Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Kultúrháborús történések 9

2019. július 22. - GABOR2

Hát megvolt Trump közösségi oldalas konferenciája, de időközben nagyon átalakult. Eredetileg úgy volt, hogy a Project Veritas leleplezése után odahívja magához a közösségi oldalak vezetőit és velük lesz majd egy tárgyalás erről az egész cenzúrázosdiról.

Aztán megváltozott az egész konferencia célja. Úgy tűnik, hogy előbb szeretett volna tájékozódni a helyzetről, mert végül nem hivta meg az összes közösségi oldal vezetőjét, hanem inkább egy csomó Youtube-ert és egyéb influencer-rt, ( nem csak jobboldalit, mint ahogy hazudta pár mainstreames ) és az egész nem volt annyira hivatalos.

Az, hogy igazából mennyi ideig is tartott ez, meg hogy hogy volt, nem is nagyon tudom, mert egy normális beszámolót se láttam senkitől. Van egy 50 perces videó amin leginkább Trump beszél, de tán nem csak ennyi volt, mert volt közös kajálás is, meg miegymás.

A kevésbé fontos dologok... az 50 perc egy részét meghallgattam és például az volt, hogy Trump beszélt oda nem való dolgokról, leginkább olyanokról amivel fényezi a kormányát; gondolom azért, hogy a Youtubeerek erről mindenképpen beszéljenek a beszámolójukban; hasonlót csinált Orbán is már, hogy feltettek neki egy kérdést, és mielőtt megválaszolta volna felsorolta, hogy szerinte milyen jól megy a magyar gazdaság. Aztán beszélt még ott egy ProLife-os nő; róluk egész konkrétan lehet tudni, hogy direkt próbálják őket eltüntetni a szemek előtt, volt ott valami szenátor is, aki beszélt a közösségi oldalakat cenzúrátásáról, hogy a konzervatívokat próbálják eltüntetni, és hogy nyugi ,látják ők is és majd tesznek ellene... Aztán volt egy olyan kis incidens, hogy ugye az eseményről beszámoltak az újságírók is és tán egy CNN-es riporterre totál rájött az irigység és ott hangosan elkezdett szidni mindenkit, hogy mi ez már, hogy ilyen embereket hív meg az elnök... Hát persze, hisz egy-egy Youtubert aki aprópénzből gazdálkodik hozzájuk képest, simán lehet, hogy ma már többen hallgatnak mint sok mainstreamest. Szóval ment a balhézás és egy Youtube-er visszaszólt, amire a újságíró visszaszolt kb. egy olyat, hogy "na gyere ki a hóra"... vagyis az újságíró verekedést akart provokálni, aminek nem ült fel a Youtuber, de nem is hagyta szó nélkül... ennek ellenére a mainstream természetesen úgy tüntette fel az egészet, hogy a Youtuber akart erőszakoskodni... elég hülyeség volt ezt tenni, mert természetesen az egész jelenet fel volt véve és kiderült belőle, hogy a mainstream hazudik. Aztán többen állították, hogy tán a Twitter tiltotta azt, hogy írjanak valamit a konferencián levők a konferencia alatt.

A lényegesebb viszont... Trump kijelentette, hogy ma már a Youtuberek meg az influencerek sokkal több embert érnek el mint a mainstream, és ezzel kihívást jelentenek a mainstream cenzorok számára.

Maga részéről megígérte, hogy törődni fognak ezzel a témával mostmár és lényegében ez volt a legfontosabb kijelentése az egésznek, erre várt mindenki.

Amúgy pedig a baloldal mainstreamje durván hazudozott az egész összejövetelről, meg azokról akik részt vettek rajta.

Maradjunk is a közösségi oldalaknál...

A Google-t meghívták egy szenátori meghallgatásra, ahol igazából egy kiemeledő rész volt. Az egyik szenátor valahogyan szerzett egy belsős anyagot, ami bizonyította, hogy cenzúráznak, mert a szabad beszéd az olyan problémás dolog, más szempontok is vannak, például, hogy az emberek "biztonságban érezzék magukat az oldalon" ( PC- nyelvezet arra, hogy bizonyos csoportok védve legyenek ). Úgy tűnik a váratlanság miatt és hogy nem tartották okos dolognak, hogy egy szenátor forrását megkerdőjelezzék el is ismerték, hogy a dokumentum igazi, de "úgy emlékszik" rá az illető, aki elismerte a dolgot, hogy az csak talán a marketing csapat gondolatkísérlete volt és ez nem jelenti, hogy azt el is fogadták. Csak gondolkodtak rajta...

Van még itt közösségi oldal sztori:

A Facebook megváltoztatta a szabályzatát, ami miatt egyrészről bannolhatják az Antifát is, viszont... megengedi, hogy elköves törvénytelenséget az oldalán úgymint halállal fenyegetés, erőszakra felhívást valakivel szemben, például ha az illetőt a média megvádolta valami súlyos dologgal...(igen elég ha a média vádol vele). Ez amúgy törvénybe ütközik, de a Facebook szabályzata megengedte. Vagyis láthatjuk készülődik a világ, ahol az egyik belerúghat az oldalon a másikba, de az nem üthet vissza.

Aztán talán az egyik legdurvább sztori... Ugye talán a legutóbbi részben megírtam, hogy az USA-ban a balosok még a mainstreamben is váltottak és beszélni kezdtek arról, hogy jó lenne, ha baloldaliak elkezdenének fegyverkezni... Plusz amiről nem volt szó, de: Ocasio Cortez koncentrációs tábornak nyilvánította az USA-ban levő menekülteket elszállásoló táborokat és "minden eszközt" megengedhetőnek nyilvánított tán ő, vagy valamelyik balos újságíró, már nem tudom, hogy ezeket felszámolják, és hogy "soha többé" stb. szöveg ment és... egy fickó megcsinálta. Nem láttam magyar cikket erről, de kint is alig született róla, nem hiába majd meglátjuk...

Szóval a fickó egy szélsőbalos, Antifa tag volt aki felgyújtott egy ilyen menekültekkel fogalalkozó központot, fel volt fegyverkezve és végül lelőtték.

"Armed man shot, killed after throwing incendiary devices at Washington ICE detention center"

Elég érdekes, hogy arra nem gondolt, hogy ezzel megölheti a menekülteket is?

Na mind1. A lényeg... máris volt aki követte a felhívást. Node miért volt alig róla szó? Nos, egyesek szerint talán azért, mert vannak akik nem akarják azt, hogy ez terjedjen, meg nem vetne ez jó fényt a baloldalra, tehát nem is beszélnek róla.

Nekem van egy másik tippem is, amit még senki másnál nem láttam. A fickó hátrahagyott egy levelet amiből kiderül, hogy készült arra, hogy ezt nem éli túl és egyfajta végső nyilatkozotat tett.

Ebbe a nyilatkozatban természetesen rengegeteg ilyen tipikus baloldali virtuális valóság dolog van, viszont van egy dolog ami miatt nem lehet róla beszélni és a fickó nem válhat a baloldal hősévé. Ez pedig az, hogy például Soros Györgyre is azt mondja (konkrétan meg van nevezve), hogy csak kihasználja őket, és csak hasznot akar húzni igazából a jelenlegi helyzetből, úgyhogy bizony az Antifa egyik szponzorát feltette az ellenségek listájára ebben a végső kiáltványában... Hát persze, hogy így akkor nem lehet róla beszélni a mainstreamen... még a végén a balosok elolvassák, hogy mit gondol a hősük Sorosról és egyéb finanszírozójukról.

Viszont ami érdekes, hogy a Twitter nem tiltotta azt, hogy azért az Antifások éltethessék az embert és egyesek még több hasonló akciót akarnak. Lindsay Shepherd miután visszaszólt a neki beszólogató trans fickónak, hogy ő egy ronda kövés férfi, kitiltották, de simán mehetett olyan szöveg a Twitteren, amiben terrorista akcióra bíztatták egymást Antifások. Illetve az volt, hogy volt egy újságíró aki még több ilyen akcióra vágyott... azt tán megkérték, hogy törölje ezt a tweetjét, de semmi több... semmi kitiltás vagy ilyesmi.

Egyébként még egyéb érdekes dolgok miatt se szeretnék tán, ha a hősüket annyira köröljárnák ki volt... mert tán felmerült, hogy verte a feleségét, meg az egész akció tán egyfajta öngyilkosság volt, mert az élete összeomlott, elvették tőle a gyerekét stb..

Egy másik dolog ami egy igazán hát... mérföldkőnek tekinthető dolog, hogy mostmár a baloldai mainstreamben is lehet beszélni arról, hogy... hogy mit??!!... hogy a nemzeti szocializmis tulajdonképpen járható útnak tűnik.

Jaj persze a Hitlerék nem az igazi nemzeti szocializmust csinálták, majd ők már tudnák hogyan is kéne... tipikus baloldali reakció a történelmi bírálatokra.

A haladó ballib Vox-tól cikk:

"Trump and the dead end of conservative nationalism"

Ebben van egy rész:

"Who “national conservatism” casts out

Nationalism, by its nature, excludes people. Raising one’s nation above others begins with defining what that nation is — and who belongs in it.

It’s theoretically possible to have a liberal nationalism, even a socialist nationalism, that welcomes foreigners interested in joining the nation’s ranks. The last president’s rhetoric about what Americans have in common, and how immigration strengthens the country, strikes me as a species of liberal nationalism."

Na most... ilyen dolgot leírni csak azért lehet mainstream médiában mert... a legnagyobbak között van támogatója. 

Szó van róla, hogy Trump konzervatív nacionalizmusa csak fehéreket fogad el, de nemzeti szocializmusba igazából beleférnek az idegenek.

Amúgy jött is kiakadás a Twitteren pl. baloldali újságírótól, mi f@szt írkálnak itt össze-vissza, de megvédték az álláspontjukat, hogy az "igazi nácizmus még nem lett kipróbálva".

Na most... ki hitte volna, hogy az életében megéli, hogy mainstream ballib oldalon mehet olyan vita, hogy a nemzeti szocializmus járható út?

De mit is értenek az amerikaik igazán a nemzeti szocializmuson?

 "Whereas the details of National Socialist economic policies were never very coherent - as Gerald Feldman put it, the Nazis were "anti-capitalist enought to be threatening to private enterprise and property but flexible enought to take advantage of the efficiencies of capitalist enterprises" -  one common theme runs throught the treatment of business int the Nazi period: the steady erosion of the distinction between private and public good, politics triumphed over economics, "common good" over private. Accordingly, entrepreneurs were supposed to invest for the benefit of the community of the German people (Volksgemeinschaft) and to support Germany's ear policy and not in order to maximize profits."

Azt hiszem, ha értesz angolul már érted, miért kell szép lassan elfogadhatóvá tenni a nemzeti szocializmus gondolatát.

Azért mert, ami most megy amerikában a kultúrháború kiszélesedése nyomán, az szinte pontosan az, amit itt leírtak ebben a tudományos műben, hogy mi a nemzeti szocialisták gazdasági politikája.

Egyrészről antikapitalisták annyira, hogy fenyegetik a privát cégeket, de elég rugalmasak, hogy a kapitalizmus hatékonyságát is kihasználják. Lényegében arról van szó, hogy a náciknál nem az államtól van elvárva, hogy a szocializmusba vezesse közvetlenül a népet hanem... minő hasonlóság... a cégeknek kell ezt megtenniük, a cégeknek be kell fektetniük a "közös jóba" és nem a profit maximalizálása az elsődleges feladatuk.

Pont mint ami most megy amerikában, csak éppen a fehér ember az ellenség és kb. mindenki más hasznát látja a cégek aktivizmusának, amiknek mostmár nem arra kell figyelniük, hogy mindenáron maximális profitot hajtsanak, bár azért hatékonynak is kell lenni valamennyire, hanem hogy terjesszék az ideológiát és a "közjót minusz fehér ember". Előbb-utóbb pedig fel fog tünni többeknek, hogy hé... dehát ez a náci közgazdasági elgondolás másolata kivéve, hogy nem az eredeti lakosság, hanem idegenek vannak pátyolgatva a cégek által.

Úgyhogy szép lassan hozzá kell szokni, hogy "a nácik részben okék voltak". (hiszen pont azt tesszük mint ők, csak nem a saját lakosság a kedvezményezett)

Aztán még...

itt van ez a sztori, hogy a GAB tanult a korábbiakból, pl. hogy nem függhet a Microsoft felhőjétől, mert így sohase teljesítheti az eredeti küldetését, vagyis hogy a szólásszabadságot abszolút fontosnak tartó közösségi oldal legyen és elvileg talán megtalálták a megoldást mostmár, hogy "sérthetetlenek legyenek".

Aztán persze ezt a ballib média nagyon gyászosan tárgyalja, hisz szerintük az egész hely a nácik menekülő helye. (bár mint láthattuk a náci szó hamarosan talán már nem lesz szitokszó, hisz kiderült, ugyanazt a gazdasági modelt követik, csak a kedvezményezett nem a saját lakosság)

"The Nazi-Free Alternative to Twitter Is Now Home to the Biggest Far Right Social Network"

Még amit nagyon érdekesnek találtam ide, az az, hogy ugye már párszor volt róla szó... Zuckerberg hajlandó pénzért businesselni a konzervatívokkal ezért ő a kultúrháborúsoknál nem kedvelt személy.

Most úgy tűnik, hogy Trump is bevédte Zukiékat:

"Hiába fenyegetőzött Trump, elfogadta Franciaország a "Google-adót""

Hát legalábbis megpróbálta.

"Donald Trump fenyegetőzései ellenére Franciaország parlamentjének szenátusa elfogadta a technológiai vállalatokat célzó bevételarányos adót, ami az olyan amerikai óriásokat érintheti, mint a Google, az Amazon vagy a Facebook. "

És végül egy érdekesség. Ábrák arról, hogy különös módon hirtelen a médiában bizonyos témák varázsütésre milyen kiemelt témák lettek. Tulajdonképpen jól mutatja, hogy mikor tört ki a kultúrháború ezen új szakasza. Hirtelen mindenki egyről beszélt... biztos véletlen és mindenki pont azokat tartotta fontosnak.( inkább a médiatulajdonosok mondták, hogy most így mossuk az agyakat )

Zach Goldberg szeret ábrákat mutogatni, most megmutatta, hogy különböző baloldali, mondhatni új szavak és régiek milyen gyakran jelentek meg a médiában az utóbbi években. Látható, hogy pár éve még kb. egy szó se eset róluk, most meg mint a rakéta kilőttek nemrég.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr9114975438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KalmanBlog 2019.07.23. 09:49:49

Nagyon érdekes hírek, mind a támadó manifesztója, mint ez a nácis új volt nekem.

Azt gondolom, hogy ezt a náci-elfogadó propagandát nem fogják tovább tolni, csak bepróbálkoztak vele. De majd meglátjuk. Ha ezt is megcsinálják - és még be is jön nekik - akkor letérdelek a média hatalma előtt. Amit felépített 80 éve, azt le tudja bontani és másképp felépíteni pár év alatt.

GABOR2 2019.07.25. 15:53:21

@KalmanBlog: Amit csináltak annó a Molotov-Rippentrop paktumnál és utánna, már bebizonyították, hogy lehetséges a nagy összeölelkezés. A Jobbik is milyen PC lett... legalább amíg hasznos volt nekik, mert most legutóbb már megint nácizgatnak.

Ez amúgy egy amolyan, "már akkor is megmondtuk" dolog lesz, mert látják előre, hogy a hasonlóság a vállalatok szerepéről előbb-utóbb sokaknak fel fog tünni.

KalmanBlog 2019.07.25. 18:09:31

@GABOR2: A Molotov-Ribbentrop nem volt épp hosszú életű...

GABOR2 2019.07.25. 23:04:02

@KalmanBlog: De nem a médiának akiknek meg kellett magyarázni, hogy a korábbi ellenség miért lett haver, aztán meg vissza minden.
süti beállítások módosítása