Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A Kossuth Rádió előszűri a véleményedet...

2021. augusztus 18. - GABOR2

Na elterveztem azt, hogy mit csinálok, van dolgom bőven, erre meghallottam, hogy mi a mostani délutáni "beszélgetős műsor" témája... lényeg az, hogy egyetértesz-e azzal, hogy szétkorlátozzák az oltatlanok életét és hogy Litvánia ment tán ebben el a legmesszebb, és hogy klassz dolog lenne ez itt nálunk?

És tudjátok... Leszarom, csak EGY, csak EGY ne oltáspárti telefonálót halljak.

Viszont nem, egyre csak jöttek a "természetesen teljesen rendben van az erőszakkal oltás, és hogy szétkorlátozzák az emberek életét akik nem oltanak, és hogy nem értik őket".

És most hirtelen annyira felment az agyvízem, hogy elhatároztam, hogy életemben először betelefonálok... bár baromi mérges vagyok és amúgy se lenne alkalmas most az idő, de akkor is megteszem.

Tárcsázom a számukat és meglepődtem... elvileg ezt a műsort ostromolják a telefonálók, de egyből sikerült a hívás, tehát kicsöngött, viszont... percekig nem vették fel... Nem olyannak tűnik mint egy ostromolt műsor.

Namind1, felvette egy fiatal csajszika aki nem is tudta egyből belőni, hogy mit akarok... ez is fura, erre van ez a vonal és rengetegen akarnak telefonálni elvileg... miért nem volt evidens nem tudom, dehát ez van...

Mondtam, hogy ehhez a beszélgetős műsorhoz akarok hozzászólni. Mondja jó, melyik témához?

Mondom ehhez a koronavírus-os témához. Mondja jó...

És aztán...

"Mit akar majd mondani?" Őőőőő hoppá, előre akarják tudni mit akarok mondani... Vajon ezért van az, hogy csak egy véleményt hallok mindig?

Na mindegy, nem árultam el, hogy fullosan nem tetszik ami itt folyik, hanem inkább ilyen szinte semleges-szkeptikus dolgot mondtam, hogy mondanék.

De már ettől hallatszot a csajszi hangján, hogy elszomorodik és sajnálkozva mondta, hogy hát rentegegen vannak mások is, akik hozzá akarnak szólni, könnyen lehet én nem beszélhetek, de adjam meg a keresztnevem és várjak 17 óráig, hátha visszahívnak.

Nem hívtak.

Azt viszont mostmár konkrétan tudom, hogy előre akarják tudni, hogy mit akarsz mondani.

Felmerülhet benned... mi lenne, ha valami teljesen mást mondanál be hogy mit mondanál? Nos... nekem megremegett hangom, amikor előrekérték hogy mit akarok mondani ennyire nyiltan, úgyhogy a csajszika tán kiszűrte, hogy nem vagyok 100% nyitott arról mit is mondanék, de ha ezen átmennél mi lenne... kidobnak egyből a műsorból és soha többé nem veszik fel a számod.

Szóval... én ezekből amit tapasztaltam nemcsak azt tudnám elhinni, hogy kiszűrik mit mondhatsz, hanem hogy az egész téma felvételről ment.

Az egész műsorban zéró oltás ellenes telefonáló volt, felolvastak négy SMS-t, vagy Facebook üzentet, ami nem volt oltáspárti, abból mondjuk egy volt ami nagyon betalált, a kérdésével, dehát nem válaszolt rá a műsorvezető csak felolvasta.

Azt tudom mondani, hogy tegyetek egy próbát, hogy tényleg így van-e; ne egy soft-os témánál, hanem olyannál mint egy koronavírus téma.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr2116664150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GABOR2 2021.08.19. 16:13:07

Tegnap írtam a cikket és benne van, hogy az egyik balti államban korlátozzák a legjobban az "oltáselleneseket" és kérdezték a hallgatókat, hogy jó ölet lenne-e ez itt nálink.

Most látok egy cikket, hogy több ezer ember tüntet és meg akarja érte dönteni a kormányt... Bár ez tán egy másik balti állam:

"Rigában ezrek tüntettek az oltás ellen"

mandiner.hu/cikk/20210819_rigaban_a_lett_fovarosban_ezrek_tuntettek_az_oltas_ellen

Borathan 2021.08.21. 23:24:59

Az a baj, hogy még mindig nem állt elő senki az oltásnál jobb ötlettel. (Nem, az, hogy várjunk éveket egy jobb oltásra, az nem jobb ötlet)

GABOR2 2021.08.22. 00:12:08

@Borathan: Minimum azt lehet mondani, hogy az a csoport amelyikre ez a vírus statisztikailag lényegében semmi veszélyt nem jelent ne oltassa be magát és ne is próbálja annyira ne elkapni. Így nagyobb csoport elkapja és a saját immumrendszere elintézi két hét alatt és védettsége lesz + mivel sokan védettek lesznek új mutánsra is kisebb az esély. Ezzel elkerülöd az oltás miatti kockázatot, ami abból áll normál körülmények között, hogy nincs letesztelve normálisan. Ugyanis ahhoz évek kellenek, itt pedig annyi idő el se telt és ráadásul azt mondják, hogy a vakcina fajták közül több is vadiúj eljárás, tehát nincs tapasztalatunk se vele. Ezt tudják az egészségügyisek is, ezért se akar közülük rengeteg oltást.

Erre jöhet még plusz félelemként, hogy nagyon furán viselkedik a hatalom szerte a világban a koronavírussal kapcsolatban és úgy érzik, bajuk lehet ebből a normál kockázatokon felül. Ugye a leggyakoribbi dolog, hogy a Föld lakosságát csökkenteni kell pár milliárddal, hogy a maradnak kényelmes maradjon és élhető.

Borathan 2021.08.26. 15:19:15

@GABOR2:
ha szerinted az oltás kockázatos, akkor a vírust elkapni nem az?
Mert de. A vírus mindig SOKKAL kockázatosabb, mint az oltás.
Az egészségügyisek egy elég tág kategória, a csecsemőosztályon dolgozó ápolónők is azok, és a virológusok is azok, szóval nem, az hogy "egészségügyisek" az baromira nem jelent semmit
Ha Föld lakosságát csökkenteni szeretné a hatalom (melyik hatalom? Önmagában egyetlen ország sem akarja csökkenteni az alattvalói számát), akkor nem oltana. Elterjesztené az oltások veszélyességéről szóló dumákat, aztán elindítana egy komoly járványt (nem, a covid nem ez), és nem oltanának
Aki az oltásokkal gondolja a népirtást, az alapvetően buta, és nem érti a biológiai fegyverek működési elvét

De még mindig nem álltál elő jobb ötlettel az oltásnál. Az, hogy nyeljük be a vírust, az nekem NAGYSÁGRENDEKKEL veszélyesebbnek tűnik. Egészségedre, ha neked az kell, én inkább oltást választok

GABOR2 2021.08.26. 17:19:24

@Borathan: Hát pedig én megadtam a választ elég világosan.

"A vírus mindig SOKKAL kockázatosabb, mint az oltás."

Dehogyis, inkább minden más eddigi esetben nem volt így. Ugye gondolom hallhattad sokszor, hogy ó van egy igéretes gyógyszerünk valamire, de még tíz év mire forgalomba kerülhet, mert fontos , hogy alaposan leteszteljék. Ez minden más esetben így volt, ugyanis megfelelő tesztelés nélkül igazán nem tudjuk, hogy mekkora bajt okozhat, lehet rosszabbul jársz mint magával a betegséggel.

És a mellékhatások egy része közép és hosszútávon jön elő, több évvel később, annyi idő el se telt.

Plusz eleve megnézheted a vírus adatait... fiatal vagy és egészséges... 99,8%, hogy nem lesz bajod ( ha nem is konrétan ennyi, de közel ennyi ). Igenis dönthetsz úgy, hogy nem adod akkor be magadnak a le nem tesztelt vakcinát. Másoknak átadod... nos, mondják, hogy attól, hogy beoltod magad attól még terjeszted te is, sőt észre se veszed, hogy elkaptad.

Plusz tudod, vannak most is durva mellékhatások, többen meg is haltak az oltás után, még mainstreamben is megjelenhetett.

Természetesen virulógusok se mondhatnak ellenvéleményt, egyetlen egy ellenvélemény se lehet a mainstreamben, pár random direkt over the top példán kívül, hogy lejárassák a másik véleményét.

A lakosság csökkentésének több útja is lehet, és mivel a lakosság fele több országban beoltatta magát akár ez is hatékony lehet, mert látszik, hogy működne.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2021.09.01. 16:56:09

@Borathan:
Azért magyarázz el nekem pár dolgot!
1. Ha oltott vagy, akkor is elkaphatod, terjesztheted ezt a szart. Akkor mire fel akarjátok korlátozni az oltatlanok mozgását?
2. Mi a faszt csináljon az, aki ilyen vagy olyan okok miatt nem kaphat oltást vagy tisztában van vele, hogy az oltással is óriási rizikót vállal, amit sok orvos, de főleg ti oltás fetisiszták lazán ignoráltok? (Gondolok itt pl de nem kizárólag azokra, akiknél elég jelentős a vérrögképződés veszélye és ugye az Astra és a Pfizer tovább növeli az esélyét - OK, elkapja a vírust, akkor még nagyobb rá az esély, de mekkora az esélye, hogy megfertőződik??)

Borathan 2021.09.02. 22:12:38

@Le a spammerekkel:
azért az nem árt tudni, hogy az oltott emberek ugyan elkaphatják, és terjeszthetik a covidot, de kisebb arányban, kisebb mennyiségben. Egyáltalán nem mindegy, hogy mennyi, és milyen kontakt kell ahhoz, hogy elkapj egy fertőzést. Szóval, ha a többség be van oltva, a vírus terjedése lelassul annyira, hogy idővel elhal a járvány.
Magánvéleményem, hogy én ugyan nem korlátoznám a oltatlanok mozgását, aki hülye, haljon meg, nélküle is megy tovább a világ. Aki fél, aki aggódik, ma már kb. mindenkinek elérhető az oltás, menjen, oltassa be magát, a többi meg úgy tol ki magával, ahogy neki jól esik

GABOR2 2021.09.03. 00:00:53

@Borathan: De éppen, hogy nem tol ki magával a többség, aki nem öreg és fiatal. Észre se fogja venni lehet, hogy elkapta annyira semmiség. Ha pedig elkapja még jobb is tán, hisz az oltatlanok szervezete sokkal jobb védelmet ad mint az oltás.

444.hu blogja...:

"NE PRÓBÁLD KI OTTHON, DE SOKKAL ERŐSEBB IMMUNITÁST VÁLT KI A KORONAVÍRUS-FERTŐZÉS, MINT AZ MRNS VAKCINÁK KÉT ADAGJA"

qubit.hu/2021/08/31/ne-probald-ki-otthon-de-sokkal-erosebb-immunitast-valt-ki-a-koronavirus-fertozes-mint-az-mrns-vakcinak-ket-adagja
süti beállítások módosítása