Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Kérem, csak röviden!

2019. december 19. - GABOR2

Pár story amikről lehetne hosszan is írni, de számítok rá, hogy már veterán olvasóm vagy, ezért megkíméllek a felesleges ismétlésektől. Ha meg nem az vagy... a blogom kellemes olvasnivaló lesz Karácsony környékén. Na jó, nem, nem akarom növelni az öngyilkosságok számát.

A felhő egy lenyűgöző dolog, mert mindig képes egy újabb okot adni a listámhoz miért problémás benne bízni. Most is itt van egy ok, de olyan, ami ritkán fordul elő... legalábbis ritkán írnak róla.

"Adatvesztést okozhat az androidos Chrome 79"

"Nem férnek hozzá egyes appok a mentett adataikhoz."

"Gondokat okozott az Android beépített böngészőjének aktuális frissítése, a Google Chrome 79 motorját használó WebView komponens telepítése után egyes alkalmazások nem tudnak többé hozzáférni a mentett felhasználói adataikhoz. Maguk az adatok nem törlődnek, csak az appok nem látják azokat, így például nem tudják betölteni a korábban testre szabott beállításaikat, vagy nem férnek hozzá a letöltött állományokhoz."

Hát ezt is jól letesztelte a Google nagyon díversz csapata.

Talán örülnél, hogy jaj de jó, hogy azért az adatok nem vesztek el. Viszont sokan elcseszhetik, főleg, hogy ha még nem találkoztak ilyen problémával. Ugyanis úgy tűnik használhatod a cuccot felhő nélkül is és amikor visszatér a felhő... választanod kell, hogy melyik állapot legyen ezután elfogadva és a csak next gombot nyomogató emberkék jól megszívhatják.

"A Google illetékeseinek emiatt két problémájuk is van, egyrészt meg kell oldaniuk a localStorage és WebSQL API-kal kapcsolatos bugot, másrészt pedig ki kell találniuk, hogy miként kezeljék az érintett appok esetlegesen duplikált adatait."

HoHoHo, várjunk csak, nem... ilyen lehetőség neked nem lesz, mert a Google emberei hozzák meg majd a döntést?! Wow, ez egyszerre két ok is lehet miért sz@r a felhő. Még arra se készültek fel, hogy ilyen lehet és nem a felhasználóra bízzák a döntést, hanem ők hozzák meg? Hogyan? Ebből szívás lesz és... perek. Vagy majd készítenek valamit, hogy dönthessen a felhasználó, addig is... várjál és ne haladj semmivel.

"Mi történjen, ha valaki látszólag elveszítette az adatait egy appban, és erre újból beállította azt:

a régi vagy az új felhasználói adatai legyenek megtartva?"

Aztán egy hír arról, hogy digitális állam milyen klassz dolog a gyakorlatban.

New Orleans városi digitális kormányzata lett megtámadva és viccesen kérték az alkalmazottakat, hogy kapcsolják ki és húzzák ki a gépeiket...

Gondolhatod, hogy hát igen, de legalább tanultak belőle... Nos, ez a rész hiányzik a cikkből, sőt inkább az egész átcsap egy mentegetőzésbe, hogy nincs is akkora nagy baj, nem veszett el adat, és nem fizettek zsarolóknak. Aztán szerencsére a cikkíró a végére hozzátesz, egy kis "apróságot" amit nem nagyon reklámoznának. Azt, hogy emiatt hetekig be kell zárni a "Motorjárművek Irodáját". Hetekig kiesik egy fontos iroda? Biztos, hogy annyira minden rendben van akkor? Szóval igen... a helyes következtetést továbbra is makacsul nem akarják levonni egyes vezetők... és ők vannak még többségben. ( A story-ért köszönet "KalmanBlog"-nak)

"New Orleans city government under cyberattack; workers told to turn off, unplug computers"

"Officials said they did not pay the ransom and said no data was lost in that attack. However, the lingering effects of the breach required the Office of Motor Vehicle locations to be closed for weeks."

Aztán egy kis történet arról, hogy mivé válhat egy cég ami jó játékokat dobott piacra és naggyá vált és úszik a pénzben, de annyira telhetetlen, hogy elkezdi tönkrevágni teljesen a játékélményt, hogy még több pénze legyen. (És ezzel valószínű valamekkora távon kinyírja majd magát.)

"Csak plusz pénzért mutatja meg az új Call of Duty, hogy hányszor haltunk meg benne"

Aztán, mi magyarok büszkék lehetünk rá, hogy hozzájárulunk egy tökéletesen megfigyelő rendőrállam kiépítéséhez:

"Magyar közreműködéssel fejleszt életmentő autós kamerarendszert a Bosch"

Persze az a különbség a kínai és az itteni módi között, hogy az illetékesek azt mondják, hogy ugyanaz a dolog ami kínaiknál is van és jaj de szörnyű, itt felék, a  mi érdekünk miatt van, " a felhasználói élmény javítása miatt " például, Kínában meg nem mondanak semmit csak csinálják és mindenki tudja miről szól a dolog.

Ez például hivatalosan egy életmentő kamerarendszer az autóban, amihez természetesen a felhő és a mesterséges intelligencia elkerülhetetlen.( Persze gondolom ott lesz az apróbetűben, hogy harmadik félnek eladhatják az adatokat, ennyit az életmentés igazi szándékáról. ) Azt vizsgálja, hogy elalszik-e a vezető, hivatalosan. Persze aztán... hoppsz nem csak a vezetőnél van kamera, meg hoppsz a megfigyelésnek állandónak kell lennie és kikapcsolhatatlannak... Mert, mert, például... kamera nélkül hogy a fenébe tudhatná a rendszer, hogy be van-e kötve az öv a gyereknél? Ja, hogy a csatban lehetne csak egy érzékelő és kész... Nem, nem, az sokkal olcsóbb lenne és felhő és barátai se kellenének hozzá.

Az alcímek a cikkben olyanok mintha rád akarnák hozni a frászt:

"Az okoskamera folyamatosan figyeli a sofőrt"

"Az autó nyitva tartja kameraszemeit"

Aztán ha hiányzik az önkínzás és bullshit, itt az egymilliomodik "milyen lesz a jövő egészségügye" cikk.

"Felejtsük el, amit eddig a gyógyításról és betegségekről gondoltunk, új világ jön"

Érvágáshoz kedvcsinálónak, íme a "szuper" jövő amit nekünk akarnak építeni:

"Alapvetően változik meg a jövőben az orvos és a beteg kapcsolat, csökkenni fog az orvos szerepe, itt is uralkodóvá válik a konzumerizmus."

Majd orvos helyett találkozhatsz "doktor felhővel".

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr9615359386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása