Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Néhány nem "pozitív kisugárzású" hír a számítástechnika világából

2020. május 30. - GABOR2

Figyelem ezek a hírek nem fogják feltölteni a pozitív energiatáradat és nem is a Jin és Jang szerint rakom ide őket... csak csupa gonoszos hír... ami igazából csak a valóságra hívná fel a figyelmet, amire nem nagyon figyel senki... vagyis hogy nem jó ötlet ilyen sérülékeny rendszerekre bízni a fontos dolgaidat... meg egyebek.

"Megint sikerült feltörni az összes iPhone-t, sőt, az iPad-eket is"

Akkor érdmes mondjuk a pénzügyeidet is ezeken intézni, nem?!

"Az Apple biztonsági rendszereinek a napokban ismét sikerült leszerepelniük, miután egy hackercsoport kiadott egy olyan szoftvert, amivel az összes jelenleg még támogatott iPhone-t és iPad-et fel lehet törni. A magát "unc0ver team"-nek nevező csapat által most publikált jailbreak segítségével meghekkelt készülékekre korlátozás és ellenőrzés nélkül lehet szoftvereket telepíteni, az almás vállalat saját alkalmazásboltján kívülről is."

Aztán:

"Letiltja az appindítást az iOS 13 bugja"

A Microsoftnak nemcsak a "javítás" részletege szuper csapat:

"Kiszivárgott az első Xbox forráskódja"

"A közel végleges Windows NT 3.5 kódbázissal együtt."

"Nem különösebben súlyos, azonban a Microsoft számára így is bosszantó információszivárgás történt május első felében, a The Verge tudósítása alapján kikerült a netre a 2002-es Xbox konzol szoftverének forráskódja, a mellé járó dokumentációval, emulátorokkal, fordítási környezetekkel együtt."

"A beszámoló szerint az Xbox rendszerszoftverével együtt az 1994-es Windows NT 3.5 majdnem végleges változatának a forráskódja is kiszivárgott, vélhetően ennek az elérhetővé válása sem fogja különösebben kínos helyzetbe hozni a Microsoftot."

Igazából amikor felhasználók százmillióinak adatai "szivárognak ki" tőlük akkor is jól elvannak... következmények nélkül megússzák. Amúgy kár, hogy nem írják, hogyan is van ez, csak nem... a felhőjükből lopták el?

Aztán, miket nem készítenek ezek a moralizáló techvállalatok:

""Véletlenül" cenzúrázni kezdte a YouTube-on a Kína-ellenes kommenteket a Google"

Aztán vannak itt még hírek... csak azokat megéri különvenni ezúttal. Felhő barátunk a héten pl. kifejezetten parádézott.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr5915730084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása