Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Talán nemcsak a sportolóknak kéne ez a jótanács... sebezető okostelefonok

2022. január 20. - GABOR2

Ó az okostelefonok... amikre rá kéne bízni a pénzügyeidet meg... kb. minden fontos dolgot.

Mennyi, de mennyi cikk szól erről.

Aztán ritkán becsúsznak olyan cikkek mint ez:

"Több ország is azt tanácsolja a sportolóinak, hogy inkább ne vigyék magukkal a mobiljukat a pekingi olimpiára"

"Sok ország, köztük az Egyesült Államok viszont azt ajánlja a sportolóinak, hogy a februári téli játékokra ne hozzanak magukkal saját számítógépeket és telefonokat, hanem csak kölcsön- vagy eldobható eszközöket - írja az Eurosport."

"A mobiltelefonok "sebezhetőek a rosszindulatú támadásokkal és vírusokkal szemben, és adatbiztonsági problémák is jellemzőek" - figyelmeztetett az amerikai olimpiai bizottság a USA Today című újság szerint."

"A "De Volkskrant" szerint Hollandia még azt is megtiltotta a sportolóknak, hogy saját telefonjaikat magukkal vigyék, és helyette eldobható készülékeket osztogatnak. Ez valószínűleg észszerű elővigyázatossági intézkedés."

Érdekes... milliónyi egyéb cikknél nem fontos, hogy sebezhető a telefonod... akkor is bíz rá szinte mindent. A celeb sportolóknál akik azért elit körökben is megfordulnak, fontos, hogy vigyázzanak és ne kompromitálódjanak.

"CENZÚRAELŐKÉSZÍTÉS IS LEHET A PEKINGI OLIMPIA APPJÁBAN"

"A pekingi téli olimpiára akkreditált személyeknek kötelező használniuk az appot, amely a Covid-státusz ellenőrzésére is szolgál. Sok ország ajánlja, hogy a sportolók hagyják otthon telefonjaikat és számítógépeiket, máshol meg is tiltották a saját eszközök használatát, hogy ne legyen gond az alkalmazás feltelepítéséből."

Nyilván a fő gond nem a cenzúrázás elsősorban... hisz akkor nem kéne másik készülék, mert miután eljönnek onnan már letörölhetnék. Nyilván attól félnek, hogy kémprogik, meg nyitott kapuk maradnak a program letörlése után is... egyáltalán, igazából majd nem lehet letörölni. És mivel elit sportolók sok híres ember közelében vannak ez nem kívánatos a nem kínai elitnek. De te nyugodtan bízd az életed a "sebezető" okostelefonokra.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr2316819814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madarász Henrik 2022.01.23. 04:03:25

Most olvastam. Nemcsak a Microsoft diverz csapata kiváló. Az Apple kiadott egy hulladék szoftvert tele hibákkal és a felhasználóit fenyegeti, ha nem akarják telepíteni.
hvg.hu/tudomany/20220122_apple_iphone_frissitesi_strategia_ios15?fbclid=IwAR11BKwJmiMqNzR2kI7rF-yOZdM1RKjYQ40Mu4Fr7I8KZYC6ek4wuYV871s

GABOR2 2022.02.05. 12:01:12

@Madarász Henrik: @promo921: Köszönöm a tippeket... Az Apple valósággal van már, hogy örül annak, hogy mennyi hibája van, mert arra hivatkozva kórlátozhat másokat... a biztonságuk érdekében. / Van tán egy 2021 őszi tanulmány ami arról szól, hogy a diverzitás... minő sokk nem is annyira jó, legalábbis a számok nem ezt mutatják... de a megoldás persze nem az, hogy ne legyen diverzitás, hanem szidják a cégeket, hogy csak számok szerint van diverzitás... pedig még a vezetők is már diverzek szóval elég nehzé ezt összehozni, de megpróbálják:

hbr.org/2021/08/boards-need-real-diversity-not-tokenism
süti beállítások módosítása