Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Kultúrháborús történések 7

Magyar storyval is

2019. június 25. - GABOR2

Komolyan mondon olykor elég depresszív folyton olyan emberekről olvasni akik valamiért megszállottan saját országuk ellen nyomulnak... elment az eszük? Na  mind1, itt az újabb rész a sok sz@rsággal ami a világban történt, merthogy elég sok minden történt... és én próbálom kb. csak a tech részét bemutatni, de az is annyi, hogy fúj.

Kezdjük is azzal, hogy a Vox baloldali média válllat megint mószerolta a Facebookot, hogy pénz fogad el Trumpéktól.

"Gáláns ajándék: egymillió dollárt költött saját születésnapjára Trump a Facebookon"

Szeretnék elérni, hogy a Facebook csak az ő oldalukkal üzleteljen és a konzervatívokat eltüntessék onnan is, de mint már pár korábbi alkalommal írtam... Zuckerbergnek igazából úgy tűnik fontosabb a pénzcsináló funkció  az ideológia terjesztőhöz képes és lám már megint elfogadott pénzt konzervatívoktól.

"Egymillió dollár értékben hirdetett a Facebookon Donald Trump - derítette ki a Vice. A portál azoknak az üzenőkártyáknak a költségeit számolta össze, amelyeken Trump hívei az elnök 73. születésnapja alkalmából üzenhettek (pontosabban aláírhattak egy üdvözlőkártyát) a közösségi oldalon."

Aztán folytatódott az abortusz törvény miatt egy államot elhagyni akaró cégek storyja. Egy lap kiderítette, hogy elég sok államot el kéne hagyniuk ezeknek a cégeknek, ha következetesek akarnak maradni magukhoz... úgy tűnik nagyon jól elvannak rengeteg helyen ahol az abortusz ilyen-olyan szinten tiltva van:

"Abortion Is ‘Bad for Business’: CEOs Work in Countries Where It’s Banned"

"American companies recently made headlines for saying that abortion is good for business and essential to women’s equality. But their actions indicate otherwise."

Alighanem csődbemennének ezek a cégek, ha következetesek lennének a szándékukhoz.

Egyébként meg az abortuszról már úgy beszélnek igazából mint női egyenjogúsági ügy, tehát aki ellene szól, az a nőket elnyomná, sőt emberi jogában sértené őket.

És úgy tűnik ez olyan erős kártya (hisz emiatt nem születnek meg emberek és elméletek szerint ez a legfőbb cél), hogy üt több másikat is.

Az történt, hogy egy Trumppal szembeforduló, nem fehér, kongresszusi tag bannolva lett, mert nem tartja tiszteletben a nők jogait (abortusz ellenes valamilyen szinten)... egy hackerkonferenciáról.

Szóval ma már ott tartunk, hogy azért mert mást gondolsz egy teljesen más témában, egy totál más témában... bannolva lehetsz egy eseményről.

Ráadásul egy hacker rendezményről... hol van már az, hogy a hackerek állítólag nem szeretik ha megmondják nekik mit gondolhatnak egyes témákról?

" Rep. Will Hurd to keynote Black Hat draws ire for voting record on women’s rights"

A fickó amúgy az IoT biztonságát fontosnak tartja fokozni, lehet ezért is útjába volt pár nagy cégnek:

"Since taking office in Texas’ 23rd district, the congressman has introduced several bills that would aim to secure Internet of Things devices and pushed to reauthorize the role of a federal chief information officer."

Itt van: még a Trumppal szembemenés se segít:

"Hurd, an outspoken Texas Republican who has drawn fire from his own partyfor regularly opposing the Trump administration, was confirmed as keynote speaker at the conference Thursday for his background in cybersecurity."

Az pedig, hogy maga Hurd is kisebbségi annyira nem volt figyelembevéve, hogy az egyik felszólaló keserget azon, hogy mennyire nincsenek figyelembevéve a kisebbségiek és a nők miközben... épp most bannoltak egy kisebbségit hisz Hurd nem fehér:

"Kat Fitzgerald, an infosec professional and regular conference speaker, told TechCrunch that Hurd’s choosing was a “painfully poor choice” for a keynote speaker. “Simply put, in 2019 women and minorities continue to be ignored,” she said."

Amúgy ez is agyhalál... ez a függőség mindentütt, hogy ne a profizmus számítson, hanem hogy legyen az illető kisebbségi, meg nő, jaj, ez mindennél fontosabb. Ez az átka annak, ha nagy leszel, mégha hacker dologról is van szó... egyszerűen az elit beveszi a népszerű helyeket és mindenütt ugyanazt a szart akarja etetni. És az a vicces hogy olyan sztereotipikusan szélsőségesen egyediséget mutató közösségeknél is mint a hackerek tadám... hírtelen mindenki ugyanazt gondolja. Nagy szart persze igazából, csak megvették őket vagy talán mondhatjuk... meghackelték őket pénzzel.

Jaj azt már meg se kéne említetem mint szempontot hogy felszólhatna... állítólag ért a dologhoz, sőt tudna néhány olyan dolgot amit senki se tudna nyújtani... dehát a szakértelem már évek óta nem játszik:

“Hurd has a strong background in computer science and information security and has served as an advocate for specific cybersecurity initiatives in Congress,” said the spokesperson. “He will offer the Black Hat audience a unique perspective of the infosec landscape and its effect on the government.”

A "bűnei" túl nagyok:

"An analysis of Hurd’s voting record shows he supports bills promoting women’s rights only two percent of the time. He has voted against a bill that would financially support women in STEM fields, voted in favor of allowing states to restrict access and coverage to abortions, and voted to defund Planned Parenthood."

Nemcsak hogy nem támogatta az abortuszt még az ellen is volt, hogy a nők pozitívan legyenek diszkriminálva a STEM helyeken és ne kapjnak plusz anyagi támogatást.

Egyébként nem csak a hackereknél tűnik el a nagy szabadság mánia imádat. A nagy techcégeknél is amik korábban olyan szövegeket nyomtak, hogy ők akik összekötik a világon az embereket; gyere mutasd a "színeidet"; mindenki hagy jusson szóhoz.

Nos ezek közül az egyik legnagyobb a Google... most azt közölte az egyik alkalmazottjuk, hogy tulajdonképpen teljesen jó, hogy cenzúráznak és ennek így kellene maradnia... úgy hogy talán egy hét se telt el azóta, hogy nagyot sírtak, hogy nem kéne a techcégeket szabályozni, vagy kisebb cégekre szétbontani, mert akkor nem tudják majd építeni a jövőt, hisz ahhoz sok pénz kell és csak így egybe tudják azt megcsinálni.

Teljesen rendben van szerintük, hogy pl. oktató videókat bannolnak, mert az konzervatív nézeteket hírdet, ezért a PragerU konzervatív non-profit szervezet beperelte őket:

"unlawfully censoring its educational videos and discriminating against its right to freedom of speech.""

A Google kinyilvánította, hogy amit a konzervatívok mondanak az nem való a fiataloknak, ezért bannolt vagy olyanná nyilvánított egy csomó videót, hogy nem kaphatnak utánna hírdetési pénzt:

"laid out the rationale for the lawsuit, which was prompted by Google/YouTube restricting or "demonitizing" over 50 PragerU videos for what YouTube claims is "inappropriate" content for younger audiences."

A Google egyébként nem tagadja, hogy ezt tették, hanem simán csak kijelentették, hogy ők egy privát cég, rájuk nem vonatkozik az alkotmány, mert az csak az állammal szemben garantálja a szólásszabadságot:

"YouTube is a private service provider, not a state actor, and its editorial decisions are not subject to First Amendment scrutiny," Google writes in new court papers. ..."

Egyébként a bannolgatások elérték a legmélyebb mélységeket.

Az egyik annyira azért nem ismert közösségi oldal kijelentette, hogy Trumpt-ot sehogy se lehet majd támogatni az oldalán, mert Trumpot egybevették a "fehér felsőbbrendűségi csoportokkal" úgyhogy az USA felének akik megszavazzák Trumpot szépen elvették a hangját, dacára annak, hogy Trump nem tartozik ebbe a csoportba.

"White supremacy': popular knitting website Ravelry bans support for Trump"

Egyébként ez egy furcsa közösségi oldal mert ez amolyan kötők és horgolók fóruma és megtiltották a... Trumpot és kormányát éltető kötéseket.

Itt van magyarul is a story:

"Betiltja a Trump-mintás kötéseket a Ravelry"

Na valahogy így néz ki az, ha a világ vagyonának szinte az egésze egy nagyon szűk csoport kezében van, amelyik aztán kiadja a parancsot: mindenki, egyszerre... támadni.

"Magyarán ezentúl tilos Trumpot éltetni szövegben és horgolásban a több mint nyolcmillió felhasználóval rendelkező honlapon."

És akkor térjünk is rá lassan a magyarokat is értintő storyra.

Egyszercsak elkezdtek eltünni tömegesen és mindenféle figyelmeztetés nélkül Facebook fiókok és minő csapás... baloldaliaké is. És ment is a hazai baloldali sajtóban a nagy jajveszékelés, hogy mit tesz velük a Facebook, sőt később már misztikussá vált is a dolog hisz se az ő sajtójuknak, se a BCC-nek nem árulták el, hogy miért történt ez.

"Tibi atya az egyik legnagyobb vesztese a Facebookon zajló különös eseményeknek"

"A Socialbrakers adatai alapján több ezer rajongót vesztettek a hazai legnagyobb Facebook-oldalak a szolgáltatásban napok óta tartó tiltáshullám miatt. A magyarokat érintő ügyről már a BBC is beszámolt."

Úgy tűnik a BBC előbb számol be ilyenről, ha ilyen külföldön történik mint a saját területükön vagy közvetlen haverországokban, ahol szintén van ilyen jó sokszor... na mondjuk itt is nem a jobboldalért ment a sok sírás.

"Nem ért véget, a jelek szerint még szerdán is érzékelhető volt az a különös tiltáshullám a magyar Facebookon, amely miatt látszólagos indoklás nélkül tűntek el fiókok a rendszerből. Már az első hírek után megírtuk: a gondot nem csak érzi, meg is szenvedi az 50 legnagyobb magyar Facebook-oldal, miután az elpárolgó profilok miatt szinte mindenhol csökkent a követők száma."

Nem válaszolnak NEKIK:

"A Facebook egyébként három nappal az események után sem szolgált hivatalos magyarázattal a titokzatos tiltásparáról, ami több mint furcsa."

" Az sem sejtet semmi jót, hogy a rendszerhibákról egy idő után általában beszámoló Facebook még egy árva egy sort sem közölt, ami legalább megnyugvást adna a felhasználóknak."

Nem elég, hogy a jó hazai baloldali újságoknak nem válaszolnak hanem még a BBC-nek sem:

"A BBC felvette a kapcsolatot a Facebookkal, de még nem reagáltak nekik."

Aztán valóságos pánikká kezdett ez terebélyesedni... úgy tűnik nem tetszik nekik az amit ők maguk követelnek a jobboldalnak:

"Szándékosan nem mondja meg a Facebook, miért töröl magyar felhasználókat?"

"Napok óta nem szolgál válasszal arról a Facebook, miért távolították el sok magyar profilját. Az ügy közben újabb érdekes epizóddal bővült."

Hát nem fincsi ha baloldali kapja?

"Gergely egy különös üzenetre lett figyelmes, amely ránézésre a Facebooktól érkezhetett. Ennek tartalma alapján a közösségi oldal úgy döntött: nem jogosult a szolgáltatás használatára, ám azt, hogy mi okból, már nem közölték vele. "Biztonsági okoknál fogva sajnos nem adhatunk további tájékoztatást arról, miért tiltottuk le a fiókodat. A döntés végleges. Köszönjük megértésedet!" – így a levél, melynek tartalmát az érintett mutatta meg nekünk."

"A tiltásparában érintett többi felhasználó sem kapott magyarázatot a Facebooktól profilja eltűnése miatt, ami több mint furcsa."

Aztán persze kiderült elvileg a nagy titok... a baloldaliak által követelt cenzúra ütött vissza. Ugyanis a Facebook totál töröl minden tiltott tartalmat... még azokat is amik a tiltott tartalom ellen küzdenek, szóval pl. hogyha egy jó baloldali csak azért közöl egy náci jelképet, hogy leírja mennyire győlöli és ez egy rossz dolog... akkor is bannolják.

Szóval minő sokk, a baloldaliak se beszélhetnek a kedvenc témáikról, mert a téma felvetése is tilos mostmár, ugyanis sikeresen elérték, hogy cenzúrázák a témákat.

"A Facebook visszaállította a magyar fiókokat - Kiderült a letiltás oka"

Amúgy vicces is látni, hogy mennyire függőségben vannak a baloldaliak a jobboldali tiltott jelképekkel, hisz nem arról szólnak a hírek, hogy mennyi jobboldali lett bannolva, hanem baloldali:

"Az eset hatalmas felháborodást keltett, csak úgy záporoztak a szerkesztőségünkbe az olvasói levelek, amelyekben szinte mindenki arra panaszkodott, hogy nem érti, miért történhetett ez a saját Facebook-fiókjával."

Vagyis ők nyomatják azt amit szerintük a jobboldalon mindenki.

Íme a hivatalos indok:

"Arra is választ kaptak, hogy mi történt pontosan, és kiderült, hogy némi alapja azért lehetett a tiltási hullámnak. A Facebook vizsgálata szerint a tiltási hullámban érintett fiókok a közösségi irányelveknek nem megfelelő tartalmat osztottak meg. Ám a közösségi oldal rendszerei kissé túlműködtek. A vállalat a nyomozás során rájött, hogy a felhasználók egy része nem a problémás tartalom népszerűsítése céljából osztotta azt meg, hanem éppen azért, hogy felhívja a figyelmet a társadalom (ismerősei) figyelmét annak károsságára. Miután ez egyértelműen kiderült a vizsgálatból, a Facebook úgy döntött, visszaállítja a fiókokat. Az érintett - meg nem nevezett - tartalmat viszont továbbra is törlik mindenhonnan, ahol feltűnik."

Szóval a baloldali kommentelők egyik kedvenc időtöltése ezután bannolva lesz.

De ilyen sztorik külföldről már rengetegszer voltak mégha Magyarországra a híre nem is jut el. Sőt itt van egy friss példa. A baloldali aktivista írt egy könyvet amiben a fehér felsőbbrendűség ellen van és a könyv borítóján biza tiltott dolog van, ezért... amikor a Twitteren kezdte reklámozni a haver baloldaliaknak hogy vegyék meg a legújabb öngyűlölő művet bannolták. És ez őt is sokkalta akár csak a hazaiakat, dehát... ez van győztek szeressék a cenzúrát hisz ez volt az álmuk. Semmiféle jobboldali szélsőségesség nem lehet a közösségi oldalakon... olyannyira, hogy küzdeni se lehet ott ellene.

"Twitter is showing that it won't even try to distinguish hate speech from the efforts to oppose it

Viszont mostmár jöjjünk ki az abszolút sötétségből és lássuk, hogy hol van ennek az egésznek a határa.

Korábbi részben írtam a Youtube kommikusról, hogy megpróbálták teljsen bannolni, ami nem sikerült, de az ő apropóján egy totális támadást indíottak a baloldaliak a Youtube összes nem tetsző tartalma ellen és... most először falba ütköztek akármekkora is volt a sírás.

A Vox persze nem hagyta annyiban és próbálta újra elérni a célját és csináltak egy nyilvános interjút Susan Wojcicki-cal aki a Youtube közvetlen főnöke. Ajánlom megnézni az egészet, bár van aki kiemelte a legjobb részeket. Annyira látszik olykor, hogy Susannak baromira elege van az egészből.

Vicces az egész, a Vox amibe nemrég tettek egy több százmilliós pénzinjekciót, hogy ne menjen csődbe a sok milliárdos cég vezetőjének úgy beszél mintha ő lenne a főnöke.

"YouTube CEO Susan Wojcicki | Full interview | Code 2019" 

És bevetnek mindent, még egy nőnek öltözött férfi is a közönségből kérdőre vonja, hogy tényleg sajnálja-e a dolgot( majd később), de nem érnek célt.

Az interjú nagy része arről szól, hogy próbál a Susan diplomatikus lenni és vigyázni, hogy nehogy valami rosszat mondjon, de nem ússza meg: meg kell mondania miért nem bannoltak még sokkal több embert.

És elmondja... azért nem tették mert... amit követelnek olyan dolgokat bannolna amit mondjuk az emberek 90% szeret nézni. Példának hozták föl, (gondolom, hogy védjék magukat, hisz a feketék tömegesen szeretik) hogy most is követelték a baloldaliak, hogy a több száz milliós nézetséget elérő rap daolokat bannoljanak, mert mondjuk a homokosokat és nőket sértő szövegek vannak benne. És Susan nagyon sajnálja, de ezt se teszik meg mert szinte mindenki szereti ezeket a dalokat.

Az is vicces volt az interjúban számomra, hogy egy ponton kijelentette a Vox-os fickó, hogy tegyék meg amit kérnek tőlük, mert különben nem fognak hírdetni többet a Youtube-on ők. Áááá, már múltkor is okoztak a cenzúrával laza 70 milliárod értékvesztést a Youtube-nak, mit képzel ahhoz képest az ő kis szánalmas pénzük mi?

Azonkívül kiderült, hogy a melegek és társaik oldalai közül is több áldozata lett a cenzúrázásnak, hisz elkezdték többen követelni azt, hogy ha ezt törlitek töröljétek ezt is és a Susan elmondja, hogy ő nagyon-nagyon sajnálja de nem teljesíthették a követeléseiket, mert akkor egy olyan folyamat indult volna be amiben kb. mindenkit bannolni kellett volna és úgy döntöttek ezt nem teszik meg.

Két rész ahol elmondja, meg kell állniuk a cenzúrázással bármennyire is szeretnék, mert ez végül oda vezet, hogy olyan dolgokat bannolnak amit szinte mindenki (még baloldaliak is) szeretnek:

Egy, kettő.

Szóval látszik, hogy a techcégek már megintcsak inkább a pénzzel törődnek és a kultúrháború kedvéért nem akarnak dollár milliárdokat veszíteni... a szemetek.

Mindenesetre most jól beletapostak a gázba, persze akár csak a drogosnak az SJW-knek se elég soha semmi.

Viszont, hogy legyen egy jó hír is a végére ennek a játszmának talán hamarosan vége lesz, hisz majd jön a szabályozás ami garantálja a szólásszabadságot( és ebben reménykednek titokban a techcégek is valószínű):

"GOP senator introduces a bill that would blow up business models for Facebook, YouTube and other tech giants"

"However, large companies would be able to apply for immunity from the bill by having the FTC attest that their algorithms and content removal policies do not discriminate on the basis of political viewpoints, a common complaint of conservatives.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr8814911160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása