Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Orbán "titkos" béke missziója: titoktartás és biztonság

2024. július 11. - GABOR2

Igazából nem volt tervbe, hogy erről írok, de egyre több és több infóhoz jutottam és úgy láttam, hogy mostmár lehetne akár írni is a dologról egy cikket.

Ez pedig Orbán titkosnak szánt béke missziós kőrútja. Szinte semeddig se tudták tartni a titkot, pedig úgy tűnik tényleg megpróbálták. Orbán Viktor hatalmával úgy tűnik csak ennyire telik...

Viszont pont azért mert nem is tudom... az elmúlt napokban 75 cikket, interjút olvastam/ láttam / hallottam Orbánnal, nem Orbánnal, valami tán csak valami helyi lapnak adott ínterjúja volt, valahol angol nyelven, valamire csak félfüllel hallgatva hallottam erről valamit... A lényeg, hogy amiket ítt most leírok, nem biztos, hogy minden tűpontosan úgy volt.

Szóval... hogy sikerült ez az egész út titoktartás szempontjából és milyen biztonsági intézkedések voltak?

Először is azt hallottam, hogy az ukránok Orbánra többszörösen kiakadtak, mert több mindent másként csinált mint másik kormányfők.

Például nem volt hajlandó repülővel Kijevbe utazni. Talán mert féltette az életét. A kijevi légvédelem hajlamos pont akkor csődöttmondani amikor egy államfő odamegy látogatásra, most meg a NATO csúcs előtt találta el egy vagy több rakéta az egyik kijevi kórházat pedig tán hónapokig nem is érte Kijevet támadás vagy 100%-ra kivédték... Először kapásból mondták, hogy orosz rakéta, oroszok ezt tagadták és pár órája pl. Nógrádi mondta egy interjúban, hogy külföldön is megjelentek hangok, amik szerint amerikai rakéta volt... de akkor is az oroszok hibája, mert ők robbantották ki a háborút... természetesen. De mindegy is, hogy mi az igazság, erre hivatkozva tán lazítani fogják a nyugati fegyverkorlátozásokat, plusz újabb pár millárdot kapnak csak emiatt az ukránok.

A lényeg: Orbán nem kockáztatta meg, hogy talán majd valahogy máshogy fog rosszul működni az ukrán légvédelem... És állítólag katonai páncélossal utazot. Sőt talán a teljes küldöttsége, nem tudom biztosan.

A másik, hogy az ukránok tán összetákoltak valami luxus helyet a külföldi államfőknek ilyen szálláshelynek és Orbán ennek a használatát is elutasította. És tán kérdezte tőle az egyik újságíró, hogy miért és Orbán valami olyan választ adott, hogy tán ezen a luxushelyen tán van valami nem tudom... luxusfürdő és az egész hely alkalmas arra, hogy megzsarolják... csak valahogy szebben mondta.

Vagyis szerintem a klasszikus volt: Van egy luxushely amit az ukrán titkosszolgálatok totál bekameráztak és Orbán nem akarja bekockázatni, hogy nem tudom... pucér felvételek készüljenek róla és a küldöttségről.

Aztán... állítólag Szijjártót többen Ukrajnában annyira nem szeretik, hogy Orbán gesztusértékűnek vette, hogy Szijjártó ne menjen vele.

És ezután jön az érdekes dolog, amiről talán nem is lenne nehéz cikket találni már, mert ezt legalábbis részleteiben többfele láttam.

Szóval megvolt a kijevi vizit és utánna Orbán tán másnap találta ki, hogy menne Moszkvába  és ez volt tán szerdán és pénteken már találkoztak is.

És kérdezte az újságíró, hogy ez hogy megy, hogy felhívja Putyint, hogy találkozzunk, vagy mi.

És Orbán azt válaszolta, hogy nem, nem használt ilyesmit, mert azt az összes nagy hatalmi szereplő lehallgatta volna... Ő pedig titkoba akarta a moszkvai utat tartani teljesen.

És azt mondta, hogy Szijjártónak küldött egy titkos üzenetet, hogy titokba szervezze meg, hogy találkozhasson Putyinnal. Hogy min kereszül ment az üzenet, hogy milyen titkosítást használt... ezekről semmi infó nincs.

Viszont a titok nem maradt talán 24 óráig se titok, több média előre megírta, hogy Orbán megy Moszkvába, vagy legalábbis valószínű.

Orbán azt mondta, hogy ez tán úgy derült ki, hogy többeknek feltünt, hogy egy magyar katonai szálíltógép kért Lengyelországtól átutazási kérelmet. Aztán egy darabig nem erősítették meg végül nem titkolták tovább és elismerték.

Orbán azt akarta, hogy legyen titok, de 24 óráig se tartott. Lehet, hogy az a titkosítás se olyan jó megoldás...

"A moszkvai találkozó híre végül úgy tudódott ki, hogy rájöttek, hogy van egy bérelt magyar katonai gép, amely engedélyt kért ahhoz, hogy átrepüljön Lengyelország felett. "Ez volt a pont, amikor kiszivárgott. De addig teljesen kontroll alatt tartottuk" - mondta Orbán Viktor."

És figyeljetek: ide is Orbán katonai géppel ment. Orbán nem teljesen óvatlan, úgyt tűnik megvan ehhez az esze. Pontosan tudja, hogy többen szívesen eltennék láb alól. A katonai gépnek egyrészről valószínű van rakétaelhárító rendszere, tehát itt is a véletlen orosz/ukrán rakéta találálat ellen készült fel  + a katonai gépekről ki tudj ugrani.

Orbánék egyébként tényleg tán titokba akarták tartani, mert Szijjártó is menet közben mondta le a német külügyminiszterasszonnyal a találkozóját, aminek az nagyon nem örült...

De ezután se sikerült a titkokat megtartani úgy tűnik. Ugyanis Moszkva után emlékszem az egyik interjújában monda tán a riporter, hogy milyen váratlan volt  hogy feltünt Moszkvában és Orbán erre azt mondta, hogy a meglepetéseknek nincs még vége a következő pár útja is ilyen megdöbbentő lesz majd, de ez titkos még...

Aztán tán fél órával később hallottam egy másik interjút, alighanem ugyanaznap történt, csak másvalakivel csinálta és akkor már valahogy nem volt titok, elárulta, hogy Kínába megy utánna, az USA-ba a NATO csúcsra. Szóval lehet a két interjú között valaki odaszólt Orbánnak, hogy már mindenki tudja a titkát és ő se fáradt tovább vele, hogy úgy tegyen mintha titok lenne.

Az útjának értelmét és sikerét itt nem vitatom. A lényeg: Orbán felfogja, hogy nem szabad a vendéglátóira bíznia teljesen magát, amiért piros pont jár, viszont úgy tűnik a diplomáciai titkát órákig se tudja titokba tartani, ebből tanulhatna.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr1318444533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Koenigsberger 2024.07.12. 08:49:32

Ami szintén szembeötlő, hogy nem a háború meg hasonlók miatt kilincselte végig a nemzet dagadt békegalambja fél Ázsiát, hanem pl. ezért:
alfahir.hu/hirek/orban-viktor-alairta-a-rendeletet-honnan-fogadunk-be-vendegmunkasokat-a-jovoben

Érdekes lenne tételesen összehasonlítani a listával, hogy az olyan remek, elsőrangú országok közül, mint Kazahsztán, Kirgizisztán, Grúzia, Mongólia, Belorusszia stb., hányat látogattak végig a nagymenők a közelmúltban. Mert láss csodát, most többek között innen akarják pótolni bérrabszolgákkal a nyugatra elüldözött magyarokat.

GABOR2 2024.07.12. 18:02:45

@Koenigsberger: Hát az akkugyárakba nem jöhetnek dolgozni:

"Brutális visszaesés a magyar akkumulátorgyártásban"

www.portfolio.hu/gazdasag/20240712/brutalis-visszaeses-a-magyar-akkumulatorgyartasban-698101

"Durván elvetették a sulykot az akkumulátorgyárak, nincs aki megvegyen ennyi akkumulátort"

www.portfolio.hu/gazdasag/20240613/durvan-elvetettek-a-sulykot-az-akkumulatorgyarak-nincs-aki-megvegyen-ennyi-akkumulatort-691935

gigabursch 2024.07.13. 12:40:27

Ami a békét illeti:

Tüzelővel nem lehet tüzet oltani.

GABOR2 2024.07.16. 17:14:51

@gigabursch: Orbánnak nincs kb. semmi hatása a dologra...

gigabursch 2024.07.16. 18:18:15

@GABOR2:
1) megpróbálta, elmondta, keres megoldást.
2) az a dolga is ebben a nagyhatalmi sakkjátszmában
3) mindenki más még a szavak szintjén is kerüli a békét, talán a pápát és a konstantinápolyi pátriárkát kivéve.

Borathan 2024.07.17. 15:36:39

Képes voltál Nógrádira hivatkozni?

GABOR2 2024.07.18. 04:01:10

@Borathan: Nem csak tőle lehetett ez hallani.

Borathan 2024.07.18. 15:13:31

@GABOR2: hát na, nagy az Isten állatkertje, vagyis, van elég megfizetett hazaáruló, akik Putyin érdekében szerepel a (magyar) médiában

GABOR2 2024.07.19. 01:45:04

@Borathan: Pont nem magyar média. De amúgy az eset után talán egy héttel volt egy hír róla megint, ott már csak mint "nagy valószínűséggel orosz" volt írnak róla, mert a 100% hozzáállás nem tarható. De igazából az ukránoknak csak be kéne mutatni a rakéta maradványokat, amit nem tettek meg.

"UN says ‘high likelihood’ a Russian cruise missile hit Ukraine’s main children’s hospital"

edition.cnn.com/2024/07/10/europe/russian-missile-strike-kyiv-hospital-un-intl-hnk/index.html

Fura háború ez. Hónapokon át nem támadják az ország fővárosát. Májusba egyszer próbálták tán drónokkal, de mindet megsemmisítették. Aztán diplomáciai szempontból az oroszoknak a legrosszabbkor a NATO csúcsnál történik támadás, amire hivatkozva több fegyvert kap Ukrajna és szó volt arról, hogy megengedik, hogy mélyebben támadhasson nyugati fegyverekkel Oroszországra. Ez nem hinném, hogy oroszoknak logikusan érdeke volt és ők tagadják is ezt.

Nógrádit én nem igazán gondolom túl relevánsnak, sok infóját csak hiradókból szerzi már csak, sok újat nem mond annak aki külföldi újságokat olvas.

De ezt a hazaárulózást, mert beszámol róla, hogy az ukránok megint talán hazudnak egyes elemzők szerint, ilyen időutazásnak érzem, mintha nem fejlődött volna az emberiség.

Ugyanis teljesen joggal lehet kételkedni, ha nem logikus az eset, vannak dolgok amik máshova mutatnak és az ukránok egyszerűen nem mutatják be a rakéta maradványokat ami pedig az egész kérdést megoldaná azonnal + hozzá kell venni: az ukránok rengetegszer hazudtak már a háború során, szinte az első naptól.
süti beállítások módosítása