Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Új-Zéland belekóstólt a digitális ország gyönyöreibe ( kibertámadás )

2020. szeptember 05. - GABOR2

Egy aprócska kis hírként van berakva, minek is zavarnának ezzel... Új-Zéland kb. úgy totálba be lett támadva úgy tűnik.

"Példa nélküli kibertámadásokkal néz szembe Új-Zéland"

"Számos szektor érintett a tőzsdétől a meteorológiai szolgálatig."

"A támadók sebezhető pontokat találtak a tőzsde működésében, és múlt héten napokon keresztül több órára leállt a részvénykereskedelem. A TSB és a Westpac nevű bankokat, illetve a Stuff és az RNZ nevű hírszolgáltatókat is érte támadás, amelyet sikerrel elhárítottak. A MetService meteorológiai szolgáltatónál keletkeztek zavarok, pár napja egyszerűsített weboldallal kénytelenek működni."

Viszont nem csoda, hogy annyira szeretik Új-Zélandon a digitális országot, hisz még ebből a picike hírből is kiderül, hogy a miniszter aki nyilatkozott nagyon nincs képben a dolgokról:

"Andrew Little közölte, a támadások az utóbbi hetekben történtek, és az elkövetők kilétének felderítése különösen nehéz, mert az ilyen típusú, szolgáltatásmegtagadással járó támadásokhoz több ezer számítógépet használnak fel a hackerek."

Micsóda??!! Több ezer gép szolgáltatásmegtagadásra? Hát ez... hát igazából semmire se kellene, hogy elég legyen. Hogy jöhet valaki hivalatos személy elő ilyen f@szsággal?

"Andrew Little szerint Új-Zélandon még soha nem érintett kibertámadás ilyen hatalmas kiterjedésű adatmennyiséget. "

Hát ez is egy elég érdekes megfogalmazás. Arra enged következtetni, hogy tanulság levonás nem lesz részéről és... nem, enélkül ért véget a cikk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr3616191270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása