Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Egy be nem váltott ígéret... ( mesterséges intelligencia )

2024. szeptember 02. - GABOR2

Az Itcafe-n ez a hír fogadott:

"A cégek zöme már AI-t használ"

"Az OpenAI közölte: a ChatGPT heti szinten már 200 millió aktív felhasználóval rendelkezik, kétszer annyival, mint tavaly novemberben. A cég szerint a Fortune 500-as vállalatok 92 százaléka használja az ő termékeiket."

Nos, akkor már csak egy kérdésem lenne... Akkor hol van a beígért 30%-os GDP emelkedés csak az AI miatt? Sehol sincs.

Ahogy nemrég az egyik legnagyobb kockázati befekető cég is rájött:

"Bár a mesterséges intelligenciák körüli felhajtás és hírverést a jelek szerint továbbra is teljes erőből tolják a nagy technológiai vállalatok, egyre erősödnek azok a hangok is, amik szerint valójában csak a legújabb lufit tisztelhetjük az MI személyében. Ezekhez most csatlakozott a világ egyik legnagyobb befektetési bankja, a Goldman Sachs is, ami finoman szólva is negatív prognózist fogalmazott meg a gépi értelmekre alapuló üzletekkel kapcsolatban."

"Jim Covello, a Goldman Sachs globális részvénykutatási vezetője szerint ugyanis azok, akik a mesterséges intelligenciába történő befektetéseikből történő meggazdagodást remélnek, valószínűleg teljes tévúton járnak. Véleményét a pénzügyi szakember arra a tényre alapozza, hogy bár az MI-s befektetések irdatlan pénzeket emésztenek fel, valódi értékteremtő és jövedelemtermelő tevékenységet nem nagyon lehet várni tőlük."

Még valami... egyik hozzászóló írta az Itcafe-n:

""Copilot: Rajzolj egy képet, amin vidám kollégák kávézgatnak" - végül is használjuk."

Hát igen... : - ) Ezt neked GDP növekedés. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr1818483199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása