Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Úgy tűnik Európa érdekeit nem képviseli senki...

2022. június 01. - GABOR2

Ennek a 6. embargónak az elfogadása nagyon durva.

Azt jelenti, hogy igazából Európa elemi érdekeit nem képviseli semmi hatékony erő. Most nagyon sok gazdag embernek is ártanak ezzel Európában. Nem a hiper-szuper leggazdagabbakra gondolok, hanem azért azoknál alacsonyabb szinten levőkre, mondjuk a sok középvállalat tulajdonosaira. Ők nem tudták elérni együtt, hogy ne érje őket ez a katasztrofális csapás. Próbálták tán, mert azért ellenkezett egy darabig a német kancellár, meg kaptak év végéig haladékot, az is valami volt, bár nem sok...

És most jött egy olyan embargó, ami ha igaz a tudósítás amit hallottam, még időt se ad nekik, hanem azonnali.

Ez pedig azt jelenti, hogy Európa érdekeit nem képviselik.

Orbán most szerzett egy nagy piros pontot, hogy sikerült kiharcolnia a kivételt; egy tán ukrán külügyes tanácsadó arról beszélt, hogy "de jó lenne ha történne valami a vezetékkel" ami Magyarországra szállítja az olajat és ezt egyből beépítették a megállapodásba, hogy akkor jöhet más úton... az ukrán külügyes tán elkotyogta az eredeti tervet még időben.

És amúgy persze, én tán előbb olvastam a hírt arról, hogy az ukrán vezetés nem elégedett, mint az eredeti hírt... ők persze máris még többet akarnak. Nyugtalan pszichopaták...

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr4017845753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madarász Henrik 2022.06.01. 17:53:27

Én meg egy nagy fekete pontot adnék Orbán részére. Bármeddig vétózhatott volna, az eredeti ajánlatban 2024 vége volt, most meg azt írták a határozatban hogy nemsokára megnézik hogy halad az átállással. Ursula szerint 2 hónap elég is lesz erre. Arról nem is beszélve hogy ezután már a gázembargó lesz az EU napirendjén, ami egy gazdasági-szociális összeomlás lenne a magyaroknak.

GABOR2 2022.06.01. 19:38:23

@Madarász Henrik: Hi! Igazából én is gondoltam, hogy nem kell erről egyből cikket írni, hisz majd jöhetnek a győzelmi jelentések után az "egyéb apróságok", "kitételek", de nem nagyon láttam ilyet. Én úgy tudom, hogy Orbán nem kapott időlimitet... persze ugyanazt nagyon másként értelmezhetnek egyesek. Orbán, úgy hogy szép lassan valamit halad majd, a másik oldal pedig non-stop nyomatná az átállást.

Egyébként meg, most azt olvastam, hogy Orbán mégis vétozik, de nem az olaj miatt, hanem hogy egy egyházi vezetőt szakcionálnának. Orbán nem katolikus, talán azért ez ennyire fontos... Még lehet nagyobb szívás lesz így ebből.

Egyébként meg szerintem könnyen lehet, hogy sokan nagyon reménykedtek a magyar vétóban, hogy majd megmenti őket is, dehát ez van. Ha vétózott volna Orbán akkor egyenként kellett volna meglépni az embargót minden államnak.

Ez egyébként elvileg hatalmas versenyelőnyt is ad majd Magyarországnak. Itt a cégek is olcsóbban kaphatnak majd energiát. Nem a benzinárstopra gondolok, hanem egyszerűen az orosz nyersanyag olcsóbb.

Az oroszok mostmár nagy erőkkel támadnak, de meghadják a hátországot és az ukrán vezetés nem fog békét kötni. Elhúzódó harcok elé nézünk, ha ez így marad. Az oroszok ha nem foglalják el az egész hátországot, ez a vezetés az utolsó ukránik beoldozna mindenkit...

Madarász Henrik 2022.06.01. 20:22:16

@GABOR2: Az orosz pátriárka olyan jogállású egyházilag, mintha a római pápát vagy a dalai lámát szankcionálnák, szóval egy nagyon durva támadásnak számít az oroszok ellen. Sajnos én is hosszú háborúra számítok az ukránok nyugati támogatása miatt, remélem megússzuk gázembargó nélkül addig.

gigabursch 2022.06.01. 20:44:48

Ezt a velejéig korrupt, emberiség ellenes és nettó hazaáruló ukrán rezsimet, csak a Jóisten vezeti ítélőszék elé, de ő nagyon.

A kivárásának oka, talán az, hogy még a teljes Ollyópaji Jujjdejóban el kell válnia a sz.rnak a májtól.

gigabursch 2022.06.01. 20:48:31

@GABOR2:
Pontosan!
Ott van a kutya elásva.
Nem kaparta ki nekik a gesztenyét.

Hadd rohadjanak a saját levükben.
Aztán majd jönnek elégedetlen választók, új kormányok, új eu-s parlament és vektor fogja átvenni Ursula székét...

Madarász Henrik 2022.06.03. 21:16:12

Brutálisan átbaszta az EU Orbánt, remélem tanul ebből és a gázembargót már vétózni fogja.
hvg.hu/gazdasag/20220603_importvam_orosz_olaj_koolaj_orban_viktor_baratsag_olajvezetek_olajembargo

promo921 2022.06.04. 12:30:24

Az eurokraták a mi érdekeinket képviselik, tehát Európa érdekeit is, az más kérdés, hogy leválthatatlanok és számonkérhetetlenek. De "megszavaztuk" őket demokratikusan, tehát mi "akartuk" ezt. Agyhalál
süti beállítások módosítása