Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Már megint átverték az "átverhetetlen" arcfelismerő rendszert

2019. augusztus 27. - GABOR2

Már nem tudom hányszor mondták, hogy az éppen aktuális arcfelismerő rendszer "átverhetetlen", aztán eltelt pár nap és már fennt is volt a videó arról, hogyan lehet átverni. Most a legújabb FaceID is sorra került, pedig ez már állítólag azt is felismeri ha már meghaltál és nem engedi be azt aki... jó, el tudtod képzelni, hogyan akar belépni.

A nagy trükk, az az... figyelem... fel kell venni egy szemüveget és akkor a rendszer szépen nem használja ezeket a biztonsági megoldásokat.

"Szemüveggel lehet átverni az iPhone-ok arcfelismerését, a FaceID-t"

Végülis Superman is átvágta a világot egy szemüveggel.

"Biztonsági szakértőknek újabb gyengeséget sikerült találniuk az Apple azon technológiájában, ami a felhasználó számára arcának segítségével teszi lehetővé készüléke biztosítását. A Face ID-t ugyanis a jelek szerint egy hétköznapi szemüveggel át lehet verni, hogy elhiggye: jogos tulajdonosa és szándékosan akarja feloldani őt - így pedig az illető pénzét és adatait is el lehet lopni."

Majd legközelebb...

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr5015027254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása