Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Ajánlás: A Microsoft fejleszt... új ikonokat kapunk... jeee

2021. március 10. - GABOR2

Ha már olyan igazi fejlesztéseket, amiért verziót is váltanál szívesen, nem is adnak, olyan jellegű "fejlesztésekre" tellik, minthogy átrendezzék a már megtanult menüket, hogy újra és újra tanulhasd mi hol van, vagy mint most, kapsz új ikonokat... hogy újra memorizáld ezt is.

"Új ikonokat fog kapni következő kiadásában a Windows 10"

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr5216456004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KalmanBlog 2021.03.10. 14:23:53

Jujj de izgalmas! Új ikonok! Yeah!

Ez a fekete-fehér design valóban nem annyira csiricsáré mint régen a színesek voltak, csak éppen funkcionálisan szarabb, mert tovább tart megtalálni amit keresel.

Egyébként ez sajnos Linuxon is így megy: mire megszokok egy ikonkészletet és színsémát addigra jön a következő főverzió, és ott is mindent újrarajzolnak. Bár Linuxon mindent testre tudsz szabni, egy ideig ellen lehet állni a "fejlődésnek" (lásd retró kiadások, például Mate, ami a Gnome 2 verzióját fixálta magának a 3-asra való áttérés helyett.), de ez erőfeszítést igényelne, úgyhogy én inkább sodródok a mainstreammel. Bár XFCE-t használok, az kevésbé mainstream, mint a Gnome vagy a KDE, de ez is GTK3-ra épül.

Igazából az eltűnő szkrollbárt utálom annyira, hogy az már zavar is, de nem tudtam visszacsinálni, pedig elvileg lehetséges. Van egy program, ahol lista van egy görgethető ablakban. Ha a legalsó elemhez húzom az egeret, akkor feleugrik a szkrollbár és nem tudok rákattintani! Funkcionálisan szar! De van workaround: a szkrollbár pár pixellel kisebb, mint az elem a listában, ezért a felső néhány pixelére mégiscsak rá lehet kattintani!

GABOR2 2021.03.10. 15:24:38

@KalmanBlog: Remélem itt megtalálod azt ami neked is segít:

forum.xfce.org/viewtopic.php?id=12007

KalmanBlog 2021.03.10. 16:56:23

@GABOR2: Köszi! Működik! WOW! Beírtam a .profile fájlba is, amit kell, így ez lett a default!

GABOR2 2021.03.11. 01:24:17

@KalmanBlog: Ez remek! Akkor széppé tettem a napod ( Már csak a végére mondjuk...), a pozitív erő kisugárzott, küldetésem teljesítettem... Repülők tovább.

GABOR2 2021.03.11. 01:25:29

@KalmanBlog: Még valami... a csillagos ötös jár a Linux használatáért.

Nahoten 2021.03.11. 09:44:32

Leégett egy hoszting szolgáltató. Egy csomó szerver odaveszett:

twitter.com/olesovhcom/status/1369504527544705025

GABOR2 2021.03.11. 12:10:55

@Nahoten: Olvastam az Itcafe-n és nagyon-nagyon gáz a helyzet. Semmi tűzoltó berendezés beépítve stb.. Az Itcafe összeskövés elméletbe kezdett, hogy igazából én voltam az embereimmel... Á nem, csak viccelek, de tényleg felvette, közvetve, hogy könnyen lehet, hogy a versenytársak tették. A felhő több nagy igéretei porba hulltak... vagy pedig füst felhővé váltak, redundancia igazából mintha nem is lett volna. Vállalatok cuccai semmisültek meg, plusz állami szervek dolgai is... de még tart a kárfelmérés, mert lekapcsolták tán az összes felhőjüket... ami megintcsak az üzembiztonságot illető igéreteknek tesz be... Itt se csodálkoznák, ha kiderülne, sokkal rosszabb a helyzet mint elsőre mondják.

Koenigsberger 2021.03.14. 07:06:53

A vicc, hogy ha átlátható beállításokat akarsz, akkor úgyis addig kell turkálnod, amíg elő nem jönnek a win95 (bár tkp. 3.1) óta kihalni nem tudó panelek, navigációs menük... Ezeket a mai érintőképernyőre optimalizált óriási, hatvan képernyőn és ötven menün át görgethető, debil diszlexiás hülyegyerekre optimalizált beállításokat sose fogom megszokni. Még jó, hogy van keresőfunkció, különben semmit se találnék meg félóra kattintgatás nélkül. Csak ugye ahhoz előbb tudni kell, mit is keressél...

Még jobb, ha beírja az ember parancssorba, amit elő akar hívni, az a legegyszerűbb. Mert hát a parancssor se halt ki a korszakalkotó grafikus felületről (szerencsére).

GABOR2 2021.03.15. 01:09:44

@Koenigsberger: És gondolj bele, hogy hány millió és millió ember van így, hogy zavarja ez a dolog és a Microsoft rendszeresen újra és újra bekavar. Ennyi embernél az évek alatt már lehet százalékos GDP-vel is ki lehet mutatni, mennyi kárt okoz, hogy elpazarolja sokak idejét, hogy megtaláljanak valamit a rendszerben, ahelyett, hogy dolgozhatnának úgy ahogy megszokták.
süti beállítások módosítása