Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Egy apró hiba és máris zuhanhatsz a földnek

2019. július 09. - GABOR2

Mi lesz majd az önvezetőautóknál, ha még a repülőknél se tudják megoldani...

Nos, most végeztek egy viszgálódást, a már amúgyis csődöttmondott új Boeing típusnál és kiderült hogy már megintcsak a modern szoftveres megoldásának hála, simán egyből, hirtelen a földnek vezethet a gép.

"A napokban újabb kellemetlen dolog derült ki a Boeing azon viszonylag új gépeiről, amiket az év elején világszerte kivontak a forgalomból, miután felmerült a gyanú, hogy azok vezérlőszoftverének egy bugja okozhatta 346 utas halálát két különböző balesetben is. A 737 Max-ok "javított" szoftverének tesztelése során ugyanis felfedezték, hogy a gépek egy másik fatális buggal is rendelkeznek, ami szintén azok rövid úton történő lezuhanást okozhatja."

"Az újabb végzetes probléma akkor léphet fel, ha a repülők egyik processzora meghibásodik, amely a szimulátorokon végzett tesztek szerint a gép a föld felé fordulását és gyors zuhanásba kezdését idézi elő."

És még mennyi ilyen meglepi bújik meg... Meg majd fog megbújni az önvezetőautóknál is, ha tényleg engedjük, hogy legyenek.

Ráadásul úgy tűnik, hogy akár csak a felhőnél az egyik processzor problémánál, ezt se lehet szoftveresen javítani.

"Ugyanakkor jelenleg még az sem tűnik biztosnak, hogy a problémát szoftveresen is lehet orvosolni, ami ha nem sikerült azt fogja jelenteni, hogy a Boeing-nek minden érintett gépen fizikailag is ki kell majd cserélni az érintett chipet, ami további költségeket és időben történő csúszást okozhat." 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr2314934412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása