Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Nyomulnak a cégek... különösen a felhős cégek ( update +2 )

2020. március 24. - GABOR2

Sok felhős cég nagyon felpörög most, mert a távmunka miatt sokan kénytelenek használni a "megoldásukat". Mindazonáltal, mind az oktatás terén, mind a munka terén én sokkal több negatív hangot hallok a dologgal kapcsolatban mint pozitívot. Rövid távű krízismegoldásnak elmegy, de ennyi...

Íme néhány nyomulós cikk a már meglevőkhöz, amikben "segíteni akarnak"... A gyerekek különösen veszélyeztetettek:

"A koronavírusra tekintettel ingyen érhetik el a tanulók az Adobe Creative Cloud appokat"

Aztán egy érvágós cikk a milliárdból ami manapság születik... kedvesen összefoglalják egy cikkben az új "megoldásokat" és persze közlik, hogy új világ épül és az életed már most megváltozott:

Így írta át a mindennapjainkat a koronavírus - Új világ épül

Pedig... sokan alig várják, hogy visszatérjen a "régihez" és ha az emberek otthagyják majd az "új világot", akkor abból nem lesz semmi.

"A koronavírus a súlyos gazdasági hatások mellett az egyszerű hétköznapokat is újraírja, online megy a jegyesoktatás és a szentmise, tömegek dolgoznak otthonról, barátok virtuálisan söröznek, karanténrecepteket osztunk meg egymással."

Aztán itt van ez is:

"Koronavírus: nincs többé helyközi buszon vásárolt menetjegy"

"Március 23-tól készpénzmentessé válik a jegyvásárlás a Volánbusz valamennyi járatán."

Állítólag "nagy erőkkel dolgoznak" a rendszeren... vajon egy gyorsan összedobott rendszer mennyire lesz biztonságos...

"A közlemény szerint a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. és a Volánbusz szakemberei nagy erőkkel dolgoznak a mobilapplikáció fejlesztésén annak érdekében, hogy legkésőbb a hónap végéig bérletvásárlási lehetőséggel is bővüljön az alkalmazás."

Aztán persze, hogy is maradhatna ki a felhő a világ megmentéséből adófizetői pénzből:

"Amerika a szuperszámítógép erejével akarja megsemmisíteni a koronavírus"

"Egyesítik erejüket az amerikai technológiai cégek a koronavírus ellen. Az együttműködést bejelentő Donald Trump elnök szerint a társulás legfőbb célja a védőoltás kifejlesztése."

Létrehozzák a szuperegyesített felhőt...:

"Ennek lényege, hogy (az elsősorban amerikai) techcégek saját kapacitásaikat a közösbe adva új konzorciumot hoznak létre, amelynek egyik feladata a járvány terjedésének megállítása lesz ."

Biztos csak ez hiányzik a koronavírus ellen, nem is tudom, hogy más országok, hogy is merészelnek belekezdeni enélkül vakcina készítésbe.

 

Update: Most mondták be, hogy a kormány létrehozza a "digitális összefogás" valamit... ahol pl. a digitális oktatás tapasztalatait oszthatják meg...

De most őszintén... ez digitális oktatás ami megy, vagy inkább csak távoktatás? Mert szerintem, az hogy kamerán át tartanak órát még közel se digitális oktatás.

Meg is van...

"Elindult a Digitális Összefogás kezdeményezés"

"Budapest - Digitális Összefogás elnevezéssel akciót indított az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), a kezdeményezés célja, hogy a szektor szereplői által felajánlott digitális megoldások, eszközök és szolgáltatások minden érintetthez eljussanak ebben a rendkívüli helyzetben - jelentette be Palkovics László innovációs és technológiai miniszter keddi online sajtótájékoztatóján."

Jaj... "imádom" ezeket a elnevezéseket, meg címeket.

Update +2:

"Remek" időzítés... ők se fognak Home Office-ozni:

"Több ezer háztartásban nem lesz internet, telefon, TV a következő napokban"

.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr1815552178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása