Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Ipar 4.0 a gyakorlatban... megint ( Kiesett az USA marhahús-termelésének 25%-a )

2021. június 04. - GABOR2

Ismét egy eset ami gyönyörűen mutatja, hogy nem valami jó ötlet megvalósítani a digitális gazdaság elképzelését, főleg nem az Ipar 4.0-át.

Mi történik, ha rákötjük a termelést a netre? Távolról sebezhetővé tesszük.

Állítólag az Ipar 4.0 nagyon klassz dolog, mert élőben lehet sasolni vele a termelést és az húde nagyon hatékonnyá tesz mindent és megnől a profit...

Nos a most szereplő cégnek, aki nagyon modern akart lenni, igen csak dolgoznia kell az év hátralevő részében, hogy ezt az egy támadás kárát... kigazdálkodja.

Magyar cikket nem láttam róla, de az történt, hogy megint volt egy kibertámadás, ami kicsinálta "wiping out" az USA marhahús termelésének kb. 25%-áért felelős létesítményeket és a cég még több más országokban levő létesítményeit is érintette pl. Kandában és Ausztráliában levőket... utóbbiban szintén fullos támadás volt.

"All of JBS’s U.S. Beef Plants Were Forced Shut by Cyberattack"

"A cyberattack on JBS SA, the largest meat producer globally, forced the shutdown of all its U.S. beef plants, wiping out output from facilities that supply almost a quarter of American supplies."

"All of the company’s fed-beef and regional beef plants were forced to shutter, and all other JBS meatpacking facilities in the country experienced some level of disruption to operations, according to an official with the United Food and Commercial Workers International Union."

 A Fehér Ház aggódik, hogy mivel kiesett a termelés kb. negyede, hamarosan hatalmas hiány fog előállni:

"The White House Is Worried There Could Be a Major Meat Shortage Soon"

Hányszor kell még "belekóstolni" a "jövőbe", hogy felfogják a döntéshozók... ez rossz ötlet.

Ugye itthon is... a kormány szerint a digitalizáció csak szép és jó lehet és az kell mindenhova a gazdaságban.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr216582196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása