Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Majdnem kommentár nélkül...

2021. november 10. - GABOR2

Pár dolog amiről nem írnék sokat, de érdemes elolvasni:

"Egyre jobban aggódhat a kínai vezetés a növekvő adósság miatt"

Ez a cikk idén nyáron született, nem vettem észre... de most jutott el a magyar mainstream a "Nagy képhez" amiről én már talán négy éve írtam először és akkor még sehol se volt a magyar sajtó...

Az egész cikket úgy ahogy van bemásolhatnám, mert minden mondata fontos és arany. De csak pár idézet:

"A növekvő kínai adósságállomány az egyik legaggasztóbb fejlemény lehet a héten 100 éves Kínai Kommunista Párt számár. Az adósság visszaszorítását célzó intézkedések rontják a kínai növekedési kilátásokat."

"A koronavírus-válság kedvezőtlenül hatott a kínai növekedésre, a döntéshozók ezért átmenetileg felfüggesztették az eladósodás lassulását fékező intézkedéseket. Ezeket azonban az utóbbi időben ismét alkalmazni kezdték, 2020-ban ugyanis történelmi csúcsot ért el az ország eladósodottsága."

"Az eladósodottság növekedése a 2007/2008-as pénzügyi válsággal kezdődött, amikor többek közt bankhitelekből finanszírozott élénkítésekről döntöttek. GDP-arányosan 2020 harmadik negyedévében érte el a történelmi csúcsot az eladósodottsági ráta, amely 290%-on állt."

"Az ázsiai ország gazdasága gyorsan nőtt az elmúlt években, és céljuk az, hogy a gazdasági kibocsátást 2035-ig megduplázzák, és ezzel Kína fejlett országgá váljon. Sok közgazdász viszont azon az állásponton van, hogy a jelentős eladósodottság miatt ezt a célt nem sikerül majd elérni."

Aztán... volt egy közös brit- amerikai tengerészgyalogos hadgyakorlat, ami alatt az amerikaikkal felmosták a padlót fél idő alatt. Az amerikai oldal nem hajlandó elárulni, hogy melyik egysége volt ami ilyen csúnyán elbukott és most rengeteg elemzés jelent meg róla, hogy mi lehetett az oka, ennek a súlyos bukásnak.

Az egyik okot abban találták meg, hogy talán azért van ez, mert durván leszállították a tréning követelményeket, hogy a nők, meg egyéb kényes kisebbségiek is átmenjenek rajta; meg nem fizikai tréningetek javítják, hanem "érzékenyítő" tréningeket raknak a fizikaiak helyére. És tán azért nem akarják elárulni, hogy melyik egységről van szó, mert az teli van ilyenekkel... Úgy tűnik a diverzitás mégse erősség.

"Mégis hogy nyomhatták le Amerika legendás tengerészgyalogosait a britek?"

"elsősorban úgy értékelte a dolgot, hogy az amerikai tengerészgyalogosok látszólag kezdenek veszteni ütőképességükből. Félig-meddig viccelve hozzátették:

Nem világos, hogy mennyire volt friss az amerikai tengerészgyalogosok érzékenyítési tréningje, vagy hogy befolyásolták a katonai teljesítményüket a tetoválásaik.

Az Egyesült Államok sokat lazított az elmúlt években a fegyveres erők tagjaira vonatkozó megjelenési szabályokon, egy hete engedélyezték a tengerészgyalogosok számára az egész kart elfedő tetoválásokat. Ezen kívül forró politikai téma Amerikában a különféle befogadással, toleranciával kapcsolatos tréningek kérdése a fegyveres erőkben – ezen belül is kifejezetten a kritikus fajelmélet kap sok kritikát."

Aztán... Matolcsy György ismét megszólalt. Talán kishazánkban akar problémákat megoldani? Dehogyis... most éppen az egész világot menti meg:

"Matolcsy György: a túlélés vagy a katasztrófa a kérdés"

"De nem a két opció közötti választás a kérdés; hanem a túlélés vagy a katasztrófa. Arról van szó, hogy az új gazdaság létrehozásának lehetőségét elmulasztjuk, vagy megragadjuk azt. Nem a régi, fenntarthatatlan gazdasági rendről egy új, fenntartható rendszerre való békés és kényelmes átállás a lényeg, hanem a jövőért vívott háború. Montecuccoli bölcs szavait idézve egyértelmű, hogy a háború megnyeréséhez, pénz, pénz és pénz kell - írja Matolcsy a Facebook-on megjelent cikkében."

 Valemennyi ideje azért maradt Magyaroszágra is, de nagyon elméleti cucc:

"Matolcsy György: Irányváltás a Kárpát-medencében"

Aztán volt egy fura cikk, mert nagy része arról szól, hogy dícséri magát hogy milyen jól védte a Jegybank a gazdaságot 2020, de olyan dolgot is a nagy tettek között említ amiért Varga Mihályt dícsérik... igaz, szerinte Varga csak learatta a gyümölcsét tán annak amit ő vetett, de most ezt nem látom megemlítve itt. Szóval talán némi békülékenység mintha fellépett volna, bár ennyi kevés ennek biztos kijelentéséhez. Ősszességében 99%-ban magát dícsérte és már sok korábbi cikkében leírta, hogy lehetett volna sokkal jobb is, ha ő rá hallgatnak, nem Varga Mihályra, de most ezt tán így külön nem említette meg.

"Matolcsy György: Magyarország nem vesztette el az évtizedet"

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr6516751886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása