Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Matolcsy nem tud leállni

2021. augusztus 09. - GABOR2

Újra írt egy cikket Matolcsy a Magyar Nemzetbe, amiben a kormány teljesítményét... vagyis Varga Mihály teljesítményét alázza.

A 444 téved amikor azt írja, hogy önkritikus... nem, nem, külön még írja is, hogy a "Ennek döntő okai az állami működés hiányosságai, kiemelten a kormányzati működés gyengeségei".

"Matolcsy: Az eddigi közepes gazdasági teljesítmény egy közepes kormányzati teljesítményből eredt"

Lehet, hogy Matolcsy azt szeretné, hogy Orbán ültesse bele a gazdasági miniszter pozicóba, most, hogy várható, hogy egy nagyon magas szám lesz a gazdasági növekedéssé.

Mindenesetre látszik, hogy nem áll le. Beszólogat, plusz fékez a jegybanki hatalmával.

"„A 2010–2019 közötti siker két eleme – az egyensúlyok helyreállítása és az EU átlagához történő fokozatos felzárkózás – nem hozott olyan mértékű fordulatot, amely elérte volna a baltiak, a lengyelek és a románok lendületét.”

„Ennek döntő okai az állami működés hiányosságai, kiemelten a kormányzati működés gyengeségei. Kivétel nélkül minden világgazdasági és európai felzárkózási siker az állami intézmények hatékony irányítószerepére épült Amerikától Szingapúrig, a bajoroktól Izraelig, Japántól Dél-Koreáig. Nálunk az eddigi – versenytársainkkal összehasonlítva – közepes gazdasági teljesítmény egy közepes kormányzati teljesítményből eredt ebben az évtizedben. Megfordítva, azért volt csak közepes a magyar felzárkózási teljesítmény, mert az állami működés hatékonysága közepes volt.”"

Magyarul: Varga Misi... sz@r vagy!!!

De hoppá... úgy látom frissült a cikk amiből ezt vettem. Konkrétan is kimondja már itt a dolgokat ő maga:

"„2013-ban hiba volt először pénzügyminiszterre cserélni a gazdaságpolitikai központ (NGM) vezetőjét, majd megszüntetni az NGM-et és a Pénzügyminisztériumra bízni a gazdaságpolitikát. Ez szakított a polgári oldal korábbi vezető elvével, ami szerint nem lehet az éves költségvetési érdek a gazdaságpolitika iránytűje. Ez olyan szakítás, mintha a nemzeti oldal a politika színterén feladná a nemzet, a kereszténység vagy a család eszméjét.”"

A pszichológusok azt szokták mondani olykor, hogy beteg emberre vall, ha ilyen eltávolodva, mintha egy másik személy lenne, beszélünk magunkról. Matolcsy itt ezt teszi, és megjegyzi hiba volt őt leváltani és Vargát rakni a helyére, miközben annó emlékszem onnantól, hogy Varga a helyére került a dolgok elkezdtek nagyon jóra fordulni gazdaságilag és bizony Varga a külföld elismerését is megszerezte. Matolcsy ezt persze azóta se bírja megbocsátatni és magának mondta a sikereket... most meg már nem is tartja igazán sikernek az akkoriakat. És most itt vagyunk azelőtt, hogy Varga megint begyűjti tán a rekord növekedés "díjat" és Matolcsy majd megvesz.

Van itt kis fenyegetés is talán:

"Szerinte most egy újabb, még erősebb politikai támadást kell kivédenünk, miközben készülnünk kell a 2020-as évtized kihívásaira."

Figyelitek... ő már megint egy évtizedben gondolkodik.

Ami pedig a politikai támadást illeti... Ugye jön a választás. Itt volt Tucker Carlson és csinált interjút Orbánnal. Én eredeti nyelven láttam a fő interjú első felét.

Ott van egy rész, ahol Orbán konkrétan elmondja, hogy tudja, hogy a baloldal mindent meg fog tenni amit tehet... és még többet is, vagyis valami illegálisat, hogy nyerjenek és őt eltüntessék így vagy úgy, de ők erre fel vannak készülve.

De vajon számít rá igazán, hogy Matolcsy... a "nagyságát" úgy akarja majd megmutatni a világnak, hogy megbuktatja az Orbán kormányt?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr8216655224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GABOR2 2021.08.09. 18:35:44

Régebbi ügy... Matolcsy nem bírta elviselni azt se, hogy Varga az év pénzügyminisztere lett és tán még évekkel később is elárulta írígységét ebben a "kedvenc" idézetemben; utolsó mondat:

""„Kérdezzük meg a minisztert, ha már van – helytelenül – valamilyen kedvenc árfolyamszintje, amit stabilan akar tartani, akkor mit kíván tenni ennek elérése érdekében” – fogalmazott. Ironikusan felteszi a kérdést: „Ugye nem kezdeményezi az árfolyam rögzítését? Nem hiszi, hogy a forint árfolyamát mozgató török, dél-afrikai, argentin és egyéb eseményeket irányítani tudja? Ugye nem gondolja, hogy a forintot támadókat egy dicsérő oklevéllel megfékezheti?""
süti beállítások módosítása