Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Varga Mihály titkos, éjszakai útja... a konyhába + digitalizáció

2021. szeptember 24. - GABOR2

Képzeld el, hogy fogyókúrázol már hónapok óta, az édességeket különösen kerülöd. Aztán egy éjszaka lemész a hűtőhöz és... felzabálod az egészet és megeszed a házban található összes édességet. Aztán arra gondolsz, hogy ez a legnagyobb siker, hisz ezt megengedhetted magadnak.

Aztán másnap ráállsz a mérlegre és megállapítod... ideje újra fogyókúrába kezdeni. Az előzőre is nagyon büszke vagy, különösen, hogy nem fogyasztottál semmi édességet.

Na a mostani szürreális interjú Vargával valami ilyesmi.

Miután nemrég felvettünk egymásután legalább kétszer hatalmas adósságot, most kijelenti, hogy ideje csökkenteni az államadósságot... Plusz az elmúlt tíz év talán legjobban sikerült projektje az államadósság kezelés volt szerinte... különösen, fontos volt, hogy csökkent a devizaadósság és ezzel az ország sérülékenysége... Szóval ezt nyilatkozta... mennyi... 10 nappal azután, hogy rekord mértékben vettünk fel hitelt devizában?!

"Varga Mihály: újra el kell kezdeni csökkenteni az államadósságot"

"A magyar gazdaság újraindítása sikeres volt, de az adósság átmeneti emelkedése után újra csökkenő pályára kell állnia a GDP-arányos rátának – mondta a közgazdász-vándorgyűlés pénteki plenáris programjában Varga Mihály pénzügyminiszter. "

"Ha az elmúlt tíz év gazdaságpolitikai területeit kellene osztályoznom, akkor a legjobb értékelést az adósságkezelés kapná. Az ország sérülékenysége jelentősen csökkent, az adósságszerkezet változása nagyban segítette, hogy a magyar gazdaságnak nem kellett külső segítséghez folyamodnia. Az elmúlt tíz év eredménye, hogy Magyarország önmaga tudta kezelni azokat a kockázatokat, melyeket a gazdaság teljes leállása okozott – mondta Varga."

Talán csak Matolcsynak mutatott be megint; ő mondta mindig, hogy mostmár csökkenteni kéne az adósságot... Varga felvette a giga hitelt, ezzel éri a céljait Matolcsy ellenére... mostmár ezután szerinte is lehet majd csökkenteni.

Viszont van amiben Matolcsy és Varga egyettért és ettől a hideg ráz, mert látszik, hogy csak a szépet és jót látják meg benne: digitalizáció

"A politikus kiemelte, hogy a digitalizációnak a három legfontosabb kormányzati cél közé kell kerülnie."

"Szerinte a következő időszakban négy területen kell tovább gyorsítani:

  • digitális készségek fejlesztése
  • közszolgáltatások további digitalizációja
  • egészségügy digitalizációja
  • digitális eszközök használatának terjesztése, kkv-k fejlesztése"

Node zárjuk inkább a viccel:

"Az adósságszintet csökkenteni kell a 2020-21-es megugrás után, ezt a sérülékenységet ki kell vennünk a rendszerből – emelte ki Varga. Szerinte aggodalomra nincs ok, de ez nem ment fel az alól, hogy újra csökkenő pályára állítsuk az adósságot."

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr6716699252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása