Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A Tesla-król csak jót vagy semmit

2021. október 19. - GABOR2

Azt hiszem ehhez se kell sok komment:

"Megtiltotta vásárlóinak a Tesla, hogy engedjék levideózni "önvezető" autói hibázásait, baleseteit"

"Akinek eddig kétsége volt azt illetően, hogy a Tesla nagyon el akar mismásolni valamit autói "önvezető" technológiája körül, illetve, hogy az a valóságban rosszabbul teljesít annál, mint amilyennek egyesek szeretnék beállítani azt, az most teljesen megszabadulhat szóban forgó kétségeitől. A napokban ugyanis kiderült, hogy a Tesla nemes egyszerűséggel megtiltotta autói vásárlói számára, hogy azok olyan videók készítését tegyék lehetővé, amiken a szóban forgó megoldása hibái és tévedései is láthatók lehetnek."

Még azt is megtudjuk, hogy a Tesla kifizetése után állandóan havi 200 dollárt is kell nekik fizetni:

"A vállalat mindezt az általa Teljesen Önvezető-nek (Full-Self Driving, FSD) hívott - de valójában a kisbetűs szöveg szerint továbbra is a sofőr teljes figyelmét igénylő és a balesetek esetén a felelősséget utóbbira toló - technológiája használati szerződésében köti ki. Tehát arról van szó, hogy a cég csakis azon - egyébként neki ezért az extráért már eleve az autók gyártásakor több ezer dollárt leszurkoló, majd aztán minden hónapban 200 dollárt fizető - vásárlóinak engedi meg az FSD frissítés letöltését és használatát, akik a szóban forgó szerződés feltételeit magukra nézve kötelezőnek fogadják el."

"Ebben a Tesla azt mondja, hogy a felhasználók csak "szelektíven" osszanak meg videófelvételeket az FSD működéséről, és hogy nyilvánvalóan elsősorban csak a pozitív eseteket és példákat emeljék ki; az olyanokról pedig, amikor esetleg a Tesla megoldása életveszélyt idéz elő, nyilvánvalóan inkább hallgassanak. Ezen kívül a szerződés kifejezetten megtiltja nekik, hogy megengedjék a média képviselői számára az utazást, illetve a felvételek készítését "önvezető" autóikban - nyilván így megelőzendő azt, hogy azok esetleg valami kellemetlen incidenst rögzítenének és tegyenek közzé médiumaikban."

"Balesetveszélyes környéken nem is engedi tesztelni"

"A jelentkezők közül ugyanis a megjelentek szerint csak azokat fogadja be a programba, akik már eleve úgy és olyan környéken közlekednek az általa az autókon át gyűjtött adatok alapján, hogy ritkán kerülhetnek potenciálisan balesetveszélyes helyzetbe. (Ami miatt egyébként egy új, veszélyes "játék" indult el a Tesla felhasználók között a szóban forgó adatok manipulálására, ami ugyanakkor pont, hogy növelheti a veszélyes helyzetek számát - lásd az alábbi tweetet!)"

"átlagos utakra is kiengedné, az még az eddiginél is rosszabbul teljesítenie."

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr816728208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

promo921 2021.10.26. 12:57:51

Volt a Los angelesben lévő tunnel, ahol a teslák hordták az utasokat az is akkora hype volt és egy fix kötött pályán nem tudták megoldani az önvezetést.

Viszont covid és lezárás témában is mekkora nagy okosság ez a sok önvezető, meg tele elektronikázott autó. Nem kell a városokat millió rendőrrel lezáratni, elég egy sw update és senki sehova.

GABOR2 2021.10.27. 18:27:52

@promo921: "Nem kell a városokat millió rendőrrel lezáratni, elég egy sw update és senki sehova."

Egy olyan szempont amit még én se tárgyaltam ki eléggé itt...
süti beállítások módosítása