Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A Microsoft további meglepetései ( featuring felhő & Mixer & the mysterious xCloud )

2020. június 24. - GABOR2

Hát a Microsoft nem tud kifogyni a meglepetésekből, képzeljétek, egy újabb hibával kedveskedik nekünk.

"Újabb hibára derült fény a Windows 10 2020 Májusi Frissítésében"

Ráadásul ez egy különleges darab, hisz az oly szeretett felhőcskénk lesz elérhetetlen számunkra miatta.

"a 2020 Májusi Frissítésnek sikerül egyes gépeken a Microsoft felhős társzolgáltatásának, a OneDrive működését is elrontania."

"Egészen pontosan ennek On-Demand részét, aminek feladata az lenne, hogy automatikusan letölti a gépre pl. szerkesztés céljára az egyébként csak a felhőben elérhető állományokat. Az érintett gépeken ugyanakkor az új verzió telepítését követően ez nem sikerül a rendszernek, és ehelyett a felhős fájlok megnyitásának kísérletét egy hibaüzenettel honorálja."

Sajnálatos ez a hiba, de semmi vész, hisz... ez felhő!!! Fontos a Microsoftnak, hogy a felhője mindig elérhető legyen, de ha nem, akkor is gyorsan helyreálljon minden... Vagy nem is?

"Bár a Microsoft támogatási fórumában már elismerte a probléma létét, egyelőre nem vette még fel arra az oldalra, ami a 2020 Májusi Frissítés problémáit listázza. Így azt sem lehet tudni, hogy a hibára mikor érkezik majd esetleg javítás "

Valahogy ez se úgy tőrténik, mint ahogy a marketingben ígérik.

Aztán hallottál már a Microsoft saját videójáték streaming szolgáltatójáról a Mixerről? Én se, vagy ha igen annyira reklámozta a Microsoft, hogy annyira rémlik mintha sohase hallottam volna róla. De igazából mindegy is, mert... az a hír, hogy megszűnik.

"Microsoft is shutting down Mixer and partnering with Facebook Gaming"

Ja és a partnereket a Facebookhoz passzolná. Ráadásul mindez egy nagyobb "jóért". Persze a kudarcot valahogy tálalni kell... De a lényeg, hogy mindez egy nagyobb terv része állítólag, hogy segítse, a rejtélyes xCloud-ot, uhhhh.

"It’s a strategic move for the future of xCloud"

"Microsoft is closing its Mixer service on July 22nd and plans to move existing partners over to Facebook Gaming. The surprise announcement means Mixer partners and streamers will be transitioned to Facebook Gaming starting today, and Microsoft will no longer operate Mixer as a service in a month’s time."

Egyébként érdemes arra is visszanézni, hogy mi volt az eredeti terv. Nos, mivel felhő, nyilván azt harsogták, hogy az a jövő, de engem is meglepett az a elszálltság amivel kezdték...  csőd helyett 2 milliárd felhős játékossal számoltak.

"Microsoft has talked about reaching 2 billion gamers with its vision for xCloud, but Mixer wasn’t in a strong enough position to help achieve that goal. “When we think about xCloud and the opportunity to unlock gameplay for 2 billion players, we know it’s going be critically important that our services find large audiences and Facebook clearly gives us that opportunity,” says Spencer."

Úgy tűnik nem volt meg az X faktora.

Viszont felhő, így végtelenszer bukhat akkor is imádni fogják a "víziós vezetők" és valahogy meg fog majd jelenni ez a misztikus xCloud állítolag a Facebook Gamingben.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr215913004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása