Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Hajtsál, versenyezzél lúzer! Igazából úgyis mindegy

2018. február 22. - GABOR2

Hányszor írták már, hogy jaj jön Kína, keményebben kell ezután versenyeznünk, jobban oda kell tenni magunkat. Normál esetben ez így rendbe volna... csakhogy ahogy most vannak a dolgok úgy semmi értelme.

Egy újabb fejezet abból, hogyan "háborúzik" az USA Kínával a gazdaság terén.

"Közben pedig Trump szépen csendben megkezdte a maga kis kereskedelmi háborúját Kínával szemben. Ross kereskedelmi miniszter a hétvégén kijelentette: készen állnak az acél- és alumíniumkvóták, melyek a nemzetbiztonságra hivatkozva korlátozzák majd a behozatalt. A fő célpont természetesen Kína, amely a világ legnagyobb acéltermelője és exportőre. Trump azt is megakadályozta, hogy a chicagói tőzsdét felvásárolja – legalábbis részben – egy kínai cég." 

Versenyzik, háborúzik az USA Kína ellen... Keményen odateszi magát a munkás, a tudós kifejleszt egy új forradalmi találmányt amivel előnybe hozhatják az USA-t. Hol van a szépséghiba?

Nos... először is Kínának nem kéne az USA konkurensének lennie se gazdasági, se technológiai, se katonai fronton. Legalábbis jelentősnek nem. Az USA hozta létre a mai Kínát. Ő csinált magának versenytársat. A második világháború után Európa romokban hevert, Kína fejletlen volt és amúgyis a kommunista útra lépett. Henry Kissinger volt aki elutazott Kínába és kötött velük egy alkut. Vagyis igazából még a leginkább "átölelem az egész világot" mentalitással bíróknak is világos kéne legyen: még univerzális emberi jótetként se kellett volna ilyet tennie az USA-nak mert ellensége volt; kommunista világ része volt Kína. Hivatalosan ma is az. Tehát Kissinger megkötötte a dealt és elkezdett beáramlani a tőke és technológia. Odamentek a USA-ból a vállalatok és most akkor velük, saját magukkal versenyezzenek? Corporate USA rész a Corporate Kína ellen; ugyanaz a cég másik kontinensen. A kínaiak szépen lemásoltak mindent. Nem úgy mint a magyarok, nekünk sohase lesz fejlett saját iparunk, mi csak nyomkodjuk a gombokat, csak annyit látunk amennyit szabad és amúgy se törünk ilyen babérokra. Jómunkás emberek maradunk. Kínaiak akartak sajátot is. Szóval a kezdetek az USA-ba vezetnek.

De a jelen pillanatban sincs sok értelme fáradni azért, hogy versenyben lenyomják Kínát. Ugyanis az USA-ban létrehozott és ott tartott fejlesztéseket szépen lelopják nekik a hackereik.

"Becslések szerint az online bűnözéssel okozott károk éves szinten elérhetik a 6000 milliárd dollárt 2021-re."

Ezt ők megcsinálták hangya szorgalommal, de a jövőben és a jelenben már a felhő segít levenni a nagy terhet a hackerek válláról; ha sikerül a cloudos cégek terve, hogy összegyűjtsék a nyugati cégek adatait a felhőbe akkor elég lesz akár csak egyetlen betörés kirabolni egy kontinenst.

A fejlesztési költségeket szépen megspórolják és így dobják piacra a terméküket sokkal olcsóbban. Miért szerinted lehetséges, hogy sorozatban pl. ugyanolyan autót álmodnak meg a kínai designerek mint a nyugatiak?

A kép viszont még ennél is sokkal rosszabb.

Kína bajban van. Az új vezietés elcseszte, de nagyon. 2008-ig minden kb. rendbe volt és akkora végre a világ felfogta Kína nem csak vacak termékekről szól; és ekkor elkezdték elcseszni azt ami olyan nagy volt, hogy azt hinné az ember, hogy nem lehet elcseszni. De ők megcsinálták rekord idő alatt. Kína adóssága soha nem látott mértékben, brutálisan nőt. Hoztak nem egy nagyon rossz döntést. Ráadásul dollárban adósodott el nem kis részben, ami miatt a korábbi gazdaságfejlesztési politikának annyi. Korábban ugye leértékelték a valutájukat, hogy ezzel növeljék a termékeik versenyképességét, mostmár ha ezt teszik mivel dollárban adósodtak el, ezzel növelik az adóságukat. Szóval Kína sz@rban van, ismerd meg a számokat és akkor majd leesik az állad mekkorában. Örülni kéne neki? Nos ha emiatt a kínai veztés úgy dönt, hogy kirobbantja a III. Világháborút akkor talán nem lesz nagy az öröm. Az egyik legnagyobb valószínűséggel ott fog kitörni a világháború és akkor bizony Kína, ez a diktatórikus állam a Nyugat technológiáját fogja bevetni. Amit azoknak köszönhet akik most "versenyeznek" vele.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr113690268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GABOR2 2018.02.23. 10:09:41

Pár katonai cucc amit megszereztek a kínaik amerikától: www.youtube.com/watch?v=FDipa7Ld3tQ
süti beállítások módosítása