Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Okostelefon pénztárcának, meg mindennek...

2015. július 28. - GABOR2

Egy aktuális hirrel kezdem... A címe: "Egymilliárd androidos készülék van veszélyben". A cikk azt írja:

"Egy biztonsági kutató cég azt állítja, hogy olyan sebezhetőségre találtak rá, mely az Androidot futtató készülékek 95 százalékán lehetővé teszi, hogy egy támadó könnyedén átvegye az irányítást az operációs rendszer felett.

A Zimperium szakemberei közölték, hogy a sérülékenységet a beépített Stagefright médialejátszóban találták meg. A támadónak csak annyi a dolga, hogy egy egyszerű MMS üzenetet küld a készülékre, és ha ezt a felhasználó fogadja, attól kezdve át is veszik az irányítást a rendszer fölött, és minden adathoz hozzájuthatnak." (www.itcafe.hu)

Szóval most is láthatunk egy példát a sok közül, amikor megmutatkozik, hogy mennyire sérülékenyek az okostelefonok is. Ezért szerintem az se jó irány, ami azt mondja, hogy okostelefonokkal irányítsunk mindent. Pl. azzal nyissuk az ajtót, kössük össze a kocsival, meg hát úgy általában mindennel. Ráadásul minden ha lehet max. csak egy-két rendszerre épüljön, így előfordulhat, hogy egy sérülékenység milliárdos nagyságban veszélyeztet technikát és az azt használókat. Egy ilyen jövőben egy országot pl. meg lehet támadni és teljesen megbénítani. Akkor meg ne támogassuk, hogy ilyen irányba menjenek a dolgok. Megint mondom, nem az a baj, ha okosítunk dolgokat, hanem az, hogy netre kötjük, meg persze vannak dolgok amiket amúgy sem kéne okosítani.  A címben külön kiemeltem a mobilfizetést. Ez egyrészt van talán a legközlebb; másrészt mivel pénzről van szó különösen fontos az átlag embernek; harmadrészt mivel nagyon sok pénzről van szó különösen erős lobbija van; negyedrészt mivel sok pénzről van szó kölönösen vonzó célpont. Emberek az okostelefon rendkívül sebezhető ne akarjátok a pénzeteket rábízni! Az, hogy ne tudjanak könnyen kirabolni fontosabb, mint a kényelem.(igazából sokszor lassabb mint a kézpénzzel fizetés és igen frusztráló a sorban hátrébbállóknak) A másik dolog meg, hogy van az illegális kémkedés az éleded iránt, és van a törvényes. Szinte minden alkalmazás folyton kér mindenféle indokolatlan jogot, ami szintén kémkedik utánnad. Szóval mivel az okostelefonok rendkívül sérülékenyek ne akard mindenre használni. A felhasználóknak pedig több joga kell, hogy legyen dönteni, hogy mit oszt meg és mit nem és arra garanciát kell kapnia, hogy tényleg csak annyi adatát használják amennyit megengedett.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr397660026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása