Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

Már megint kiderült, hogy hiába lettek bevezetve a "jövő technológiái" ez nem ért semmit - de ez az emberek hibája, természetesen

2020. január 22. - GABOR2

Fejlődniük kell az "ez lesz az elkerülhetetlen jövő" cikkeknek, hiszen ahogy halad előre az idő egyre nyilvánvalóbb, hogy amiket ígértek, pl. mesés bevételnövekedéseket nem valósulnak meg. Úgyhogy kell egy bűnbakk és minő szerencse, a bűnbakknak itt vagy te, aki hallgattál rájuk és megvetted a cuccaikat. Igen, minden a te hibád, hogy nem jött össze a nagy csoda. És most jönnek, hogy lehuzzanak még egyszer... legalább.

Persze ha ezután hallgatsz rájuk már nem 20%-os bevétel növekedés lesz, hanem egyből duplázol.

De mik is a jövő technológiai amik ezt teszik a vállalatoddal?

"a mesterséges intelligencia, a felhő, a blokklánc és a kiterjesztett valóság"

Melyik cégnek duplázódott meg a bevétele, mert "mesterséges intelligenciát" használ... ami igazából még nincs is? ( hacsak nem azoknak akik ezt értékesítik )
Melyik cégnek duplázódott meg a bevétele, azért mert nem saját magánál tartja az adatait, hanem rendszeresen fizet a felhőért, amik amúgy ma már baromi drágák. Microsoft árai olyanok, hogy két év után már megéri, hogy ha inkább a teljesárú szoftvert választod. De eleve... mégis hogyan nől a bevétel duplájára attól, hogy felhőbe tárolod az adatokat, vagy azon keresztül használsz szoftvereket, amik lényegében ugyanazok amik nálad lennének?
Melyik cégnek duplázódott a bevétele a blokklánc miatt és miért történt ez?
Kiterjesztett valóság... ma már annyira nem is slágertéma, de vajon ennél is... melyik cég növelte duplájára a bevételét és miért?

Talán a cégek eddig mikrocégek voltak és kemény egy dolgot adtak el, aztán meg kettőt?

Csak tíz százaléknak jöttek be az új technológiák... persze lehet azokban az esetekben is semmi közük nincs a cég növekedéséhez az új technológiáknak.

A cégek amúgy például a felhőbe nemhogy "beköltöznének", hanem inkább akiket behülyítettek is fordulnak vissza:

"az informatikai vezetők 73%-a dolgozik azon, hogy a nyilvános felhőből egyes szolgáltatásokat visszavigyenek egy privát felhőalapú megoldásba vagy hagyományos adattárolókba (de csak 22% mondta azt, hogy több mint ötféle szolgáltatást mozgatnak vissza),"

"...60%-uk szerint a biztonság az egyik legfontosabb szempont, ha a felhővel kapcsolatos stratégiát építik,"

A stratégia pedig az, hogy a felhőből visszavesznek "egyes szolgáltatásokat".

Node kalandozzunk a csődben:

"A technológiai innováció megfelelő sklázását szem előtt tartó vállalatok több mint kétszeres árbevétel-növekedést érnek el – állapítja meg az Accenture kutatása."

Jó lenne megvizsgálni azokat a konkrét vállalatokat...

"Miközben a vállalatvezetők többsége megbízik jelenlegi informatikai (IT) rendszerében, sokan mégsem nem tudják elérni azt az innovációs szintet, amely ösztönözné a növekedést és növelné az árbevételt – állapította meg az Accenture globális tanulmánya."

Ki hitte volna?

"A már bevált és a feltörekvő technológiák (pl. a mesterséges intelligencia, a felhő, a blokklánc és a kiterjesztett valóság) bevezetését vizsgáló kutatásból kiderült, hogy mindössze a vállalatok 10%-a hoz optimális döntéseket a technológiai beruházások és rendszerbevezetés során, illetve hozza ki a maximumot az ilyen projektekből. Az új technológiák határozottabb bevezetésével és az innováció szervezeten belüli sikeres skálázását akadályozó tényezők megszüntetésével ezek a cégek több mint kétszer akkora árbevétel-növekedést érnek el, mint kevésbé aktív társaik."

Szóval nem dupláztál... te vagy a sz@r. Igaz csak 10%-nak jött össze valamennyire, és ki tudja igazából miért.

"„A cégek többsége jelentős jövőbeni árbevétel-növekedésről mond le amiatt, mert szakadék tátong a technológiai beruházások lehetőségei és ténylegesen realizált értéke között” – mutatott rá Paul Daugherty, az Accenture technológiai és innovációs vezetője."

Szóval nincs vita te vagy a béna, mégha azt állítod nálad minden rendben, tehát máshol kéne keresni a bajt:

"Ugyanakkor a vizsgálat megállapította, hogy a vezetők 80%-a úgy véli, megfelelő technológiai háttérrel rendelkezik a nagyszabású innovációhoz, és 70%-uk azt gondolja, hogy nagyon jól ismeri szervezete innovációs beruházásait."

Szerencsére itt van ez a cég ami még több bőrt húzna le rólad, hogy "optimálisan" használd a "jövő technológiáit".

A "digitális ország" csődjeinek eheti termései

Most sem maradtunk rossz hírek nélkül a "digitális ország" elképzeléssel kapcsolatban, de talán azért mégis, mert volt itt ilyen kis, nagyon csöndes összeomlás is. Azért volt csöndes, mert én pl. sehol se találkoztam vele jobboldali sajtóban, csak baloldaliban, meg volt itt olyan csőd is... amit ünnepelt a baloldali média, hogy jó dolog, hogy a digitális állam sérülékeny.

Na nézzük is:

"Akadozik az e-recept rendszer, mert elfelejtettek módosítani két jogszabályt"

Duplán szívtak az emberek, mert egyrészről a digitális rendszer csődött mondott és nem tudták a gyógyszereiket kiváltani, másrészről a kormány már megint annyira előreszaladt a digitális állam imádatában, hogy arra fel se készült, hogy ilyesmi lehet. Emiatt csak azért nem haltak tán meg emberek, mert egyszerűen nem vették figyelembe a joszabályokat:

"A Népszava szerint ebből tragédia azért nem lett, például a cukorbetegek inzulinkiváltása esetében, mert a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke körbeírt a gyógyszerészeknek, hogy az ellátás érdekében adják ki a gyógyszereket a felírási igazolásra is, mintha élne a jogszabály."

"Nagyon" felhasználóbarátan jártak el:

"Ráadásul az ágyhoz kötött betegeknek és 14 éven aluli gyerekeknek a recept kiváltásához szükséges meghatalmazást az E-rendszerben kellene rögzíteni, csakhogy az elektronikus rendszerben ez a lehetőség még nem működik, hiába állnak készen a szükséges informatikai fejlesztések. Mivel a tárca még nem készítette el a bevezetéséhez szükséges rendeletet, addig pedig nem kapcsolhatják be a rendszert az üzemeltetők. Így az ágyhoz kötött betegeknek jobb híján a kormányablakban kell segítséget kérniük, ahol a lap által megkérdezett dolgozók nem is tudtak arról, hogy pontosan mit is kéne tenniük, ha egy ügyfél ebben a segítségüket kérné."

Szóval siettek a jövőbe, hogy nem kell már papír, de amint ez életbelépett már kellett is, mert összeomlott az egész "szuper" e-repect rendszer:

"Kevesen tudják, hogy az elektronikus rendszerben rögzített recept nem elég a gyógyszer kiváltásához, hanem magunkkal kell vinnünk az ún. felírási igazolást is, amit az orvos állít ki. Januártól azonban már erre se lenne szükség a kiváltáshoz, csak személyigazolványra és taj-számra. Ha viszont összeomlik az E-rendszer, ami január elején is megtörtént, akkor jó, ha van felírási igazolás, ugyanis elvileg idéntől ilyen esetben felírási igazolásra is ki lehet adni a kért gyógyszert."

De nemcsak ez omlott össze, hanem az Ügyfélkapu is. Pont jókor, amikor az adókat kell bevallani.

"Lehalt az Ügyfélkapu"

" az Ügyfélkapu legfontosabb része, a Központi Azonosítási Ügynök bénult meg, így gyakorlatilag az összes fontos szolgáltatás elérhetetlenné vált."

"Egy ilyen probléma mindig gondokat okoz, de adóbevallási időszakban különösen súlyos helyzetet teremt."

Ilyen nem történhet meg amikor bevezetik, akkor mindig csak a szépről és jóról van szó.

Most is próbálták kisebbíteni a bajt, de megírta a cikk, hogy a baj hosszabb ideje tartott mint amit hivatalosan írnak:

"Saját tapasztalataink szerint már tegnap voltak fennakadások"

Aztán a 444 cikke kifejezetten örül annak, hogy a digitális állam sérülékeny.

"Végre tudjuk, pontosan hogy foszt ki egy család egy országot"

Most a story-t teljességében nem járom körbe. Annyiról van szó, hogy egy ország vezetése azt gondolta, hogy ők is modern digitális államot építenek; ezt meghackelték és kiderült, hogy hogyan lopdosnak a vezetők.

"a dokumentumok munkatársaik és jogászaik számítógépeinek meghackelésével kerültek nyilvánosságra, de ők egyébként sem követtek el semmi rosszat."

"A másik pozitívum maguknak a dokumentumoknak a felbukkanása. Ahogy digitalizálódik a világ és egyre több adat generálódik, úgy van egyre inkább remény arra, hogy ha jól elrejtve is, de valahol minden disznóságnak nyoma legyen."

Szóval ezeket az embereket a digiátis állam buktatta meg, talán ők már nem is rajonganak annyira ezért; de úgy látom az újságírók meg annál inkább, hisz "kiderülnek a disznóságok"; ja csak közben ez azt jelenti, hogy az ország sebezhető.

Aztán egy kis hétköznapi sztori. Egy magyar kasszás rájött egy nagyon súlyos hibára a bankártyás fizetéseknél és ezzel milliókat szerzett magának amíg le nem bukott. Ami elég soká történt meg. A "szuper" digitális rendszer, akkor is azt igazolta vissza, hogy ki lett fizetve minden, amikor ez igazából nem történt meg. Szuper, új, digitális pénztárgép...

"Hibát talált a bankkártyás fizetésekben egy magyar nő - most börtönbe kerülhet"

" Arra jött rá, hogy a benzinkúton működő bankkártyaterminál bizonyos esetekben nem von le pénzt a vásárló számlájáról, a pénztárgép azonban sikeres vásárlásként érzékeli a műveletet."

"Megfigyelte, hogy a kapcsolat nem jött létre a bankkal, ha a kezelő gyorsan, egy-két másodperccel azután, hogy a vásárló beütötte a PIN-kódot, kihúzta a kártyát a terminálból. Ebben az esetben a bank nem vonta le a vevő számlájáról a pénzt, de a terminál a töltőállomáson lévő pénztárgépnek olyan üzenetet küldött, hogy sikeres bankkártyás fizetés történt. Így a töltőállomás kasszájában nem keletkezett azonnal hiány, holott a vásárlást senki sem fizette ki."

Kultúrháborús történések - különkiadás - 7

A Demokraták kisebbségi számításai összeomlani látszanak

Ideje frissíteni a demográfiai és hatalmi helyzettel kapcsolatos információkat. Ugyanis úgy tűnik, hogy az eredeti Demokrata elképzelés erről az egészről összeomlani látszik és totál pánikmódba kapcsoltak ezért. Olyan kijelentések hangoztak el nemrég, hogy eldobod az agyad, ha kicsit is ismered az amerikai politikát.

Előtte viszont nézzük meg mi volt az alapelképzelés...

Amerikában hamarosan a fehér többség távoli álom lesz csupán. A fehérek csökkenése sokkal nagyobb a Demokrata párti szavazók között, ennek a pártnak a szavazói jelentősen kevesebb gyereket vállalnak. Tehát kellenek új szavazók, ezek lennének a migránsok és a már bentlevő kisebbségek. Tehát a Demokrata terv az, hogy mivel a jövő a mai kisebbségeké, már most el kell kezdeni nekik kedvezni mindenben. Sőt nemcsak kedvezni, hanem például a korábbi elvileg képviselt fehér munkásokat lealázni, démonizálni. ( Pl. fehér ember nem tudhatja milyen az szegénynek lenni, hangozott el több baloldali politikus szájából.) Ez simán látszodott a Demokrata jelöltek közötti vitákban is, ahol az amerikakikról alig ejtettek szót, mindenki a migrikért volt oda, a helyiek akkor jöttek szóba, amikor arról volt szó, hogy ezért emelni kéne az adókat. Nagyon fontos, hogy a Demokraták áttértek a rasszok szerinti osztályozásához az embereknek. A fehérek gonoszak, a világ minden bajért felelősek, a többiek csúcsszuperek. Azt akarják elérni, hogy aki nem fehér még csak gondolni se gondoljon arra, hogy republikánusra szavazzon. Ezt annyira nyomatták, hogy ők maguk is meglepődtek azon, hogy van pl. fekete republikánus szavazó. Tehát az alap elképzelés lényegében ez volt: minél több a nem fehér, annál több a Demokraták hatalma és végül eljön az idő, amikor a Republikánusoknak abszolút zéró esélye lesz, mert a mai kisebbségek többség lesz és ez a többség faji alapon mindig csak a Demokratákra szavaz.

Ez a kép összeomlani látszik és emiatt a Demokraták totál bepánikoltak, és legjobbnak tartják nem is tudomásul venni mik történtek az utóbbi időkben.

Bizony sok kisebbségi nem kér a Demoratákból és egyre több hajlandó Trumpra szavazni. Persze azért ne legyenek illúzióink, a kisebbségek nagy többsége még mindig a Demokratákra szavazna.

Viszont nincs is szükség arra, hogy a kisebbségek nagyobb része a Republikánusokra szavazzon. Ha például a feketéknek csupán a 20%-a Republikánusokra szavaz, a Demokratáknak esélye se lenne nyerni. 

De miért is lehet az, hogy ezek a logikus Demokrata elképzelések kezdenek csődöttmondani?

1. Beigérték, hogy Trump mindenkit deportál majd, meg a feketéknek elveszi a jogait stb. és... ebből lényegében semmi sem lett. Volt, hogy illegálisakat rakott ki, de Obama sokkal többel tette ezt.

2. Trump inkább hatalmas erőfeszítéseket tesz, hogy a kisebbségiek jobban kedveljék őt.

3. A gazdaság az USA-ban most rekordokat dönt és nemcsak a összfoglalkozatottság ér el rekordokat, hanem bizonyos kisebbségek esetében is erről van szó. Trump alatt dolgozhatnak és nem kell a megalázó segélyre várni. Már azoknak akik ezt így fogják fel...

4. Igazából a már ittlevő mexikóiak is, akik legálisan mentek be az USA-ba nem örülnek az illegálisaknak, hisz nekik nem kell egy csomó terhes dolgot megtenniük amit nekik kellett, plusz elveszik tőlük a munkát, hisz egy illegális nem pattoghat magasabb fizetésért és lenyomják az árakat.

5. A Demokraták elképzelése az, hogy a rasszi eltérés az döntő, és ezért például egyre több hispán, néger vezetőt tesznek ki az ablakba, hogy vonza az emberek, mint AOC...(bár őt hamarosan lehet kirúgják) Másrészről ezek a színesbőrű vezetők nyomatják a baloldali dumát, hogy az USA-t át kell alakítani szocialista országgá. Az volt az elképzelés, hogy ezt akarják a kisebbségiek. Viszont, most például ugye Venezuela totál összeomlik, de más dél-amerikai szocialista oszágok is hatalmas nyomort hoztak az emberekre és pont a szocializmus miatt menekülnek onnan el sokan. És... baromira nem vonza őket, ha az USA-ban arról beszél nekik egy latina politikus, hogy egy olyan rendszert szeretne bevezetni ahonnan elmenekültek, pont a rendszer miatt. Így például... eldobja az ember az agyát... AOC nemrég kijelentette, hogy ők... nem is baloldaliak, hanem konzervatívok. Be-sza-rás.

De nézzünk cikkeket.

A baloldali Buzzfeed szerint a Demokraták totál pánikolnak attól, hogy Trumpék fekete szavazókat célozzák meg.

"Democrats Are Freaking Out About Pro-Trump Messaging To Occasional Black Voters"

 "Democrats are getting increasingly worried that black Americans with an uneven voting history may tune out Democratic candidates in 2020, as fringe messaging campaigns and disinformation breed cynicism over what the party has done for black Americans"

"Trump’s reelection campaign strategy indicates that black men will be a major target next year."

Trump hamarosan a feketéket fogja a kampányban leginkább megszólítani és emiatt pánikolnak a Demokraták, mert ők meg elvesztették a szavazókkal való kapcsolatot és jaj be ne döljenek a félrevezető információknak a feketék...

Amúgy pedig szeretnek visszatekinteni sokszor a történelembe a Demokraták, de igazából a pártjuk szempontjából ez nem előnyös, mert hagyományosan a Demokrata párt volt inkább rasszistás mint inkább a Republikánusok. Ezt is megemlítik, hogy ettől is félnek.

Aztán egy friss cikk a témában... a Wall Street Journal foglalkozik ezzel és kapásból megemlítik, hogy a sok új munkahely olyan lehet a kisebbségieknek mint "manna az égből" és talán ezért hálásak lesznek Trumpnak... ettől félnek a baloldaliak.

"Can Trump Earn Black Support?"

Most egyszerre három felmérés szerint is Trump 30%-on áll a fekete szavazóknál, ami azt jeleti, hogy nyerni fog. A Demokraták persze ezt kétségbevonják, hisz az első szavazásnál még csak kemény 8% állt Trump mellett:

"This unlikely straw has been in the political winds recently because in three opinion polls—Emerson, Marist and Rasmussen—President Trump registered about 30% support among black voters.

Asked to respond by InsideSources.com, former Hillary Clinton adviser Joel Payne said: “I have a better chance of jumping center for the Celtics tonight than Donald Trump having 30% support in the African-American community.” He may get the call.

The reason this unlikely 30% number breaks the seals in Democratic heads is that for years it has been a rule of thumb in politics that if black support for Republicans ever reached 20% of the total vote, a Democratic presidential candidate would not be able to win, ever.

A Gallup analysis of the Roper Center’s exit poll data has Republican candidates averaging about 10% of the black vote since 1976. In 2016, Mr. Trump topped out at 8%. Still, one wonders if Mr. Trump’s potential pull from black and Hispanic voters may be the sleeper issue of the 2020 campaign, the way conventional wisdom missed the 2016 Trump vote in Pennsylvania, Michigan and Wisconsin."

Magyarán ha a felmérések igazak, akkor teljesen összeomlott a Demokraták rasszokra épülő hatalmat szerző mechanizmusa, Trumpra a feketéknek bőven elég része szavazna ahhoz, hogy elnök legyen és a Demokratáknak esélye se legyen.

Ahogy a cikkben is írják... a Demokratáknak rengeteg idejük volt, hogy megvalósítsák az igéreteiket, amikből leginkább semmi se lett, most itt az ideje, hogy elszámoltassák őket ezért.

Hogyan reagáltak erre a Demokraták? Csináltattak tán egy felmérést ami szerint Trumpot utálják a feketék:

"New poll: 83% of African Americans say Trump is a racist"

Szóval 3 felmérés vs egy... De igazából hála az internetnek ennél többet is megtudhatunk gyorsan.

Van egy oldal ami megmutatja, hogy a különböző felmérő cégek felmérései mennyire pontosak:

https://projects.fivethirtyeight.com/pollster-ratings/

Eszerint pl. a Maris A+ osztályzatot kap ami a legjobb, vagyis a legpontosabb cégről van szó, az Emerson az A-, ami még mindig nagyon jónak számít, több mint 80 %-os pontosság és a harmadik legjobb felmérő cég. A Rasumussen már nem annyira jó, azt hiszem talán ez a cég csak neten keresztül kérdez azért van ez, ők C+ 78%-os pontossággal rendelkeznek. Ezt az oldalt tán folyton update-elik én pl. először még az Emerson-t is A+-szal láttam pár napja.

A Trump-ot rasszistásnak bemutató felmérést a híres Ipsos csinálta. De az a baj a híres felmérőkkel, hogy előbb-utóbb talán eladják magukat és a felmérést végzők vágyálmait mutatják. A híres Ipsos pontossága csak B- és ők csak neten keresztül csinálják a felmérést, ami miatt a reprezentativitás némi csorbát szenved, csak 71%-os pontosságot érnek el.

Szóval a demokraták nagyon nagy bajban vannak úgy tűnik.

A másik dolog amit nagyon buknak az az, hogy a latina politikusnőik keményen nyomatták a szélsőbal szöveget, mert azt remélték az ideérkező menekülteknek ez kell, hogy vegyünk el az amerikaiktól és munka nélkül éljünk. Csakhogy a például a mexikóiak nagyon szorgalmas, keményen dologzó népség, mégha igazából többet is vesznek ki a közösből mint betesznek. Meg mint írtam, sokan rühellik a szocializmust, amiatt menekültek el.

Nos, ezt nemrég felismérték a Demokraták és képzeljétek... én nem tudom, hogy hogyan van egyeseknek ilyen vastag bőr a pofáján... miután AOC a legörültebb baldali dolgokért kardoskodott, most kijelentette, hogy... ők, a Demokrata párt tulajdonképpen középálló konzervatívok... bizony:

'Not a left party': AOC calls fellow Democrats 'center-conservative'

Ennél sz@rabb hazudozást? Ez már Gyurcsány Ferenci szint...

Rájöttek, hogy az új, kis migránsaiknak baromira nem tetszik, hogy ők ilyen szélsőbalos rémségekeket promotálnak, pont mint amik elől menekültek és most hirtelen átváltottak arra hipp-hopp, hogy ők konzervatívok és középüttállók. Nem baloldaliak ez kimondta... Hihetetlen... erre nincsenek szavak.

Mondjuk hozzá kell tenni, hogy AOC hamarosan nagyon valószínű repül a pártból, mert például nem hajlandó fizetni a tagsági díjat és a párttársai ellenfeleit viszont finanszírozza mint napvilágra került nemrég. Viszont nem csak AOC próbálja elterelni a figyelmet a balosságról.

Aztán egy újabb cikk ugyanezekről...

Három dolog miatt retteghetik magukat halálra a Demokraták Trumppal kapcsolatban...:

"Three things Trump is doing that should scare the hell out of Democrats"

Az elsőnek azt hozzák fel, hogy Trump rekord pénzt gyűjött össze az újraválasztására.

A második viszont egyből az, hogy "Latinos for Trump", vagyis hogy spanyolajkú kisebbség támogatja Trump újraválasztását. Egyébként ők a legnagyobb kisebbség az USA-ban, tehát a meggyőzésük a legnagyobb erőt adhatja Trumpnak ezen a fronton.

Harmadik aggodalom: "Blacks for Trump" vagyis a feketék, akik Trumpra szavaznának... róluk írtam most eleget.

Felmerülhet a kérdés, hogy ez ad-e reményt Európának is?

Nos, annyira nem. Hisz akik hozzánk jönnek, nem annyira szorgalmas népség, nem keresztények mint a latinok hanem muzulmánok, ha menekülnek is a rendszerből, ahonnan jönnek én nem hallok arról, hogy rühellenék a szocializmust, sőt mivel nem versenyképesek nagyon tetszik nekik az országokat nyomorító osztogatás. Szóval Európának valami más lesz a megoldás... ha lesz.

Sztorizgatós írás egy halálosan veszélyes magyar találmányról... is ( távoli-autófrissítések )

Január 8-án a tetőponton volt az iráni rakéta-konfliktus és igyekeztem figyelni a híreket. Azonban nem mindig van az ember net közelében és ezért akkor a rádiót figyeltem. Délután volt és elég fáradt voltam, amikor figyeltem a híreket, elmondták a rakétás dolgokat, aztán az agyam másra kezdett el koncentrálni, viszont a tudatalattim elkezdett jelezni, hogy kéne megint figyelni, mert olyan dolgok hangzanak el mint, "távoli-autófrissítés" és akkor elkezdtem figyelni, de már lement a riport eleje és utánna már nem mondták el, hogy mi ez az egész. Na mindegy, gondoltam majd legközelebb, de legközelebb már rövidebb hírek voltak, abba meg nem fért bele ez. Sebaj, majd a hirado.hu-n megtalálom...

Egyébként nem szeretem a Kossuth Rádiót, több dolog miatt is... Most is nemrég volt egy olyan, hogy van egy műsoruk minek címe "Trendidők", ami 99%-ban egy digitális seggny@lás. Minden szép, minden jó, minden tökéletes amit a techcégek kitalálnak. Azért már nem olyan rossz a helyzet összeségében a rádióban mint mondjuk két éve volt, de még mindig elég...ááá. Szóval volt ez a "Trendidők" és beszámolt arról, amiről már én is írtam... Az AI fog megmenteni a ráktól... Csakhogy valami kimaradt náluk... Az Itcafe-n elmondják, hogy a jó eredmények mellett voltak rosszak is, például volt olyan rákos eset, amit mind a hat orvos észrevett és a gép nem. Ezt az "apróságot" nem mondták el a "Trendidőkben" csak azt, hogy milyen klassz a cucc. Plusz ha még elmész az eredeti forráshoz, ott megtalálod, hogy maguk az alkotók nem tartják olyannak ezt a technológiát ami kiválthatna orvost, se most, se a jövőben. Hopp, erről az apróságról se volt szó. De ez csak mellékes. Vissza az eredeti sztorihoz.

Szóval később a nap folyamán egészen elfelejtettem ezt, de tán fél hatkor megint figyeltem a rádiót a rakétás hírekre koncentrálva és már megint utánna másra figyeltem, de a tudatalattim megint felfigyelt erre a távoli-autós frissítésre, de megint lemaradt az eleje, tehát nem tudom, hogy mi az egésznek a kerete, de úgy tünt, hogy tán valami verseny, vagy kiállítás ez az egész, ahol ezeket bemutatták, vagy nyertek díjakat. Viszont most nem hagytam, hogy csak ennyivel maradjak, elhangzott ugyanis két név amit felírtam a gyerekek csokispapírjára azonnal, hogy majd később azokkal megtalálom ezt a hírt.

De nem... egyszerűen valamiért amit érdemesnek tartanak a Kossuth Rádióban hosszan magyarázni, máshol a neten nincs semmi nyoma. Tehát esetleg valamilyen archívumban meghallgathatod, hogy mi volt... Január 8 + délutáni hosszabb híreknél keresd.

Viszont a két név már magában talán többet elárul mint a cikk, amit meg szerettem volna találni.

De ami a lényeg...

Valami olyasmi volt a hír, hogy volt tán egy verseny, amin ez a két magyar vállalat nyert valami díjat, vagy volt valami kiállítás. Tehát két magyar vállalatról van szó.

Amikor másodjára hallottam a híreket, az egyik vállalati képviselő, egy nő, nagyon hosszan magyarázott és leesett az arcom, hogy ezt így lenyomta... Arról volt szó, hogy ők egy magyar vállalat ami, lényegében ilyen jövő autóihoz kitalálta, hogyan lehetne felhasználói beavatkozás nélkül frissíteni... A csajszikám amit mondott 99%-ban helyes volt. Szépen levezette, hogy szerintük a jövőben sok ilyen okosjármű lesz, teli digitális-netrekötött cuccokkal... ami veszélyes mert, a hackerek megtámadhatják az autót így és... ez már halálos veszély és... ahogy most is, minden más technológiát, bizony a hackerek ezeket is sikerrel fel fognak törni, ez nem kérdés... eddig szinte még írhattam volna én is, de... aztán a vége, a végkövetkeztetés... szóval a jövőben használjuk az ő autómatikus frissítési rendszerüket és minden szép és jó lesz... What?! Talán folytathatta volna inkább logikusan tovább, helyesen... szóval a hackerek fel fognak törni sikerrel mindent, ahogy most is mindent körülöttünk és hoppá ezeket a dolgokat is hiába frissítik, akkor is sikerül feltörni őket, tehát... a jövőben az autókat is hiába frissítik ezzel a módszerrel, a hackerek így is feltörik majd ezeket is, mint minden mást, és itt jön az, hogy... igen, ez életveszélyes, még frissítéssel is. De nem, frissítéssel már mehetsz szerintük, mert az ugye megold mindent, akkor már nem kell félni, hogy meghalsz. Tényleg kiakasztó, hogy helyesen levezeti, hogy akár meg is halhatsz ezektől majd, de aztán a képedbenyomja az ő megoldásukat, ami szintén édeskevés lenne. Mindenesetre jól levezette, hogy miért lesz zsákutca az egész netrekötött, felhős önvezetőautó 99%-ig.

Ami a másik céget és illetőt illeti... ő azt mondta tán, hogy ők ugyanilyet fejlesztenek, csak repülőgépekre... vagyis repulőgépeket lehetne mindenféle közvetlen jóváhagyás nélkül frissíteni.

Nekem ez úgy hangzik mint egy újabb lehetőség a hackereknek, hogy távolról bejussanak és ha frissítés katasztrofát előzhet meg, akkor elő is tud okozni.

Az egyik, az első illető neve: Ludvig Orsolya és van vele kapcsolatban több hír is, dolgozott pl. a Mercedesnél, de semmi friss hír.

Viszont kiderül, hogy egy bizonyos NNG-nél marketingkommunikációs igazgató lett nemrég:

Az NNG pedig egy "globális autóipari szoftverfejlesztő cég". Szóval jó nyomon vagyunk.

És eljuthatunk a honlapjukra is: https://www.nng.com/?lang=hu

"Autóipari Szoftverfejlesztés"

"Célunk, hogy felhasználóink mindennapi életét könnyebbé, biztonságosabbá és kényelmesebbé tegyük a világ minden táján. Hiszünk abban, hogy az általunk fejlesztett navigációs és infotainment technológiák közelebb hozzák az embereket egymáshoz, segítik őket a körülöttük zajló események értelmezésében, ezáltal sokkal biztonságosabb vezetési élményt nyújtanak, intelligens funkciókkal."

Ó, ha annyira fontos lenne a biztonságuk az embereknek, akkor inkább arról beszélnétek, hogy nem fog sikerülni biztonságossá tenni ezeket az okosautókat.

Elvileg magyar cég, de annyira nemzetközi, hogy a honlapjuk nem ismeri az "ö" betűt, plusz a "Sajtószoba" tavalyról kemény egy hírt közölt, tehát itt se találom meg az eredeti hírt, a Facebookjuk se friss eléggé.

De íme ez az a cég aminek ilyen tervei vannak... és ha már gonoszos tervek, hogy is maradhatna ki a felhő:

"Figyelmünk középpontjában a vezetés élménye áll, így fejlesztjük a kommunikációt a sofőr, az autója és a felhő alapú szolgáltatások között, hogy ez az élmény sokkal intelligensebb és intuitívabb legyen. A világ tíz vezető autógyártójából hét a mi megoldásainkat használja, és általuk több mint 30 autómárkában vagyunk jelen. "

Mi ez, hogy a felhővel intuitívabb legyen a kapcsolat? A felhő tippelgessen, mert nem elég gyors ez az egész rendszer? Különben is ma már AI-t írnak felhő helyett...

Eleve az egész ötlet annyira csak a pillanatra koncentrálónak tűnik... szóval ők csinálnák az autómatikus frissítést... de ha ennek az egésznek egyáltalán van bármi jövője, meddig lesz elég annyi, hogy frissítést csinálsz, mikor jönnek majd elő az autóvállalatok saját frissítési mehanizmussal, vagy a nagyobb techcégek, plusz egy csomó minden mással?

De menjünk tovább, a másik embert, aki egy másik céget képvisel úgy hívnak, hogy: Kishonti László

Ő kicsit fura, ugyanis a hírben ő azt mondta, hogy az ő cégük ugyanazt csinálja mint ez az első, csak... repülőkre. Viszont ha az ő nevére keresünk rá akkor szintén kocsis híreket látunk, meg hogy mindig megmondja a frankót a jövőről (a Tesla blöfföl, az autóipar menthetetlen stb.)

A cég amiről szó van a neve mellett pedig: "AImotive"

A Wikipédia szerint... "Az AImotive (korábban AdasWorks) egy önvezető járműtechnológiai vállalat, amely az 5. szintű önvezető járművek kialakítására törekszik.[3][4][5][6][7] A vállalat megközelítését "első a látás"-ként írja le, amely rendszer elsősorban kamerákra és mesterséges intelligenciára támaszkodik a környezet felismerésére.[8][9][10][11][12][13] A technológiát úgy tervezték, hogy az autógyártók teljesen önálló járműveket hozzanak létre, amelyek bármilyen körülmények között és helyszínen működhetnek.[3][4][7][14] 2017 szeptemberében a PSA Csoport társult az AImotive-tal."

Van repülőgépes cucc is:

"Az AImotive vezérigazgatója, Kishonti László bejelentette, hogy a repülőgépipar által alkalmazott szimulációs technológiát használta a biztonság fokozására, és ez a technológia biztonságosabb önvezető autókhoz vezet, és felgyorsítja a fejlesztést is."

És akkor vagy nem figyeltem eléggé, vagy át is tért a repülőkre. Mindenesetre itt a legfrissebb hír 2017-es.

Honlap: https://aimotive.com/

Ők már nem is vesződnek magyar honlappal... mindenesetre itt sincsenek friss hírek, vagy blogbejegyzések.

Amennyire amúgy nézem a honlapjukat... ők nem úgy fogalmaznak sohase, hogy ez autókhoz van, vagy repülőkhöz, bár a nyitóképen egy autót látsz, hanem egyszerűen, hogy ők automatizált vezető rendszereket készítenek.

Eddig jutott a nyomozás. Ebből láthatod, hogy bizony magyar cégek az élen vannak veszélyes és szerintem zsákutcás "jövő technológiák" fejlesztésében, bár az nem valami megnyugtató, ha a céged egész évben, csak egy dolgot jelentet meg a "hírek" rovat alatt, szóval már lehet nincsenek is valami jól, mint pár éve amikor azt hitték meghódítják a világot.