Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Újabb lépés...

2016. március 08. - GABOR2

Nemrég jelent meg egy cikk arról, hogy az IoT újabb nagy lépést tett meg. Szabályosítják.

Ez különben nekem kicsit fura, mert korábban ha volt valami amiben nagy üzletett láttak a cégek akkor beszéltek szabványosításról, de előtte mindig a saját megoldásukat nyomatták, ami nem volt kompatilibilis a másikéval és próbálták minél inkább kitolni az időt és aztán jó sokára lett egységes szabvány. Most ez fordítva van... Hát talán ők se látják olyan bombabiztosnak ezt a "dolgok internete dolgot". Pedig itt még a szabvány nélküliség jól is jött volna biztonság szempontjából, mert ha mindenhol azonos szabvány lesz könnyebb lesz a hackerek dolga... meg a titkosszolgálatoknak is.

Van egy másik cikk is a IoT-ról, de azt nem is linkelem be, mert biztonsági szempontról szót se ejtenek, csak a szokásos... az emberek szívére hajtanak és itt nincs helye olyan fölösleges dolgoknak, hogy majd ez a csodás IoT majd segít a hackereknek is kinyitni az ajtót otthon. Vagy, hogy a netre kötött mozgásérzékelő, majd azt is jelzi majd, hogy mikor nincs otthon senki. Á ez kit érdekel. Olyan szép a kezelőfelületl, olyan szép csillogó-villogó a felszín. És milyen sokat fognak majd ezzel keresni egyesek. Írnak egy bugos appocskát és dől a pénz. Biztonság? Arra ott lesz majd az apróbetű.

Ez az egész okosház projekt halálra van itélve. Vagyis inkább a fullos változata. A minden okos lesz dolog. Mert elég lesz majd egy-két komoly botrány és majd világos lesz, hogy a király mesztelen. Az okos autónál is... elég lesz majd pár haláleset és kész vége lesz az egésznek... és akik erre a jövőre tettek azok sok pénzt veszítenek.

Ma még ez a "jövő" megy, mert a tudatlanság+az emberi vágyak uralják a témát. Vajon katasztrófák nélkül is jó irányba megy majd az emberiség?

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr578454420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása