Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A Youtube szenved és ezt szeretné rádpasszolni ( még több reklám )

2022. szeptember 21. - GABOR2

Nekem is mostanában feltünt, hogy jelentősen több a hosszú, átugorhatatlan reklámblokk a videók között és közben... És a megfigyelésem helyes:

"Brutális mennyiségűre növelheti a videókba szúrt reklámok mennyiségét a YouTube"

A Youtube-nak már évek óta nem kéne szenvednie pénzügyileg, csakhát... Ha úgy döntesz, hogy a neked nem tetsző politikai tartalomgyártókat letiltod/ megtiltod nekik, hogy pénzt keressenek, miközben igazából ők termelik neked a legtöbb pénzt, akkor valahogy kompenzálni kell. Ez a valami pedig lehet a mégtöbb idegesítő reklám... sokkal több. Ami pedig nem teszi boldoggá a felhasználókat... Amiből meg meglátjuk mi lesz.

Most egyébként csak "kísérleteztek", nem mindenkit szivattak meg, dehát... nem nehéz kitalálni mi lesz itt a folytatás... A Youtube sok felhő kapacitást használ... a felhő pedig nem egy olcsó dolog.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr8017936832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Koenigsberger 2022.10.22. 09:37:29

Nálam telón még mindig működik a Vanced. Bár a J*wtube elvileg befenyítette őket, mert hát mégis micsoda dolog ez, hogy valaki használhatóra írtá át a programot...

Gépen meg eleve nincs gond: használjatok olyan böngészőt, amiben alapból van tartalomblokkoló (Opera, Vivaldi). Vagy töltsétek le külön az Adblockert.

Azt szerintem nem fogják megcsinálni, mint a híroldalak, hogy reklámblokkolóval be se engednek, mert azonnal tökönlőnék magukat. Már így is rezeg a léc, az utóbbi években túlerőltették a cenzúrát, ami miatt megismerte a világ, hogy a videómegosztás nem egyenlő az ő nevükkel. Ugye a Netflix is hogy pofára esett, amikor kiderült, hogy más is tud olyan szolgáltatást csinálni, amit addig az ő márkanevükkel azonosítottak.

Azt meg kell hagyni, hogy a Google részeként még mindig ez az a szolgáltatás, ahol a felhasználói élményre is kénytelenek adni. Mert maga a Google-fiók kb. egy M$ módon 20 éve össze-vissza gányolt átláthatatlan f0s. Fapados és mindent a súgóból kell előszedni, hogy egyáltalán hol a francban van egy adott funkció vagy beállítás, már ha egyáltalán tudsz róla.

Azt se értem, miért használ a fél világ Gmailt, mikor ha másra nem is, erre a szolgáltatásra kismillió jobb alternatíva lenne. Alapban egy kib***ott adatszivattyú a Google, de ha még a levelezésedet is náluk tartod, többet tudnak rólad, mint bármelyik állambiztonsági hivatal a világon, csak épp fölöttük nem áll senki, akinek számot kell adni róla.
süti beállítások módosítása