Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Nem jött be az ijesztgetés ( digitális gazdaság )

2018. április 17. - GABOR2

Szegény marketingesek olyan csalódottak lehetnek mint ez az anyuka, hogy úgy reagáltak a ijesztgetésükre mint ez a fickó. Vagyis sehogy.

Pedig próbálják keményen. Pl. nemrég volt egy olyan "hír", hogy "Aki nem tudja, mit kezdjen az IoT-vel, annak vége". Bár ha úgy vesszük... az is egy kezdés vele, hogy úgy döntünk nem megyünk be ebbe a zsákutcába.

Most megjelent egy tanulmány amiben sírnak, hogy az ijesztgetés nem hatott egyáltalán és a cégek nem kérnek a digitalizációból és nem gondolják, hogy majd abból bármiféle nagy hasznuk lesz. És ebben a portfolió korábbi cikke meg is erősíthette őket. Mi is volt a címe? 20% helyett pofáraesés. Meg olvass vissza engem is, nem ez az első eset amikor azzal fogalkozok, hogy nem jött be amit a marketingesek jósoltak.

Nos nézzük:

"Úgy akarnak versenyképessé válni a hazai KKV-k, hogy átlépnék a digitalizációt"

Nem, nem, nem átlépnek a digitális korba, hanem átlépik olyan értelemben, hogy mint nem hasznos lépnek túl rajta. Te se arra gondoltál ugye a címből amiről a cikk szól, a kis hamisok.

"Kutatásaink alapján megállapítható, hogy a vállalkozások számára az egyik legnagyobb kihívást az új ügyfelek elérése, illetve a versenyképesség növelése jelenti, ennek ellenére nem érdeklődnek intenzíven a korszerű IKT-eszközök és alkalmazások iránt, és gyakran megszokásból vonakodnak azok bevonásától a napi szintű ügymenetbe."

Korábbi kutatások pedig kimutatták, hogy a digitális átállással járó állítógos profitbumm egy bullshit. 

"A legnagyobb ellentmondás tehát éppen az, hogy miközben minden kkv számára nagyon fontos a hatékonyságnövelés és a versenyképesség, addig a digitalizációval való lépéstartás már csak egy tizedüknek fontos, pedig enélkül nem lehet sikeres a működés, ami ráhatással van az első két célra is"

"A KKV-k digitális fejlesztési hajlandóságának alacsony szintje már csak azért is meglepő..."

... mert rengeteget fektettek abba, hogy ijesztgessetek.

Eleve azon túl, hogy az nem igaz, hogy a digitális átállással egy profit bumm következik be, azt se veszik figyelembe, hogy sok cég tulajdonos öreg és nem akarják felforgatni azt amit megszoktak. A másik meg, természetesen nyomatnák ezt a felhő megoldásokat, hogy náluk legyen minden adatod és még fizess is nekik a végtelenségig. Nem vonzó és a tulajdonosok pontosan tudják, hogy a digitalizáció egyetlen egy plussz vevőt se vonz be viszont sokba kerül.  Persze van kivétel, de nem sok...

Pedig nagyon ki akarnak egy alternatív valóságot alakítani, ahol csak az ő megoldásuk az opció.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr2713840952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása