Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Ön venne használt autót ettől az Ubertől?

2019. november 06. - GABOR2

Nem használt autókról lesz szó, de valahogy bele akartam a címbe erőltetni a bizalom hiányának jelzését.

Egyrészről van egy ilyen cikk:

"Az Uber titoktartási nyilatkozattal próbálta eltussolni, hogy 57 millió ügyféladatot elloptak tőlük"

Másrészről meg egy ilyen:

"Itt az Uber nagy dobása: a bankok bevételeire pályáznak"

Szóval itt van az első story amiben kiderül, hogy azért, hogy eltussolják, hogy a remek felhőjükből kilopták 57 millió ügyfelük adatát még a bűnözőknek is fizettek, ennyire el akarták titkolni.

Aztán a következő hír meg az, hogy szeretnék, ha rájuk bíznák az emberek a pénzüket:

"Az Uber utazásmegosztó szolgáltató pénzügyi divíziót alapított: többek között mobilbanki számlát, digitális pénztárcát, továbbfejlesztett hitelkártyát és betéti kártyát fejlesztenek."

"Az Uber az új számla mellett egy digitális pénztárcát is elindít, és egy hitelkártya terméket is be fog vezetni, utóbbiban a Barclays lesz a partnere. Ha ezzel költ valaki az Uber platformon, akkor 5 százalékos visszatérítést kap a költései után.

Az Uber nyár közepén Mexikóban a spanyol bankóriás BBVA-val kötött partnerséget, hogy a piacon banki szolgáltatásokat nyújtson a felhasználóinak. A bank API-ján keresztül azonnali átutalást és betéti kártyás fizetést nyújtanak. Az itt szerzett tapasztalataikat építik be a mostani szolgáltatásokba."

Azt hiszem én ezt inkább kihagynám.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr7315291722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KalmanBlog 2019.11.12. 06:21:48

Egy kis plusz muníció, az Uber "önvezető" autójának balesetének vizsgálatáról eredmény van: e-cars.hu/2019/11/11/az-uber-halalos-balesetet-okozo-autoja-szoftverhibas-volt/

Borzalmas.

GABOR2 2019.11.13. 15:56:09

Van egy olyan érzésem, hogy nem véletlen, hogy csak másfél évvel kerül ez nyilvánosságra. Az emberek felejtsék el az egészet, aztán valami sokadik oldalas hírben megjelenhet, meg esetleg szaklapokban... csak ne jusson el sokakhoz. Amúgy az egész újsag amiben benne van érdekesnek tűnik, majd szétnézek rajta.
süti beállítások módosítása