Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Kultúrháborús történések 28

2020. május 30. - GABOR2

A progresszív oldalon bármi megtörténhet, nincs semmi szilárd pont, vagy szabály. Ami tavaly még mindenek felett állt, ma már lehet semmit se ér.

Így történhetett meg az is, hogy eljutottunk oda, hogy kiderült, hogy a "Higgy minden nőnek" igazából, mint kiderült... jobboldali nézőponti szöveg és... csapda. Ami röhej, hisz csak az ebihal memóriájú egyének felejtették el, hogy nemrég még ezt harsogták ezerrel. Persze, mint oly sokszor, most is megpróbálják átdefiniálni a jelentését a dolgoknak. De mindegy is... íme itt van: jobboldali szöveg lett a progresszíveknél a "Higgy minden nőnek":

"‘Believe All Women’ Is a Right-Wing Trap"

Ez van ha olyanok moralizálnak, akik igazából nem morálisak...visszanyal a fagyi. De a progresszívek persze másokat hibáztatnak.

Egyébként most valahogy nagyobb fókuszt kaptak a külföldi kultúrhábús történetek a magyar sajtóban, erről is született pl. hír. Beleolvastam, elég korrektnek tűnt, de persze már itt is próbálják átírni annak a  jelentését amit korábban mindenfele mondtak. Ugye mostmár azt mondják, hogy a "Higgyél minden nőnek, nem számít, hogy mi van!" az azt jelenti igazából, hogy:

"ne az legyen a default, hogy az áldozat hazudik, ezért hibáztatni lehet, megszégyeníteni, nyilvánosság előtt sarokba szorítani. Hanem hogy egy nő történetének is érnie kell annyit, hogy meghallgassák, kivizsgálják, foglalkozzanak vele.  "

Természetesen nem ezt értették alatta, és próbálták ténylegesen elérni, hogy vizsgálat nélkül lehessen büntetni férfiakat, akiket vádolnak bizonyíték nélkül, meg mondjuk simán kirúgni őket a felsőoktatásból.

Nagy része viszont, amit olvastam, korrekt a cikknek. Kissé elavult tán, dehát ez Magyarország... van késés sokszor.

Szegény progresszívek, számon kérnék rajtuk amit prédikáltak totális bedobással:

"Joe Biden lehetetlen próba elé állítja a Me Too mozgalom hőseit"

Aztán a másik nagy sztori amit szintén valamiért bemutatott a magyar sajtó és viszonylag hamar, az a Biden azon szövege, hogy szerinte az a fekete, aki Trumpra szavaz... nem is lehet igazi fekete. Erre a dologra, vagyis, hogy a kisebbség csak a Demokratákra szavazzon, a Demokraták valóban nagyonis törekednek egy ideje. Ez viszont nem kis felháborodást váltott ki, hisz Trump jelentőssen növelte a kedveltségét a kisebbségek, köztük a feketék között. Poén még a szövegkörnyezet is amiben Biden mondta mindezt, mert valami online fekete Youtube hírességgel beszélt, aki még rá is szólt, hogy ne jöjjön ezzel, hanem mondjon konkrét dolgokat, hogy miért szavazzanak a feketék rá, de nem mondott, hanem ez volt a szöveg, hogy kb. aki nem rá szavaz az hülye, kimondatlanul, de nem indokolta meg miért és... nem fekete.

"Joe Biden arról beszélt, hogy az nem lehet fekete, aki helyette Trumpra szavaz"

Fizetett sajtómunkatársak megtették a kötelezőt, hogy védjék ezt a sokadik hát... rossz beszólást is, de főleg a progresszív szélsőségesek között akkor is okozott ez kiakadást... egy fehér, gazdag, idős faszi mondja meg, ki fekete és ki nem... ez azért még ott is túl sok. Úgyhogy a megoldás... csak viccelt Biden.

Aztán, bár ez tán volt korábban is... Biden nem mondja ki, hogy Isten... az nem menő az ő oldalán, hanem Istent a "a Dolog"-nak nevezi.

"Created by… “The Thing”: Biden mysteriously forgets God’s name."

"We hold these truths to be self-evident. All men and women created by the you know, you know the thing."

A videóban elkezdni kimondani, hogy Isten, de aztán vált...

Talán Isten visszavágása volt az, hogy Biden az egyik interjúban hangosan... elfingotta magát. Ezzel is szét lehet cikizni embereket. A Google ezt is nem segít megtalálni, de...

Aki szeretné... annak itt van:

https://www.youtube.com/watch?v=C4QnZXIBnjo

Aztán a magyar média még részben bemutatta a "Szarvas asszonyt" is... Mi a f@sz ez? Nem jártam neki annyira utánna, de valami olyasmi a story, hogy a Twitch ami egy játékvideó-megosztónak indult, ma már sokkal jobban ismert a lányairól... szóval a Twitch létrehozott egyfajta felügyelő testületet ami küzd a kirekesztés és a többi szokásos dolog ellen... És az egyik tag egy olyan valaki lett, aki ugye egy férfi nemű valaki a normálisak szerint, de ő magát egy... szarvas lánynak gondolja.... HHHHHHmmmmmm...

Szóval olyan emberek akik egy normális világban elmegyógyintézetekben vannak elzárva, Nyugaton hatalmat kapnak, hogy eldöntsék ki mit mondhat.

https://mandiner.hu/cikk/20200523_a_kozossegi_media_szabalyozasat_nem_bizhatjuk_akarkire_az_alapjogokert_kozpont_szemleje

"„Hűséges olvasóink jól tudják már, hogy a közösségi média szabályozását nem bízhatjuk akárkire. Míg a Facebook egyszerű Soros-katonákkal ültette tele „bíróságát”, a Twitch streamer szolgáltató ennél sokkalta izgalmasabb és haladóbb megoldásként egy transzszarvas-transznőt is behajtott testületébe. Tehát egy olyan férfi testbe zárt női lélek fogja levadászni a kirekesztő felhasználókat, aki hím szarvasként azonosítja önmagát, és előszeretettel streamel két dologról: arról, hogyan is szokott legelészni, valamint arról, hogy mennyire utálja a fehér férfiakat."

Amit viszont nem láttam a magyar médiában az a folytatás ami nagyon gyorsan jött... Ugyanis a Twitch kirúgta őt. Hogy miért pontosan azt nem tudom, de volt pár dolog amiknek önmagukban elégnek kellett volna lenniük. Először is... kijelentette, hogy az összes "gamer" fehérfelsőbbrendűségi... vagyis kinyilvánította, még mielőtt tehetett volna bármit, hogy gyűlüli a közösséget amit felügyelni akar... minden tagját, plusz már előre bejelentette, hogy örült módon fog törölgetni mindenkit, aki a legkevesebb, szerinte, kihágást okozza. De volt olyan ügye is tán, hogy olyan adásban, amit gyerekek is nézhetnek beszél arról pl. hogy füvet evett, aztán odament egy másik szarvashoz... egy igazihoz és... Valami olyat tett vele ami nem gyerekfülnek való. Részlettel, hogy lásd ki is ez...

https://www.youtube.com/watch?v=69mVMTtTWlk

Volt tán más dolog is, talán az, hogy kijelentette, hogy segíteni fogja a csalókat, hogy rombolja a gamer közösséget... Őszintén... nem mentem bele, lehet tévedek. Mindenesetre kemény két napig volt a "bíróság" tagja és kirúgták.

Szóval van, hogy annyira progesszív vagy, hogy már az sok...

Aztán ami nagy ügy volt itt még az a Trump Twitter ügye. Közeledik a választás, hát a Twitter úgy gondolta, hogy beavatkozik és Trump nyilatkozatait bejelölgeti mint igaztalant... Viszont végre emiatt Trump most valóban lépett valamit közösségi média ügyben... a lényeg tán az, hogy van ez a vita, hogy mi is egy közösségi oldal... olyan valami ahol csak megjelennek dolgok, de a oldal maga nem felelős érte, vagy felelős és ezért szerkesztenie kell az ott levő dolgokat esetenként. Trump lecsapott erre, mert a Twitter belenyúlt a szövegébe, ezért most tán el fog dölni, hogy minek is számít a közösségi média, ezt elrendelte, hogy vizsgálják felül... és ez lehet, hogy nagyon kellemetlen eredményt hoz a közösségi oldalaknak. Vagy nem nyúlhatnak bele amit írnak az emberek, vagy beleírhat, sőt kell is, de akkor meg szét lehet majd perelni mindenért őket, mint felelősöket a tartalomért, ha megjelenik valami ami valakit sért.

Magyar cikktől ne várj elfogulatlanságot, de itt van egy:

"Trump megindította háborúját a közösségi platformok ellen"

Aztán egy érdekes dolog... ha hallgattál össszeesküvés elméleteket a koronavírusról ( én keveset hallottam ) akkor volt egy olyan ami azt jósolta, hogy ez az egész arra lesz jó, hogy egy mesterséges polgárháborút robbant majd ki. Nos, a vírus nem volt elég "menő" ehhez, de egy fekete ember rendőr általi halála beindította az antifát és a rombolásra, lopásra hajlókat... brutális videók vannak. És ami még brutálisabb lehet az az, hogy állítólag szétszéledtek az antifások, hogy máshol is előidézzék ugyanezt:

"Brutális felvételek az antifa által elpusztított Minneapolisról | VIDEÓ"

Mint megemlíti a cikk is, Trump győzelmét nem fogadnák el és támadnának...

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr4415729920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása