Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Ezt se oldották meg "max. 10 perc" alatt ( digitális bank )

2019. június 13. - GABOR2

Nemrég volt valami hatalmas gubanc a kártyás fizetési rendszerrel. Ilyen meglehetősen sűrűn van, ez az eset leginkább azért érdekes, mert jó sokáig tartott és általános volt. Most se jött be az, hogy bízhatsz a rendszerben, mert ha baj is lesz, max. 10 perc és megoldják. Hát nagyon nem így volt.

"Gondok vannak a bankkártyás fizetéssel"

"Tegnap óta lehet tapasztalni igen sok helyen, hogy elfogadóhelytől függetlenül nehézkesen, akadozva működnek a POS-terminálok, a fizetni szándékozó vevők igen gyakran szaladnak bele hibaüzenetekbe („elutasítva”; „kommunikációs hiba” stb.)."

"Úgy tűnik, a hiba általános és kiszámíthatatlan: megesik, hogy a paypass nem működik, megesik, hogy a csatlakoztatott kártyát utasítják el a terminálok, de olyan is van, hogy az ATM-ek is szeszélyesen viselkednek. Az ügyfelek szempontjából ez azért aggasztó, mert nem lehetnek teljesen biztosak abban, hogy az adott tranzakció végrehajtódott-e vagy pedig nem."

A kommentszekció is elég élénk volt és látszott belőle, hogy tényleg nem tíz percig tartott a probléma, pedig ez nem is új dolog hanem az ezer éves kártyarendszer.

"Tegnap Debrecenben még a postán sem lehetett fizetni kártyával, ma reggel a kisboltban sem "

"Helyi szupermarketben vásároltam most délelőtt, ott ment az anyázás ezerrel... Én meg fizettem gond készpénzzel like a boss. :DDD"

"Tegnap délután szépen beleszaladtam ebbe..
Tegnap előtt fizu, tegnap meg elutasítva, én meg itt állok péntek délután 5-kor 500Ft-al a zsebemben és hosszú hétvége én meg nem tudom mi van a pénzemmel.. De ATM szó nélkül adott, csak a boltba nem tudtam kifizetni a dolgaim.."

Még jó, hogy még nem élünk olyan világban, ahol nincs készpénz, de minden figyelmeztetés ellenére ezerrel meg akarják szüntetni mégis.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr8314892650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GABOR2 2019.06.13. 15:33:27

Update: Friss hír, hogy igazából mind a mai napig nem oldották meg:

itcafe.hu/hir/meg_mindig_gondok_vannak_a_kartyas_fizetessel.html

"Egy olvasónk figyelmeztetett arra nemrég bennünket, hogy az OTP által üzemeltetett POS termináloknál újra üzemzavar lépett fel, és ezt a cég hivatalosan be is jelentette.

Megnéztük az OTP honlapját, és ott valóban szerepel tájékoztató, ám eléggé elrejtve, a nem gyakorlott szem fel sem fedezi."

GABOR2 2019.06.13. 17:35:45

Ez egyre jobb az egész országban baj van, sőt talán nem csak nálunk. Bankfüggetlen a dolog:

index.hu/gazdasag/2019/06/13/valami_baj_van_a_bankkartya-terminalokkal_fizetni_bankfuggetlen/

www.napi.hu/magyar_vallalatok/gond_lehet_a_kartyas_fizeteseknel_minden_mastercard-ugyfel_erintett.686066.html

Aztán talán már frissítették, hogy nem... de közben lehet hogy mégis.
süti beállítások módosítása