Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Microsoft: Frissítünk és nem is igérjük, hogy nem lesz majd ebből baj + Elveszünk ezt-azt

2024. június 03. - GABOR2

Rengeteg Windows frissítéssel kapcsolatos hír jött. Ezek kb. két csoportba sorolhatók: rossz frissítések és "frissítések" amik majd elvesznek tőled dolgokat.

"Elronthatja a tálcát a Windows 11 legújabb frissítésének telepítése"

- "akik feltelepítik a KB5037853 nevű csomagot, a Windows tálca véletlenszerű összeomlásaival számolhatnak. "

Már nem is ígérik, hogy jó lesz, pedig még hónapokig nem jelenik meg:

"Elismerte a Microsoft: Gondot okozhat az ősszel érkező új Windows 11 az otthoni hálózatokon"

"A Microsoft a héten elismerte, hogy a Windows 11 ősszel érkező 24H2 verziója komoly problémákat okozhat az otthoni hálózatok működésében - különösen azoknál a felhasználóknál, akik NAS tárolókat vagy médialejátszó eszközöket is rákötöttek arra."

Volt egy meglepi frissítés is:

"Meglepetésfrissítést kapott a Windows 11 - mondjuk milyen fejlesztések vannak benne"

Olyan elképesztő fejlesztések vannak mint ezek:

"Ilyen például az, hogy a Windows megosztási ablaka mostantól nem záródik be, ha a felhasználó véletlen az ablakon kívülre kattint (hanem ehhez a jobb felső sarokban található gombot kell használni), de az is, hogy immár QR-kódokat is létre lehet hozni benne weboldalak URL-címeihez és felhőfájlokhoz (amiket így egyszerűbben lehet pl. egy mobil eszközről is megnyitni, mindössze a generált kód leolvasásával), valamint, hogy egyetlen kattintással tud a felhasználó saját email-fiókjába linkeket küldeni."

De a Microsoft azért el is vesz tőled dolgokat:

"Újabb beépített segédprogram eltávolítását jelentette be a Windows-okból a Microsoft"

"A Driver Verifier figyeli a Windows kernel-módú illesztőprogramokat és a grafikus illesztőprogramokat, hogy felismerje az illegális funkcióhívásokat vagy a rendszert károsító műveleteket. A Driver Verifier a Windows-illesztőprogramokat különféle stresszhatásoknak és teszteknek vetheti alá a helytelen viselkedés megtalálása érdekében", magyarázza a cég az eszköz weboldalán."

"A Driver Verifier tehát elsősorban a véletlen rendszerelszállások és megmagyarázhatatlannak tűnő lefagyások hibák okának kiderítésében segíthetett a hozzáértők számára. Megszűnésének oka többek között az lehet, hogy az ilyen problémák az elmúlt egy-másfél évtizedben szinte teljesen eltűntek a Windows-okból, illetve hogy valószínűleg egyébként is igen kevesen ismerték és még kevesebben használták az eszközt, még a szakemberek közül is."

Nekem hasznos eszköznek tűnik, de valamiért mégis el kell tünnie.

Aztán:

"Három dolog is el fog tűnni a Windows-okból az új őszi frissítés felrakásával"

"Amikor a felhasználók ősszel vagy azt követően fel fogják rakni gépeikre a Windows 11 akkor megjelenő új, 24H2 verzióját, három beépített alkalmazás eltűnésével kell, hogy számoljanak - erősítette meg a Microsoft a napokban. A cég ugyanis egyértelművé tette, hogy a frissítés felrakásával a korábbi generációs személyes asszisztensét, alapszintű szövegszerkesztőjét és tipposztó alkalmazását is törölni fogja a Windows-okból."

""Figyelmeztetjük, hogy a Cortana, a Tippek és a WordPad a Windows 11 24H2 verzióra történő frissítés után eltávolításra kerülnek. Ezek az alkalmazások elavultak","

Cortana, Cortana... annó mennyien szerették volna, ha eltávolítható lennél. De azt mondták, hogy annyira integráns része vagy a rendszernek, hogy ez nem lehetséges, ha jól emlékszem. Végül mégis ide jutottál, hála az AI örületnek.

Csak ott van tán az a gond, hogy kiderült... nem igazán népszerűek az új AI újdonságok:

"Kiderült: Lufi az egész, szinte senki sem használja a mesterséges intelligenciát"

"Azt, hogy a ma mesterséges intelligenciának hívott különböző technológiák képességei és értéke - legalábbis tudományos vagy tájékozódási célokra - erősen túl vannak értékelve, oldalunkon már többször egyértelművé tettük. Egy új statisztika szerint azonban még az egyéb (pl. szórakozási) célokra issokkal kevesebben alkalmazzák őket, mint amit a napi szinten megjelenő hírekből, vagy abból gondolnánk, hogy a Microsoft és a Google mekkora jelentőséget tulajdonít nekik."

"Ez szöges ellentétben van azzal a hírveréssel, ami a szóban forgó technológiákat ötvözi, és ami alapján azt gondolhatnánk, hogy azok az élet minden területét elképesztő ütemben ellepik. Szintén összeegyeztethetetlenek a mérések azokkal a pénzekkel, amiket a különböző befektetők és nagyvállalatok fordítanak a generatív MI-s szolgáltatások kiépítésére és terjesztésére."

"Magyarázza ugyanakkor, hogy pl. a Microsoft miért fordul egyre agresszívebb módszerekhez annak érdekében, hogy végre az emberek használják már Copilot szolgáltatásait, és az ebbe eszközölt irdatlan befektetéseit ne kelljen rövid időn belül leírnia"

Agreesszív lépésekre van szükség...

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr3218420805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása