Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Kultúrháborús történések 31

2020. június 30. - GABOR2

Most ha sok story nincs is vannak érdekes adatok. De azért az idő halad és folytatódtak a korábbi történetek is.

Például folytatódtak a szobordöntögetések. Volt több nagyon fura eset. A legfurább talán ez:

"A Haladás szobrát is ledöntötték Wisconsinban"

A "haladók" ledöntötték a Haladás szobrát is. Plusz megvertek egy magát „meleg, progresszív demokratának” nevező szenátort is, mert fotózta őket.

Azt hiszem a mai haladókról senkinek se érdemes szobrot állítani, mert a holnapi nap haladói ledöntenék mint bigott sz@rt... Az is érdekes, hogy láttam, hogy csináltak ilyen utcai interjúkat, Demokrata szavazókkal, hogy szerintük oké-e, hogy eltüntetik a szobrokat és mondták, hogy persze, hisz olyan dolgokat tettek az illetők amik nem helyesek. Erre megkérdezték, hogy vajon majd Joe Bidenről helyes lenne-e szobrot készíteni, hisz tudjuk, hogy ő is tett nem helyes dolgokat... (és persze ezzel azt is megkérdezték, hogy helyes lenne-e akkor ilyen emberre szavazni) De mindenki megnyugodhat, mert  a Demokraták nagy többségben hűséges szavazóként elmondták: az más; Bidennek akkor is lehet szobra. A jövő progresszívjei nem hiába fogják a maiakat megvetni.

Aztán folytatódott a baloldali utópia története is.

Megjött újra a hír, hogy végre tényleg vége van, megszünt ott minden szervezett működés és... valaki aki amolyan főembernek képzelte ott magát az egyenlők között, kiadott egy végső üzenetet: Innen bár lelépnek, de a forradalmat folyathatják otthon virtuálisan ( vagyis nagy semmi ), de legfőképpen azzal, hogy az elnökválasztáson Joe Bidenre szavaznak... A fehér öreg emberre aki évtízedek óta politikus és nem változtatott semmin.

"'A lot' of protesters have left Seattle's autonomous zone, leader says"

Aztán persze van egy keménymag ami így is maradt, viszont ők már hajlandóak tárgyalni... A semmiért cserébe kérik, hogy a városvezetés vegye el a rendőrségtől a költségvetésük felét.

"Protesters Won't Leave CHOP in Seattle as Tensions Rise"

Egyébként a városvezetés büszke lehet magára, hogy ezt így hagyta eddig elfajulni. Mutogathatják magukat, hogy milyen progresszívek... bár végül fel akarták számolni, meg felmerülhet, hogy miért is olyan helyeken alakult ez ki, ahol Demokrata a vezetés?! Akárhogy is... a menőzésnek ára van. Egy cég ami ott akart milliárd dolláros befeketetést eszközölni a körülmények miatt lelépett és inkább a nem Demokraták vezette Phoenix-be megy.

"Due to Seattle’s unrest, billion-dollar investment firm moving to Phoenix"

Egyébként talán az is megvan, hogy miért Demokrata városokban alakulhat ki ilyen. Trump kijelentette, hogy a Demokrata városok a legveszélyesebbek, erre a Washington Post írt egy cikket, hogy nem, de közben bebizonyította ő maga a cikkekben adatokkal, hogy de mégis azok a legveszélyesebbek.

A Washington Post mutatott, egy listát a 20 legtöbb bűnözéstől szenvedő városról és büszkén mutatta, hogy van egy Republikánus város is köztük, meg két független... tehát szerintük ezzel bizonyították, hogy amit Trump mond nem igaz.

Aztán meg mutattak egy listát ami 10.000 főnként való bűnözést mutatja, mai kiszűri a lakásság számok miatti különbségeket a települések között. Itt már nincs is Republikánus város, csak egyetlen független, a többi mind Demokrata. Viszont, mert van egy független... szerintük Trump hazudott. Közben viszont mindenki láthatja... valóban a legnagyobb a bűnözés a Demokrata vezette helyeken van.

"Trump keeps claiming that the most dangerous cities in America are all run by Democrats. They aren’t."

Trump meg végre tán szigorúan fellép a szobordöntögetők ellen.

Feltünt a térképen egyébként egy újabb mozgalom is, az úgynevezett Boogaloo. Igen... elég hülye név.

Róluk annyit tudok, hogy elvileg mindenféle ember van benne, de a haladó mainstream szélsőjobboza őket. Szerintük ki fog törni egy újabb polgárháború és ezért fegyverkezni kell és nem szeretik az államot és a rendőrséget se. Lehet hallani fogunk még róluk.

Jöttek érdekes adatok is:

"Fehér a sokszínűségért tüntetők többsége"

"A Statista felmérése szerint a tüntetők 46%-a fehér, 22%-a latinó, 17%-a fekete és 8%-a ázsiai. A felmérés kiemeli azt is, hogy az Egyesült Államok összlakosságának mindössze 6%-a érdekelt a tüntetésekben."

Gondolom a fehérek gender szakot végzett egyének, akik nem találnak normális munkát így főállású fizetett tüntetők lettek.

"Emellett fény derült arra is, hogy a tüntetésekben leginkább érdekelt a 18-29 és a 30-49 éves korosztály, akik összesen a tüntetők 79%-át teszik ki. "

"A tüntetők politikai hovatartozása kevésbé okoz meglepetéseket: döntő többségük (79%) a Demokrata Párt támogatója (mindössze 17%-uk republikánus)."

Ezt okozza az agymosás. Egyébként meg az igazán érdekes az lenne, ha arról készülne tanulmány, hogy kik pénzelik ezeket a tüntetéseket.

De állítólag vannak viszonylag gazdag támogatói is a "haladásnak" a fehérek közül, csak kérdés, hogy mennyire őszinték.

Most egy akutális story, hogy egy fehér ügyvédpár fegyverekkel megvédte az otthonát a "békés" tüntetőktől, akik szétverték az acélkapujukat, fenyegető dolgokat mondtak és némelyiküknél még fegyver is volt. Úgyhogy az ügyvédpár ment a saját fegyvereikért és Rambóként beálltak, hogy védik a házukat. Én kapásból gondoltam, hogy... ejj, gazdag, fehér és ügyvéd... tuti kiadnak majd egy közleményt, hogy igazából szeretik a Black Lives Matttert... És meg is tették, még aznap amikor történt:

"Fegyverrel vonult ki a tüntetők ellen egy amerikai ügyvédpár"

"The white St. Louis couple who pointed guns at Black Lives Matter protesters outside their mansion say they support the movement"

Támogatják őket... csak jó messziről ha lehet...

Aztán egy érdekes hír, amit a magyar sajtó oldaltól függetlenül másként közölte le mint ahogy az angol forrásokban látom.( egy kivételt találtam )

Úgymond az Unilever kezdte, ami rengeteg terméket árul, aztán csatlakoztak más nagy cégek is. Nézzük magyar forrásokban mint látunk:

"Lázadnak a hirdetők a Facebook ellen"

"Hét százalékot zuhant pénteken a Facebook részvénye, miután a világ egyik legnagyobb hirdetője, az Unilever vegyipari konglomerátum bejelentette, hogy a jövőben nem hirdet a cég felületein. És bár Mark Zuckerberg, a Facebook vezérigazgatója pár órával később szigorításokat jelentett be abban, hogy hogyan fogja kezelni az oldalain megjelenő gyűlöletkontentot - az Unilever a gyűlöletbeszédre hivatkozva vonta vissza hirdetéseit -, ez kevésnek bizonyult:"

"időközben már több mint száz vállalat, köztük olyan óriások, mint a Coca-Cola, a Honda, a Jansport, vagy a Hershey csokoládé csatlakoztak a bojkotthoz."

Szóval a szokásos történetnek tűnik. Befenyítik Zuckerberget, mert hajlandó pénzért más hangokat is megjeleníteni a Facebookon... legalábbis a nagyokat, mint ahogy egy Project Veritas szivárogtatásból láthattuk.

Origó se ad tiszta képet:

"Az Unilever ultimátumot adott a Facebooknak és a Google-nak"

"Weed szerint a közösségi médiában terjedő kifogásolható tartalmak – mint például az álhírek, a gyermekek védelmének a hiánya, szexizmus vagy a rasszizmus – aláássa a társadalom bizalmát és károsítja a felhasználókat."

És számomra csalódáskeltő módon a Portfolio se fejti ki teljesen az igazságot:

"Egyre bővül a lista: a legnagyobbak is csatlakoznak a lázadáshoz a Facebook ellen"

"Az elmúlt napokban sorra jelentették be globális nagyvállalatok, hogy felfüggesztik hirdetéseiket az online közösségi oldalakon, arra ösztönözve őket, hogy lépjenek fel agresszívabban a gyűlöletbeszéd és a hamis információk terjedése ellen."

Zuckerberg viszont ellenáll... részben... azért végül mégis lépnek ezt-azt.

Igazából minő furcsaság, de a hvg vezet el a magyar források közül a teljes képhez.

Ugyanis az eddigi magyar forrásokból tényleg úgy tűnik, hogy a szokásos... a progresszív cégek követelik, hogy legyen még több jobboldali elhallgattatva.

Viszont az első nagy cég ami csatlakozott ehhez az... akcióhoz nem egy amerikai cég, hanem az Unilever és ők kiadtak egy közleményt, hogy miért csinálják mindezt... ami eléggé mást képet mutat, mint amit megszokhattunk.

"Unilever pauses Facebook and Twitter advertising for rest of 2020 due to ‘polarized atmosphere’ in U.S."

Vagyis a cég nem a gyűlöletbeszéd stb. miatt nem hírdet a Facebookon... se, hanem a polarizált atmoszféra miatt az USA-ban. Vagyis tudják, hogyha a baloldalnak kedveznek szintén pénzt fognak veszíteni, mert a jobboldalt dühítik fel. Az se megy mostmár, hogy csak síma semleges reklámokat csinálnak, hisz a baloldal bejelentette, hogy a hallgatás is bűntett, tehát inkább hagyják az egészet a csudába. De csak az év végéig... ugye választás lesz, tehát főleg ezért is lehet ez. Ja meg tán Youtube kivétel, ott fognak hírdetni. Viszont, amit nem nagyon emelnek ki a magyar források, pedig ebből is látszik, hogy ez speciális eset... nemcsak a Facebookon nem fog hírdetni az Unilever, hanem a progresszív kedvenc Twitteren se. Vagyis... egy progresszív közösségi média veszít sok-sok hirdetési pénzt.

Magyul talán csak a hvg-n találod ezeket az "apróságokat" meg:

"Komoly bajban Zuckerberg: a Coca-Cola és az Unilever is bojkottálja a Facebookot"

"Az Unilever az Egyesült Államokban tapasztalt „polarizált időszak" alatt viselt felelőséggel magyarázta a döntését, mely egész évre szól."

"„Ha jelen helyzetben ezeken az oldalakon folytatnánk a hirdetéseket, az nem adna értéket se az embereknek és a társadalomnak. Ha szükséges, felülvizsgáljuk a döntésünket” – írták."

Ha a nem kifejezetten kultúrháborúzó cégek rájönnek, hogy akkor is pénzt veszítenek, ha támogatják a baloldalt... akkor talán új időszak kezdődik, ahol a progresszív hirdetési felületetek is veszítenek majd rengeteg pénzt.

Egyébként lehet, hogy Zuckerberg a nagy konzervatív szerveződésekkel nem akar kekeckedni, sokkal inkább üzletelni, de az alkalmazottai többsége nagyon... progesszív.

Ajánlom a Project Veritas videókat. Ezeknél látszik, hogy Facebook diversz csapat moderátorok simán törlik a konzervatív hozzászólásokat akkor is, ha semmilyen szabályt, vagy törvényt nem sértettek. Van, hogy az egyik büszkén meséli a rejtett kamera előtt, hogy azért mert valaki MAGA sapkát hordott törölte a bejegyzését és terroizmust jelölt meg okként. Meg egybeveszik a konzervatívokat a nácikkal, Hitlerrel... szokásos. Viszont mondja is az egyik, hogy a nagyokat nem bánthatják a konzervatív oldalon, ellenben az "átlag Joe"-kat szivathatják. Meg kiderült, hogy olyan dolgot, hogy "fekete szemét" pl. sohase írhatsz. De olyat, hogy "fehér szemét" "White trash" írhatsz, ha pl. LGBT+-os embereket "védesz". A legnagyobb "fogás" talán az volt, hogy a Google-tól átjött senior PR-os nő elmondja, hogy senki se védi többé a fehér férfiakat... aztán jót nevet ezen. Meg elmeséli, hogyha egy fehér alkalmazott fenyegeti meg a vállalatot, hogy beperli, a cég ügyvédei csak röhögnek az egészen. Ez a nő annyira direkt volt, hogy ki is rúgták. Ebből is látszik, hogy Zuckerbeg azért talán más...

"CONFIRMED: Facebook Senior HR Business Partner Leslie Brown FIRED following Project Veritas video!"

https://youtu.be/9O8p4zK8ywY?t=527

Ja és talán később jönnek arról is videók, hogy a Facebook hogyan akarja az egész világon befolyásolni a választások eredményét...

Aztán egy nem éppen semleges cikkben is kitűnik, hogy Zuckerbergnek magának nincs kedve változtatni:

"Korábban a Trump a Twitternél is kihúzta a gyufát hamis közzétételeivel, aminek hatására a mikroblogging szolgáltatás elkezdte manipulált tartalomként címkézni az elnök manipulált tartalmú videóit. A Facebook az alapító-vezető, Mark Zuckerberg személyes döntése miatt eredetileg nem akarta ugyanazt meglépni, de miután a cég alkalmazottai szinte lázadozni kezdtek a dolog miatt, végül a napokban a legnagyobb közösségi oldal is fejet hajtott a nép akarata és érdeke előtt, és megígérte, hogy jelezni fogja Trump videói és megosztásai esetében is azok hamis narratívát közlő mivoltát."

Aztán a Twitch is megvillantotta, hogy kikkel van... felfüggesztette Trump hivatalos kampány fiókját:

"Twitch Temporarily Suspends Donald Trump’s Campaign Account"

Az ilyenek remélhetőleg elősegítik, hogy Trump tegyen már valamit közösségi média cenzúra ügyben.

Aztán más, de nagy hír... vagy talán nem is annyira nagy.

Volt egy Demokraták közötti szavazás New Yorkban, ahol AOC és egy mérsékeltnek mondható Demokrata versenyzett egymással és... AOC kiütéssel nyert:

"Alexandria Ocasio-Cortez wins Democratic primary, says 2018 win was no ‘fluke’"

Ez elég sokkoló volt sokaknak, mert másra számítottak, AOC is elmondhatta, hogy ez mennyi mindent bizonyít, de végül kijöttek a számok és igazából csak egy valami bizonyított... szinte senkit se érdekelt az egész szavazás. A kiütéses győzelme, New Yorkban kemény 27 ezer szavazatot jelent. Tehát ez egy igazán éles szavazást nem szimulált le jól.

Aztán mostmár térjünk haza.

A 444 újságírója sokkoló felfedezést tett. Úgy tűnik nem igaz, hogy a vidék csupa agymosottból áll, akik csak köztévét néznek és buborékban élnek és csakis ezért szavaznak Orbánra. Márcsak azért se... mert mint most látta a sokkoló adatokat... az emberek többsége vidéken RTL Klubbot néz. A feudalizmus is kiesett nála. Új magyarázat: közmunka

"Inkább a közmunka hozza a falusi Fidesz-szavazatokat, nem a médiafölény"

"Az elmúlt években, különösen a 2018-as választások óta sokan próbálják megfejteni, miért olyan elsöprő a Fidesz támogatottsága a legszegényebb társadalmi rétegek körében. Ha az emberek a személyes életkörülményeik alapján szavaznának, logikus lenne, hogy ők más pártot keressenek maguknak"

Hát mivel sokan megtapasztalták a baloldali választékot annyira nem logikus. Ráadásul Orbán alatt sokaknak javult a helyzete.

"Elméletekből nincs hiány. Vannak, akik a kormánypárti médiafölényt, mások a feudalisztikus közmunkarendszert, a Fidesz jól kimunkált, ellenségképekre építő kommunikációját, vagy egyszerűen az ellenzéki pártok életképtelenségét okolják. Valószínű, hogy ezek mind szerepet játszanak, de nehéz megítélni, pontosan melyik, mennyire fontos."

Szerintem a megfejtés egyszerű... a Fidesz alatt sokaknak javult a helyzete és a országé is. A baloldalt megtapasztalták: rosszabb lesz a helyzetük, az országé is, plusz mindenféle egzotikus furcsaságot erőltetnének másokra, meg elvennék a szólásszabadságot és idegeneket segítenének saját lakosság helyett + Tehetségtelenség és aljasság.

És van itt sok szöveg, de aztán jön a sokk... igazából azok nem is élnek buborékban akik jobboldalinak mondják magukat: (Ellenben sok kutatás kimutatta, hogy a baloldal masszív többsége abban él.

 "Nem is olyan buborék az a buborék"

"A tévéhíradók közül viszont az RTL-é a legnépszerűbb, ami nem mondható kormánypártinak, ráadásul még az Index-Origo páros is hasonlóan teljesít. A teljes fideszes buborék tehát még a legszegényebbek közt is ritka."

Gondolom ezután rájöttek, hogy nem jó dolog továbbiakban a dolgok mélyére nézni, hisz cáfolják azt amiben hisznek. Tehát az új magyarázat, ami még plusz pontosan szintén megalázó is: a vidékiek kb. mind közmunkások és aki közmunkás az parancsszóra Fideszre szavaz. Talán pár év múlva újabb vereségek után rászánják magukat egy újabb kutatásra.

Aztán megy a szenvedés az Index körül is... talán már nem marad sokáig velünk, mert gondok vannak a pénzügyekkel:

"Megismerte a cég pénzügyi helyzetét, lemondott az Index új vezérigazgatója"

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr2215974694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása