Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Biden tovább szomorítja a progresszív szíveket + egyéb storyk

2021. április 20. - GABOR2

A progresszívek csalódást csalódásra halmoznak... és a médiájuk közül többen nem győzik fedezni Bident... ha mással nem, hát valami olyan szöveggel, hogy most még csak az alapokat teszi le Biden, aztán majd később talán tesz is valamit... persze aztán később könnyen lehet, hogy elveszítik a mostani szinte teljhatalmukat aztán majd lehet azt mondani, hogy azért nem valósulnak meg a progresszív álmok... legalábbis azok amik pénzbe kerülnek.

De tényleg, Biden több progresszív alap kérést toj telibe. Olvass vissza ezzel kapcsolatban, mert most csak pár újabbat rakok be.

Itt egy cikk ami egyből a ledöbbenéssel kezdődik, hogy hogy lehet, hogy teljesen másként viselkedik a Biden kormány mint várták:

"Welcome to the New Progressive Era"

"Progressives thought they knew what a Biden presidency would look like. How did they get him so wrong?"

A haladók úgy gondolták, hogy tudják, hogy fog kinézni egy Biden-elnökség. Hogyan ítélhették meg őt ennyire rosszul?

Ebből a cikkből kb. csak annyit, hogy megmutatja, hogy a progresszív képviselők bár hatalmas hatalmuk van ( bár azt mondják nincs ), mert csak egy nemet mond közülük és nincs Demokrata többség, de ennek ellenére nem csinálnak semmit, hogy kikényszerítsék pl. a minimál béres progresszív követelést. Annyi volt, hogy volt egy találkozó, amin elbeszélgettek Biden csapatával... ezután Ilhan Omar kijelentette, hogy már ez is mekkora nagy dolog és persze ilyenekért és egyéb bizonyos dolgokért máris nagyon utálják a szélső progesszívek a saját képviselőiket, mert ugye azok mindent megigértek, hogy azonnal lesz minden, de azóta se győzik nyomni bizonyos fontos témákban a süketeléseket, hogy mindazon dolgok ellenére amit mondtak, hogy nem lehet semmi akadály... mégse csinálnak semmit. Ja és ami a minimálbér dolgot illeti... annyira sikeres volt a találkozó, hogy Biden kijelentette, hogy még ha mindenki más 100%-osan meg is szavazná azt, ő vétózna. Biden nem szarozik az elutasításokkal.

"Among Omar and her colleagues’ priorities had been raising the minimum wage to $15, a goal Biden professed to share. But when push came to shove in the Senate, and a procedural obstacle arose, Biden gave in. Many progressives were angry. Biden personally called Representative Pramila Jayapal, Democrat of Washington and the Congressional Progressive Caucus chair, and explained the White House’s thinking. He suggested that Jayapal and some colleagues talk with his team about a long-term strategy for shared goals. And that meeting actually happened, with Biden’s chief of staff, Ronald Klain, on March 17."

"“That was a huge signaling,” Omar told me. It suggests that progressives might not get everything they want, but, she said, “the administration understands that we are not willing to be taken for granted anymore.”"

Aztán olyan is van itt, hogy bár Biden nem fogja teljesíteni a progresszívek követeléseket, akár mert nem akarja, vagy nem tudja, akkor is mindenki nyugodjon le, mert talán valami kis lépéseket tesz majd... úgyhogy inkább maradjanak csendben a progresszívek.

"But even if Biden doesn’t, or can’t, meet progressive demands on these issues, he could push more modest policies in their direction, in ways that whet the public appetite for going further under a future administration. "

És, hogy Sanders a nagy progresszív is, visszavesz a követeléseiből, hogy talán valami aprócska megvalósuljon belőlük:

"Sanders has been dropping a number of ideas in recent months that illustrate this potential path: lowering the Medicare eligibility age to 60 or 55 (even though he also wants Medicare for All); having Medicare cover all co-pays and deductibles for people during the pandemic (perhaps softening the resistance of those content with employer-based insurance); levying a one-time pandemic wealth tax (even though he wants a permanent one). These ideas are hard to write off as incrementalism, because they are not detours from systemic change so much as on-ramps toward it."

És, hogy a progresszívek örüljenek annak is már, hogy olyan kommunkáció folyik, mintha az ő politikájukat folyatnák... de persze nem fogják, de az is, hogy már beszélnek róla valami. Biden... "ésszerűsiti" az ötleteiket, amikor valami az eredeti ötletre már alig hasonlító dolog kijön belőle és ezzel... unalmassá teszi a progresszívizmust:

"Something progressives admire about Biden is that he is a talented “reasonablizer” of their ideas. As Reich told me, “Biden is almost magical in his ability to make progressivism boring. He can say the same thing that Bernie Sanders has or AOC has and say it in a way that causes your eyes to glaze over.” From progressives who are used to even their more modest proposals being tarred as communism, this is a genuine compliment."

 

Aztán itt van pl. a migri kérdés... ezt se Trump intézte el, pedig azt hihetnéd:

"Az Egyesült Államok megállapodott három közép-amerikai országgal, hogy megerősítik határaik őrzését, amivel gátat vethetnek az Egyesült Államokba törvénytelenül bejutni szándékozó migránsok hullámának

– adta hírül hétfőn Jen Psaki, a Fehér Ház szóvivője."

A megállapodás szerint:

  • Mexikó továbbra is 10 ezer katonáját állomásoztatja déli határánál,
  • Guatemala 1500 rendőrt és katonát vezényel a déli határára,
  • Honduras pedig 7000 rendőrrel és katonával erősíti meg határa őrizetét.

 

Aztán... ugye ment évekig az összeesküvés elmélet, hogy Trump Moszkva embere. Nyilván, hogy eltávolították őt a hatalomból kisöprik az embereit.. Nos... nem.

Biden Trump emberét meghagyja a moszkvai nagykövetnek:

"Biden keeping Trump's pick for Moscow ambassador in place"

Ezt is elég nehezen dolgozza fel egy progresszív elme...

Ennyi sokk, gondolhatod, hogy ezután szeretnének beszívni mint az állat, de...

Bár a kampányban ment a lazulás, hogy ó hát persze, hogy oké a marihuana használat... Biden mégsem engedi a droghasználat enyhítését. Ezt is személyesen vétózná.

"Biden’s blunt opposition to marijuana legalization"

Nem érdekli, hogy a pártja szeretné, ő nem enged szabad utat a drogoknak:

"As his own party moves ahead on the issue, the president remains opposed to legalization."

Biden a legnagyobb akadálya, hogy a drog elárrassza legálisan az USA-t:

"But Biden is not convinced, even as his party moves ahead without him. With a veto pen in hand, it could make the president the biggest barrier to legalization."

Aztán kiderült, hogy az egyik marxista BLM alapító mintha dézsmáná a fekete családok életének jobbítására kapott adományokat... bár ő maga is fekete és úgy tűnik, hogy marxistához képest elég jól van, ugyanis kiderült, hogy már négy háza van, amiket úgy tűnik a fáról szedett le.

Ráadásul amiben lakik az is van egy millió dollár is... úgy tűnik marxistának lenni, elég profitális. Főleg, ha ilyen Soros bácsik mondják meg mit csináljanak.

Aztán mert ez kiderült, már meg is jelentek cikkek, hogy tulajdonképpen teljesen rendben van ez:

"Why exactly do you think BLM founder Patrisse Cullors shouldn’t live in a million-dollar house?"

Végülis teljesen hiteles, hogy a mozgalom miatt többszörös milliomos lett valaki és továbbra is azon fog dolgozni, hogy eltörölje a gazdagokat, még magát is a Föld felszínéről.

Ha pedig valakinek baja van ezzel az egésszel, az fehérfelsőbbrendűségi terrorista:

"BLM says stories about co-founder's new multi-million dollar home are fueled by 'white supremacy'"

De nemcsak a BLM alapító jutalmazza magát...

A Youtube CEO-ja Susan Wojcick nyert egy "szabad önkifejezésért" díjat... Ő aki rengeteg alkotó elhallgattatásáért felelős. Aztán kiderült, hogy az átadót a... a Youtube sponzoláta:

"Ironic: YouTube CEO Susan Wojcicki receives Free Expression Award from pro-First Amendment group"

"The awards ceremony was sponsored by YouTube."

Nagyon hiteles.

Berakom magát az átadót... ott van a sarokba, hogy a Youtube a sponzor... ehh... Ja és 32 like mellett jelenleg van 11 ezer dislike... úgy hogy gondolom folyamatosan törölgetik.

https://www.youtube.com/watch?v=xDcvPf78g1k

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr1316507448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.04.21. 00:46:25

Oszoljunk elvtársak, a forradalom véget ért, lehet hazaballagni.
süti beállítások módosítása