Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A szabadság illuziója

2024. augusztus 26. - GABOR2

Pavel Durov-ot nemrég letartoztatták Franciaországban.

Ő, ha tényleg komolyan vennék a szabadságről és egyéb nyugati értékekről a dolgokat, egy igazi hős lenne.

Megalkotta a Telegram-ot amin keresztül valóban szabadon lehet kommunikálni és állítólag a titkosítása se a vicc kategóriába tartozik. 

Ő orosz származású, de világpolgár akar lenni és évek óta elhagyta Oroszországot aminek hatóságaival nem akart együttműködni.

Tehát tényleg egy igazi, nyugati hősnek tűnhetne.

De!

Most letartoztatták Franciaországban mert:

"Egészen pontosan arról van szó, hogy a hatóságok szerint Durov a Telegram moderációjának teljes hiányával, az együttműködés megtagadásával és a kriptovaluták küldésének lehetővé tételével hozzájárul ezekhez a dolgokhoz."

Szóval nem moderál, nem cenzúráz, nem működik együtt a hatóságokkal... a nyugatiakkal se. Ez a bűne.

Szólásszabadság, privátszféra védelme... nyugati értékek. De a valóságban: bűn.

És ilyennel vádolhatják majd:

"Később már azt írták, a francia hatóságok terrorizmus, pénzmosás, drogcsempészés, csalás, vagy akár gyerekpornó miatt emelhetnek vádat."

"Az üzletember körözési listán szerepelt Franciaországban, egyebek között azért, mert a Telegram nem volt hajlandó együttműködni az ország hatóságaival. Párizsi sajtóértesülések szerint Durov ellen terrorizmus, kábítószer-kereskedelem, csalás és pénzmosás támogatása címén emelhetnek vádat és akár 20 év szabadságvesztést is kiszabhatnak rá."

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr5918476011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madarász Henrik 2024.08.26. 21:40:40

Érdekes lesz hogy az orosz állam kicseréli e őt egy orosz börtönben tartott nyugatira, elvileg hagyhatnák is börtönben mert rendszerellenes, de kommunikációs szempontból lehetne győzelem a nyugatiak felett.

GABOR2 2024.08.26. 22:21:09

@Madarász Henrik: Nemrég minden nyugatit már kicserélt, előbb újabbakat kéne begyűjteniük.

Koenigsberger 2024.08.29. 08:04:35

Ahogy Thuróczy Richárd mondta találóan: akkor a Toyota vezérigazgatóját is le lehetne csukni, hiszen köztudomásúlag az összes arab terrorista sejt az ő dzsipjeikkel furikázik és szerel rájuk automata fegyvereket.

Sőt, ugyanilyen abszurd lenne a kommunikáció, ha az Audira vagy a BMW-re rárúgnák az ajtót, mert a drogdílerek kedvenc márkája.
Esetleg egy pedó egy Mercedest vezetett, azonnal zúzzák be az összeset.

GABOR2 2024.08.29. 12:15:57

@Koenigsberger: Sőt az útépítők is mind, hisz az ő útjukat használták a gonoszos emberek...
süti beállítások módosítása