Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A diverzitás se segít Biden-éken

2022. június 14. - GABOR2

Biden népszerűsége új, egészen szokatlanul mély mélységekbe került és állítólag Biden emiatt mostmár nagyon dühös lett.

"Biden’s Approval Rating Sinks to New Low"

De úgy tűnik a legdiverzebb fehér házi csapat se tud csodát tenni. Biden eredeti csapatának 2/3-a már nincs ott, leléptek. A média ezt a "Great resignation" vagyis a Nagy Felmondásnak nevezi, de persze ez szerintük normális és nemcsak a Fehér Házat érinti.

"‘Great resignation’ reaches White House with staff turnover"

Viszont akik lelépnek nem annyira csendesek a dologgal kapcsolatban. Elég rémesnek mondják Biden Fehér Házát, ahol állítólag nagyon keveset fizetnek és sok a túlóra.

Viszont! Úgye ez a legdiverzebb fehér házi csapat, a "diverzitás pedig az erősségünk", tehát miújság a sok nagyon diverz taggal? Ők a legjobbak, hisz nem fehérek, tehát ők akik maradtak?

Nos... erről is van cikk és hát... nem. Bizony a nem fehér tagok nagy számban hagyják ott a Fehér Házat.

Ok: Nem kaptak hipp-hopp "valódi hatalmat".

Igen, az odakerülő diverz hát... ilyen betanuló munkatársak otthagyták az egész Fehér Házat - pedig rengetegen csak álmodozhatnak arról, hogy ott dolgozhatnak -, mert sokat kell dolgozni és pár hónap alatt nem lettek csúcsvezetők. Nem vicc.

Ami viszont lehet, hogy csak vicc, hogy állítólag az egyik ilyen fekete betanuló munkatárs azt követelte, hogy ő irányítsa a... jegybankot, pénz nyomtatást... és kiakadt, hogy elutasították a kérést.

Íme a cikk erről, "fekete kivonulás, "Black exodus", “Blaxit.”:

"Biden sees exodus of Black staffers and some frustration among those who remain"

"The White House is historically diverse. But there are concerns internally about a wave of departures and the current culture."

"At least 21 Black staffers have left the White House since late last year or are planning to leave soon. Some of those who remain say it’s no wonder why: They describe a work environment with little support from their superiors and fewer chances for promotion."

A fekete csapat tagok állítólag nem elégedettek azzal, hogy junior szintű tagok... ezt talán még meg is lehet érteni, de... de nekik már a közép, vagy még valamivel magasabb szint se elég jó, még úgy se, hogy ez már komoly döntéshozói felhatalmazással jár:

" It is essential that Black staffers are not only recruited to serve in senior, mid-level and junior White House positions, but are also included in major policy and personnel decisions and have opportunities for advancement.”"

A fekete csapattagok ki vannak akadva azon, hogy nem ők az igazi nagy döntéshozók, viszont sokat kell dolgozniuk:

“We’re here and we’re doing a lot of work but we’re not decision-makers and there’s no real path towards becoming decision-makers,” said one of the current Black White House officials. “There is no real feedback and there’s no clear path to any kind of promotions.”

Persze a sok panaszt próbálják elhárítani Bidennék, de úgy tűnik a diverz munkatársak nem igazán hálásak és nem fogják be a szájukat.

Azt is megemlíti a cikk, hogy a rengeteg feketét hoztak be Bidennék a Fehér Házba, de... ezt nem igazán értem... nem teremtették meg a környezetet (?) (infrastructure), hogy meg is tudjanak maradni ott és sikeresek legyenek... Vagyis mintha csak úgy maguktól, egyenlő körülmények között... a feketék mintha nem bírnák az iramot. Nekik kell plusz segítség.

"“They brought in a ton of Black people generally to start without ever establishing an infrastructure to retain them or help them be successful,” said the third current Black White House official."

A fekete munkatársak ebben a remek, diverz Fehér Házban egyszercsak... "láthatatlanok lettek", de persze ez nem az ő hibájuk, hanem a rendszeré:

"“If there is no clear infrastructure of how to be successful, you become just as invisible in this space than you would be if you were not in it.”"

Több fekete fehér házi munkatárs kifejezte frusztrációját, hogy a Fehér Ház nem küzd azért, hogy megtartsa őket és hogy nem léptetik őket előre elég gyakran.

"In interviews, several Black staffers expressed frustration, in part, that deputy chief of staff Jen O’Malley Dillon hadn’t done more to retain and promote some Black employees — though other officials said such concerns are misplaced. While part of her job entails signing off on promotions of White House staffers, actual decisions around promotions are made at lower levels and federal budgeting has restricted a lot of White House flexibility around human resources decisions. Asked for comment, O’Malley Dillon referred questions to the White House press office."

A Fehér Ház szerint nem kell sajnálni ezeket az embereket, mert amikor távoznak, pont arra hivatkozva, hogy Fehér Házban dolgoztak majd magasabb fizetést kaphatnak.

Arra is panaszkodnak, hogy a pandémiára hivatkozva őket is hazaküldték és kimaradtak partikból, bulikból.

De arra is panaszkodnak, hogy amikor ott vannak a főváros túl drága nekik.

Panaszkodnak arra is, hogy már nincsenek a feketék a fontossági lista elején:

"“The issues that are the highest priority for our community are no longer at the forefront of the administration’s priority list,”"

Panaszkodnak, hogy azzal, hogy lelépnek valószínű még inkább láthatatlanok lesznek a Fehér Háznak és amikor hazamennek a "közösségeikbe" nem tudnak nekik semmit se felmutatni és csak arról tudnak mesélni, hogy nekik is milyen rossz élményeik voltak a Fehér Házban.

“They gave us a mandate to execute on all the things that we promised and not only are we not delivering on that front, but then we’re not also delivering to the staff that came in on the basis of that promise,” said the first of the current White House officials. “People go home to their families or their communities, and what can they point to specifically? They can’t even point to their own experiences as positive.”

Legközelebbi kormányban a teljes pénzügyi vezetést át kéne adni a fekete betanuló munkatársaknak, egy másik kisebbség biztos megértően átadja majd nekik. Csakis a csúcs vezetést, csakis a csúcsot.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr617857731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gyalogbaka 2022.06.14. 17:55:37

Jamal és Tyrone komisszár és társai már feink a kést. Vagy behódolsz, vagy rasszista vagy, és ha rasszista vagy, akkor halál rád. Igen könnyű eldönteni hogy ki a rasszista:
youtu.be/451sNipzLa4
youtu.be/wCjwPizxS6U
www.facebook.com/Vocativ/videos/this-black-hate-group-is-making-white-people-kiss-their-boots-to-show-remorse-fo/2059830554029169/
Vagy lehajolsz és megcsókolod a bignigga lábát, vagy rasszista vagy.
Ennyire egszerű.

Madarász Henrik 2022.06.14. 17:57:15

Én mondjuk támogatnám hogy ezek a derék feketék azonnal vezetők legyenek, így legalább gyorsan csődbe menne az USA és nem tudna más országokban beavatkozni :)

gigabursch 2022.06.14. 20:55:08

S ez, EZ(!) a világ első számú mindene...

@Madarász Henrik:
Jól beszélsz, fehér testvér!
süti beállítások módosítása