Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Ajánlás: Végre az Origo is megírta: Kínában gondok vannak

2021. március 09. - GABOR2

Ugye általában a Fidesz és különösen Matolcsy György nagyon hisz benne, hogy Kína elkerülhetlenül világelső lesz; volt, hogy jogos volt ezt hinni, de Matolcsy-ék kb. pont akkor kezdtek ebben hinni, amikor Kínában elkezdték szupergyorsan tönkretenni ehhez az alapokat... pl. szupergyors eladósodás ment végbe az utobbi mondjuk 12 évben; ezt nagyon nem akarta észrevenni a mainstream média és még mindig valami szupergazdag államnak mutatja be a Kínát, pedig már 2019-ben az adósságuk a GDP-jük több mint 300%-a volt; tudom sokkoló, mert mást hallottál... hát szupergyorsan tönkrevágták a lehetőségüket; mire világelsők lesznek, már semmi se lesz a tulajdonukban.

Most itt van egy cikk amiben végre megemlítik, hogy a nagy tervekből valószínű nem lesz semmi, a rendkívül magas államadósságuk miatt... mennyit, csak három évet késtek, hogy meglássák; na mindegy; másik, meg, hogy a kínaiak mesterséges intelligenciát, meg ilyesmiket akarnak fejleszteni a következő 5 évben... az emberekről nagyon nincs szó, már nem tudnak nekik segítséget dobni, hogy megoldják így a problémákat úgy mint korábban.

"Kína gazdasága 2035-re a mostani duplájára nőhet"

"Kvantumszámítógépeket és a mesterséges intelligenciát fejlesztené Kína új ötéves terve"

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr9016455964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KalmanBlog 2021.03.10. 14:36:51

Nem akarok senkinek ötleteket adni, de ha mondjuk van egy háború, akkor mi történik a hitelekkel? Ha mondjuk USA béli bankok hiteleztek Kínának, és kitör egy USA-Kína háború, akkor nyilván nem fogják a háború alatt törleszteni, nem? Viszont amit a hitelből csináltak, azt felhasználhatják háborús célokra.

Úgyis mondhatnám, hogy a hitel virtuális, de a hitelből épített gazdaság nagyon is valós.

GABOR2 2021.03.10. 15:10:44

@KalmanBlog: Vagyis még a pénzemberek azt hiszik, hogy Kína a kezükbe lesz, mert mire átveszi az USA helyét addigra még jobban totál eladósodik és már szinte semmi se lesz kínai kézen, de akkor a kínaiak hirtelen beintenek és rátámadnak a világra?

Harmadik féltől infó, Oroszországból egy tábornok azt mondta, hogy ha az USA és KÍna fullosan egymásnak támad, akkor az USA Kínát talán úgy négy óra alatt legyőzné... fullos háborúban.

Meg az is lehet, hogy egyszerűen a vezetés maga is beintegrálódik a rendszerbe és ők jól ellesznek, mégha az országuk szenved is... kb. mint a világon szinte mindenütt, tehát a vezetés nem fogja támadni a rendszert.

Amíg ment a kínai szekér volt egészséges háttere, most tényleg szuperrövid idő alatt elérték a GDP-hez képesti 300%-ot és már jóval több van. Most a vezető a beszédében kezdi tudomásulvenni, hogy baj van és valami kemény 0,3%-nyi adóságcsökkentést szeretne. De közben meg növekedne, meg segíteni kéne a gazdságot, de erről is szó van, hogy KÍna többe már nem képes giga növekedés serkentő csomagokat adni és mivel az adósságuk mostmár dollárban is van, nem tehetik meg, hogy gyengítik a valutájukat, hogy ezzel segítsék a külkereskedelmet, mert ezzel automatikusan növekedne az adósságuk.

Annyira elcseszték az utóbbi pár évben, hogy az már szándékosnak tűnik szinte.

GABOR2 2021.03.10. 15:15:15

@GABOR2: Mai hír, hogy tavalyhoz képest 7-szeresére emelkedett a kínából való szállítás ára...

"Hétszeresére drágult Kínából árut szállítani Európába tavaly óta"

hvg.hu/gazdasag/20210310_aruszallitas_kontener_kina

KalmanBlog 2021.03.10. 16:49:52

@GABOR2: > Harmadik féltől infó, Oroszországból egy tábornok azt mondta, hogy ha az USA és KÍna fullosan egymásnak támad, akkor az USA Kínát talán úgy négy óra alatt legyőzné... fullos háborúban.

Gondolom ezek az interkontinentális rakéták lesznek, mert maga a hadsereg oda sem ér ennyi idő alatt. Kivéve ha éppen "hadgyakorlaton" vannak a hajók a parton.

Egyébként igazad lehet, hogy ennek nagyon kicsi az esélye, a vezetőknek nem érdekük, mert jó gazdagon élhetnek a nép rabszolgaságba taszítása közben, ahogy mindenhol máshol is.

> Annyira elcseszték az utóbbi pár évben, hogy az már szándékosnak tűnik szinte.

"Tűnik" :-)

KalmanBlog 2021.03.10. 16:50:39

@GABOR2: Vége lesz a free shipping-nek, hogy minden bizbaszt elhoznak Kínából idáig ingyen? Mi lesz ebből?

GABOR2 2021.03.11. 01:13:58

@KalmanBlog: Én láttam, hogy egyes amerikaik azért nem hajlandók vásárolni mostanában Kínából, mert hogy drága lett a szállítás... valami 1600 forintnak megfelelő... ami miatt nem venné meg a 200 ezer forintos cuccot... Hát ez van, megszokták a jót.

GABOR2 2021.03.11. 01:15:26

@KalmanBlog: Igen, nyilván nem hagyományos háború lenne, de azért nem látod teljesen jól az alaphelyzetet.

Egyrészről megy a kísérlet, hogy a Kínát körülvevő államok az USA szövetségesei legyenek és... ez egész sikeres. Kína azt hitte, hogy a pénzével magához fogja édesgetni a szomszédjait, de ez lényegében megbukott.

Plusz ott van Japán, aminek az alkotmánya békés, de a hadserege mégis erős és bár elvetik az atomfegyvert hivatalosan, ha akarnák hipp-hopp lenne nekik is... könnyen lehet van is.

Plusz Korea... Dél-Kórea és Észak-Kórea szembenállása... hasznos az USA-nak. Minidig mondhatja, hogy Észak-Kórea miatt telepít egyre több csapatot és technológiát oda, de közben meg igazából... Valószínű emiatt se oldódott meg eddig se az a konfliktus és azért is mentették meg az éhhaláltól párszor az országot, mert remek kifogást jelent.

""Tűnik" :-)" - Lehet, hogy csak k. hülyék .
süti beállítások módosítása