Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Viccesen bánnak a legféltettebb USA hadititkokkal...

2024. szeptember 02. - GABOR2

Már eddig is volt sok olyan story, hogy jaj, a kinaiak 20 évnyi lemaradást hoztak be valamilyen haditechnika terén, mert jaj sohase gondoltuk volna, de ezredszer is ellopták a netrekötött rendszereinkről az infót, de a mostani történet más...

Most egyensen az derült ki, hogy... kapaszkodj meg... "Valamiért önként" elküldték az F-35-ös és F-22-es vadászbombázókkal és a B-2 Spirit bombázó és más egyéb dolgok leírását az ellenségnek. Biztos poénkodtak, hogy meritek-e vagy sem és valaki megmutatta, hogy meri és rákattintott az "elküldöm" gombra.

Komolyan van egy elméletem... a fegyvergyártók csinálnak valami technikát, amivel az USA előnybe kerül, de aztán... kéne még több pénz, új fejlesztések, megrendelések és upsz az ellenség "megszerzi" a mostani legfejlettebb titkainkat és hát saaaaaaaajnooossssss, de ezért újabb rendszereket kell kifejleszteni... Ami nem lesz olcsó.

Vagy direkt félrevezetés...

Ez volt, meg pár laptop titkait is megszerezték talán, szinte biztos az ellenséges hatalmak. Ja és a fegyvergyártó maga árulta el, hogy az incidensek megtörténtek. Kaptak 200 millió dollár büntetést és aztán majd kapnak tán 200 millárd dollár megrendelést...

"Biztonsági incidens történt: megszerezhették a szupermodern F-35-ös titkait Amerika legnagyobb ellenségei"

"a vállalat alkalmazottai egyszer önként elküldtek hadititkokat egy sanghaji vállalatnak."

Ezt valaki megmagyarázná, hogy hogy?

"A vállalat alkalmazottai Iránban, Kínában, Oroszországban és Libanonban jártak úgy, hogy céges laptopot vittek magukkal, ezeken érzékeny katonai titkokkal.

A laptopokon tárolt minősített adatokhoz legalább kétszer hozzáférhettek az Amerikával rivális országok: egyszer Moszkvában, egyszer pedig Teheránban jelentettek az RTX alkalmazottai biztonsági incidenst."

"Az amerikai kormány vizsgálatát azzal zárja, hogy az RTX alkalmazottainak tevékenysége „negatívan hatott az amerikai nemzetbiztonságra,” a cég csak azért nem kapott súlyosabb bírságot, mert önként jelentették a kihágásokat az amerikai hatóságoknak és végig együttműködőek voltak a vizsgálat során."

Hát igen, pont egy olyan laptopot kellett vinni, amin a legnagyobb USA hadititkok vannak... biztos azokon lehet legjobban netezni.

Egyszerűen nincsenek erre szavak...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr4918483235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2024.09.02. 20:49:59

A biztonsági protokollok gyenge pontjait az emberi hülyeség mindig kikezdi.
süti beállítások módosítása