Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

E-sport, Szun-ce és a többiek...

2022. március 12. - GABOR2

Helló és üdv a Grand Strategy E-Sport Pro Bajnokságon Budapestről...

Hamarosan mindenki készen áll, hogy elkezdjük a 2022-es Grand Strategy E-Sport Pro Bajnokság végső döntőjét, amit a Soros és barátai Alapítvány támogatott.

A legjobbak játszanak. Tehát vérprofi mérkőzésnek nézünk elébe és egy csodálatos kupát kap a nyertes egy szép Földgömb ábrázolással.

Nos, a legutóbbi kőrben a nyugatról jött csapat győzött, amikor egy trükkel, kémegységek bejuttatásával megszerzett egy egész országnyi területet, de most megint minden kockára van téve, hisz a nyugati játékosok megszegték a korábbi egyezségüket a Keleti Hatalommal és nukleáris fegyvereket telepítenének közvetlenül a Keleti Hatalom mellé.

Ezúttal nem diplomáciai megoldást választ a Keleti Hatalom és alighanem az E-Sport történetének legnagyobb, de egyben leggyorsabb meccse várható, mivel a Keleti Hatalomnak mindene megvan ami ahhoz kell, hogy gyorsan győzzön.

És akkor induljon is az első kőr. A Keleti Hatalom szuperkönnyen megsemmisíti az összes repteret és megindul az ellenség fővárosa felé... is. Teljes győzelem az első kőrben.

Második kőr... furák ezek az E-Sport játékok. Nem alkalmazhatóak rá úgy tűnik a régi háborús bölcsességek úgy mint:

1. Ha csatába indulsz egy másik ország ellen akkor a sereged háromszor akkora legyen legalább mint akit megtámadsz.

2. Koncentráld az erőd.

3. Városok ostromlása a legrosszabb amit tehetsz.

4. Nem területek, bányák, városok stb-k megszerzése egy hadsereg célja, hanem, hogy megsemmisítse az ellenség hadseregét, így aztán minden más az övé lesz automatikusan.

5. Amikor támadsz annak mindent elsöprőnek kell lennie egyből.

Nem, nem ide ezek nem érvényesek, de úgyis győz a Keleti Hatalom...

Oké, ötödik kőr... mintha a Keleti Hatalom lassulna, de úgyis győz.

Tizedik kőr... A Keleti Hatalom úgy tűnik nem halad semmire. A Nyugati csapat akik meg hivatalosan csak megfigyelők... csalnak. Mindenféle erőforrásokkal látják el a Keleti Hatalom célpontját. A Keleti Hatalom meg úgy gondolja, hogy szépen rendben van, hogy meghagy egy csomó területet ahol ezek a segítségek bejöhetnek, meg fegyverszünetről tárgyal... minek, hisz a területet egy kém irányítja, aki ezt nem a civil egységek mentésére használja majd, hanem behozat egy csomó fegyvert. Mintha... feleslegesen húznák ezt a háborút.

Közben a hivatalosan megfigyelő nyugati országokban a civil egységek egyre jobban szívnak a szankciók miatt.

Oké, ha már úgyis belassult a játék, mivel pl. a támadó 1:1 aránnyal támadat és ráadásul több irányból, nem koncentráltan, beszéljünk kicsit a játékosok karakteréről.

A kém aki irányítja a megtámadott országot a "pszichopata trait"-et rakta be magának. Ez azt jelenti, hogy bónusza van arra, hogy boldogan beáldozza az ország teljes lakosságát, akikhez igazából nem is tartozik, de folyton ezt hazudja. Akár egy totális háborút is szívesen elindítana, bár az jelenleg game over lenne mindenki számára, nemcsak neki. Aztán itt vannak a nyugati csalók, akik igazából bármit szívesen megígérnének megint, hogy átverjék a Keleti Hatalmat és ha erre csak icipici esélyük lesz, akkor is meglépik. Nekik van egymás között is egy játszámjuk, ugyanis az egyik nagy nyugati játékosnak nagyon nagy érdeke lenne, hogy barátja legyen a Keleti Hatalomnak, de ettől most elvágták jódarabig... megint. Plusz a nyugatiaknak nagyon jól jön ez, hogy démonizálják a Keleti Hatalmat és végül elfogadhatónak tartsák, hogy legyen egy nukreális háború, amikor majd minden a helyén lesz, hogy a válasz csapást elkerüljék.

Viszont a harmadik fél a Keleti Birodalom fura... érthető miért támad, de... miért úgy, hogy nem vonultatott fel elég sereget, miért alakalmaz rossz stratégiát, miért ilyen lassú minden, amikor az idő ellene dolgozik...

Talán ez egy megbundázott meccs?

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr2017778682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madarász Henrik 2022.03.12. 17:16:03

Az a véleményem hogy a nyugat már 2014 óta készült az ukrán-orosz háborúra, ezek a szankciók már évek óta kész vannak, le vannak írva, csak élesíteni kellett őket. Az oroszok viszont minden szempontból szarul készültek fel, nem dolgoztak ki védekezést a drónok és a páncéltörő rakéták ellen, nem készítették fel a lakosságot lelkileg a háborúra, nem mutatták be a nyugati közvéleménynek az ukránok által elkövetett háborús bűnöket. Gazdaságilag cseszték el a legjobban, az orosz valutatartalékokat nyugati bankokban tartották, az orosz állampolgárok szintén nagy vagyonokat tartottak nyugaton, nem építettek ki elég földgáz és kőolaj vezetéket Kínába, arra az esetre ha Európa lemondja a szállításokat.

GABOR2 2022.03.12. 19:55:52

@Madarász Henrik: A Nyugat talán azt gondolta, hogy szépen odateszik az ügynöküket és Oroszország lenyeli, hogy Nyugat barát lesz Ukrajna... bár ez vörösvonal volt Putyinnak. Akkor a másik vonal, hogy ha az oroszok lépnek, akkor lefestik minden gonosznak őket, egy jövőbeli háborúhoz meglesz a hangulat, plusz, az USA örül, hogy Európa és Oroszország nem közeledik egymáshoz gazdaságilag, pedig Európa érdeke ez lenne. Ororszok nem akarnak nukreális fegyvereket közvetlen közelükben.

Madarász Henrik 2022.03.12. 20:24:55

@GABOR2: A háborúnak két vesztese van, a nagyobb Oroszország, a kisebb az EU államai, amik nagy anyagi veszteségeket fognak elszenvedni és végleg elszállt annak a lehetősége hogy Oroszország fogja szállítani nekik az olcsó nyersanyagokat és jól fizető piac lesz az áruiknak. Két győztes van, a kisebbik az USA, amelyik meggyengítette két gazdasági / politikai versenytársát Oroszországot és az EU-t, végleg meggátolva köztük a gazdasági kapcsolatokat. A nagyobbik nyertes Kína, amelyik most megszerezte magának az olcsó orosz nyersanyagokat, lett egy katonai szövetségese az USA ellen és az amerikai szankciók aláásták a nyugat iránti bizalmat a harmadik világban, ezek után ki akarna nyugati bankba pénzt rakni, amikor bármikor elvehetik tőle vagy ingatlant venni Londonban, ha bármikor elveheti az angol állam.

GABOR2 2022.03.13. 18:35:43

@Madarász Henrik: "a kisebb az EU államai, amik nagy anyagi veszteségeket fognak elszenvedni és végleg elszállt annak a lehetősége hogy Oroszország fogja szállítani nekik az olcsó nyersanyagokat"

Amennyire én tudom szállítják nekünk is és a németek is kijelentették, hogy nem tudják ezt nélkülözni. Ami a többit illeti, remek, logikus elemzés; kivéve ha a kínai vezetés is benne van igazából a nyugati hálózatban. Nem lennék meglepve.

GABOR2 2022.03.13. 18:37:08

@Madarász Henrik: Meg persze vesztesek az ukrán egyszerű emberek...

Madarász Henrik 2022.03.13. 20:21:48

@GABOR2: Ukrajnának vége van, fegyvereken kívül mást nem kap a nyugatiaktól, nem lesz miből újraépíteni az országot, szerintem a munkaképes emberek el fognak költözni nyugatra, ahogy rájönnek a kilátástalan helyzetre,

GABOR2 2022.03.13. 21:11:15

@Madarász Henrik: A mi esetünkben hallottam, hogy a gyár tulaj azon dolgozik, hogy kimentse a gyára egy részét... csak nem tudom, hogy hogyan, meg hogy sikerülhet-e. Ukrajna egy fantasztikus ország, vannak nyersanyagok, van kiváló föld, vannak képzett emberek... csak ha a vezetés direktbe szabodál lehet elrontani ott a dolgokat... csakhát kb. ezt tették mind...

Madarász Henrik 2022.03.13. 22:31:38

@GABOR2: Egy esélye azért még van az ukránoknak, ha a nyugati országok nekik adják a lefoglalt orosz valutatartalékokat, persze ennek viszont az lesz a következménye hogy még a korrupt i afrikai diktátorok és dél-amerikai drogkereskedők is elgondolkoznak azon hogy vajon biztonságos e nyugati bankban pénzt tartani vagy ingatlant venni egy nyugati országban, ha bármikor elkobozhatják bárkitől a tulajdonát.
süti beállítások módosítása