Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

További Microsoft-os hírek

2023. december 11. - GABOR2

Tudtátok, hogy a Windows 10 és 11 mindenféle beleegyezés nélkül feltelepített a gépedre egy programot:

"Megőrült a Windows 10 és a 11 is - kérés nélkül kezdtek el feltelepíteni programokat"

"Windows felhasználók a napokban világszerte meglepetten tapasztalták, hogy gépeiken egy olyan program bukkant fel, amit nem ők telepítettek fel oda - sőt, installálását még csak nem is hagyták jóvá. Bár sokan először valamilyen vírus vagy hacker tevékenységére gyanakodtak, gyorsan kiderült, hogy nem erről van szó - ehelyett maguk a Windows 10 és 11 rendszerek rakták fel valamiért a szóban forgó szoftvert, kérés és jól látható ok nélkül."

"A szóban forgó program a HP Smart volt, ami az ismert gyártó egy, nyomtatóihoz és többfunkciós eszközeihez kapcsolódó csomagja. Bár ennek felkerülte olyan gépekre, amik HP printerekhez vannak kötve akár logikus is lehetne - és hasonló nem példátlan más gyártók esetében sem -, viszont a problémát az képezi, hogy a jelek szerint a szoftver olyan masinákra is felkerül valamiért automatikusan, amikhez egyáltalán semmilyen HP termékkel sincsenek kapcsolatban."

"Azt, hogy a program mégis miért kerül fel magától a gépekre, egyelőre nem tudni. A Microsoft elmondása szerint már vizsgálja a panaszokat, és nyilván amint tudja, elhárítja majd a problémát."

Spoiler:

"Kiderült miért őrültek meg világszerte a Windows-ok, és kezdtek vad szoftvertelepítésbe"

Aztán... az újabb jobb, gyorsabb? A Windowsnál nem:

"Megmérték, hogy a Windows 10 vagy a Windows 11 -e a gyorsabb"

A Win 10 felülmúlta bizonyos területeken a Win 11-et.

De sebaj, hisz a Win11 még mindig kap frissítéseket, még lehet jobb; most is jött egy frissítés:

"Belassítja a játékok működését a Windows 11 legújabb verziója"

Azonkívül... a Win11-be is egyre több mesterséges intelligencia jön, a felhasználók legnagyobb megelégedésére:

"Ideges leszel ha megtudod milyen változás jön a Windows 11-be"

"A Windows 11 szerdán közzétett legújabb előzetese egy olyan változást hoz a rendszer működésébe, ami vélhetően sok régi Windows-felhasználónál kiveri majd a biztosítékot. Az operációs rendszer szóban forgó buildjében ugyanis a Microsoft az eddig az asztal gyors és bármikor történő előhívására használható, a képernyő jobb alsó sarkában megjelenő gombot egy másikra cserélte le."

"Méghozzá nem is valami hasonlóan hasznosra, hanem a Windows 11-be ősszel bevezetett Copilot előhívására használható gombra. Ez eddig a tálca értesítési területéről balra, a kitűzött és futó alkalmazások gombjaitól jobbra helyezkedett el - az új buildben azonban kikerült a tálca jobb szélére, ahonnan száműzte az asztal előhívására használható gombot."

A mesterséges intelligencia nagyon meggyőző önmagában:

"A Microsoft egyébként bemutatása óta egyre agresszívebben próbálja tolni a Copilot-ot - nyilvánvalóan azzal a céllal, hogy mesterséges intelligenciája a jelenleg berobbanó MI piacon minél nagyobb részesedést szerezzen, és a felhasználók ne valamelyik alternatíva használatára szokjanak rá, hiszen ha megteszik, akkor utána már nehéz lesz a saját szolgáltatás használatára átszoktatni őket."

Ja bocs, nem az... Hisz mi értelme van annak, hogy pl. van 50 lehetőségem, hogy generáljon egy képet nekem a "mesterséges intelligencia" abból amit mondok neki? Valószínű nem fogja eltalálni elsőre amit akarok és nem is lesz jobb mint amit gondoltam. Lehet, hogy mire olyan lenne mint akarnám már el is használtam mind az 50 lehetőségemet. Akkor meg minek ez az egész?

Úgy tűnik a Microsoftnál nem válaszolták meg ezt a kérdést, csak nyomatják, nyomatják...

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr4118279021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása