Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A felhős cég ami nem olyan mint a többi...

2024. január 17. - GABOR2

A felhős cégek szeretnek nagyokat mondani, hogy huh mekkorát nőttek. Viszont sorra kiderül, hogy igazából egyáltalán nem lehetnek elégedettek a növekedésükkel. Viszont volt pár cég, ami mintha talán kivétel lett volna.

Az SAP-ról pl. csak a szép és jó jött le a sajtóban. Mi lehet akkor a sikerük titka? Ők miért tudják a felhőt sikeresen eladni?

Nos, most megtudhatjuk az SAP sikerének titkát:

"Vesztegetés miatt van nagy bajban az SAP"

"222 millió dollárt fizet az egyezség részeként az SAP, amely számos országban folyamodott kormányzati vesztegetésekhez, hogy projekteket nyerjen."

"3 éves haladékot kapott az SAP, miután Indonéziában, a Dél-afrikai Köztársaságban, Azerbajdzsánban, Ghánában, Kenyában, Malawiban és Tanzániában is pénzmosás vádja alá került. A vád szerint kormányzati megvesztegetésekhez folyamodott a vállalat, hogy projekteket, szerződéseket nyerjen. A hatóságok szerint a cég vállalja a felelősséget a korrupt gyakorlatért."

A vesztegetéseket 2013 és 2022 között alkalmazták a hatóságok szerint, a könyvelést és az adatokat is hamisították, hogy minden hiteles üzleti kiadásnak tűnjön. Az amerikai tőzsdefelügyelet szerint volt, hogy a Dél-afrikai Köztársaságban kormánytagok amerikai utazásait, étkezését és golfozását fizették, hogy egy 13,2 millió dolláros szerződéshez jussanak. Az SAP indonéziai könyvelési vezetője pedig állítólag úgy fogalmazott egy hasonló esetnél: „Hehehe… Ez a kormány tesó, a nagy halakat nagy csalival lehet kifogni.”.

Igen, vagyis a híresen legkorruptabb országok vezetőit ők is korrumpálták, hogy alkalmazzák a "megoldásaikat". A kis afrikai gyerek szájából veszik ki a kenyeret; ismét egy pióca aminek fizetniük kell a szegény országok szegényeinek.

És mindezzel együtt simán megérheti nekik:

"a most betartják a vádemelés elhalasztásáról szóló megállapodás részleteit, akkor 3 év után ejtik velük szemben a vádakat."

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr1418305449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2024.01.22. 12:56:38

Szőrmentén idevág.
Lassan minden hadászati eszköz felhő alapú lenne a fegyvergyártók, a kontroller-huszárok és persze a SkyNet szerint, de úgy azért a felhős adatbiztonságok okán elmerengenék arról, hogy milyen kockázattal járhat az alábbi fejlesztési csomag és irány:
kuruc.info/r/58/269465/

S vajon miért van szükség kvantum számítógépekre...

GABOR2 2024.01.23. 18:32:42

@gigabursch: Kvantumszámítógépekkel az úgynevezett nem szimetrikus titkosításokat pillanatok alatt fel lehet törni majd elméletileg. Vagyis szinte mindent ami a neten lóg. De igazából a gyakorlatilag használható kv. gépek nagyon messzi vannak. Amik vannak kevés dologra képesek és szupergyorsan használhatatlanok lesznek. Legalábbis azok amiket a nyilvánosság ismerhet.

Felhős hadsereg, csak egy vírust kell bejutattani és az egésznek annyi... Independence Day.
süti beállítások módosítása