Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Okosautó, önvezető autó

2015. július 24. - GABOR2

Az önvezető autó ma még a kissé távolabbi jövőnek tetszik, de olyan ütemben eröltetik, hogy lehet, hogy nem is olyan távoli jövő. Innentől mindkét kategóriáról úgy írok, mintha egy lenne.

Mik a problémák az okosautókkal? Röviden a legfőbb annyi, hogy egymással össze akarják kötni, illetve netre kötni. A számtech dolgok pedig nem biztonságosak; feltörhetőek a Pentagon gépei, vagy egy kisvállalat gépei; mindegy; a tapasztalat azt mutatja, hogy még az egyébként igen biztonságosnak gondolt rendszereket is feltörik. Az autók feltörése pedig egy más szintre emeli majd a nem biztoságos rendszerek következményeit. Ha valakit el kell tenni majd láb alol valószínű ez lesz a legkedveltebb mód. De akár csak egy szimpla virus probléma, vagy egy váratlanul előjött bug, is micsoda katasztrófákat okozhat majd?! A gondokat tetézi, hogy bizonyos vállalatok nagyon szeretnék, hogy az autógyártók ne a saját megoldásukat fejlesszék ki, hanem végyek át az övéket. Pl. Android operációs rendszerrel menjen, ami nem a biztonságáról híres, és már nagyon elterjedt, így vonzó célpont.

A fejlesztések során felmerülő problémákról nem is írnék, mert azokat lehet meg lehet majd normálisan oldani. Ha érdekelnek ezek a dolgok a neten van róla anyag más helyeken, de ne a marketing szövegeket nézd majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr57651446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása