Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Az Apple is "szolgáltató" lesz; bye-bye rekord profitok

2019. január 14. - GABOR2

A techvállalatok abbahagyják az innovációt és új, jó termékek helyett a már meglévőket akarják újra és újra eladni neked és míg korábban simán egyszer megvetted a cuccot, most az örökkévalóságig fizethetsz ugyanazért; ezt nevezik úgy a techcégek, hogy mostmár szolgáltatók lettek.

Az Apple egy különleges cég volt, mert magas áron úgy is vették tőle a cuccokot, hogy igazi innováció nem volt az új termékeiben, de ez megváltozik mostmár... gondolják többen. Például a cégvezető.

Gondolhatod, hogy mivel az Apple nagyon diversz cég, sok kisebbségi munkavállalóval, meg egy hegyni pénzzel, csak kitudnak találni valamit ami kell az embereknek, hisz minden ami csak lehetséges lehet az emberiségnek az ő rendelkezésére állhat, csak ki kell fizetni a fejlesztőket.

Nos... nem. Az Apple úgy döntött inkább ő is "szolgáltató" lesz, vagyis inkább ugyanazért akar majd állandóan pénzt kérni. Ez viszont azt jelenti, hogy elfelejtheti a magas profitokat, mint minden ilyen vállalat .( bár pl. a Microsoft megpróbálja azt a pofátlanságot, hogy csak három év és már kifizetjük egy teljes termék árát és utánna már a ráadás jön...) Vajon az Apple ezt hogy fogja kezelni? Gondolom majd mint egyes más vállatok, amikor az a rész jönne, hogy mivel szolgáltató vagy, majd állandóan fizetünk egy keveset már nem is akar úgy viselkedni mint egy szolgáltató és inkább pofátlanul magas pénzt kérne a "szolgáltatásért". Az Apple meg főleg. A "szolgáltató" model bukásraítéltetett volta már látszik, vagy legalábbis az, hogy tényleg hozzá kell szokni, hogy a techcégek ezután bár garantáltan termelnek bevételt anélkül hogy izgulni kéne vajon bevállik-e valami új fejlesztés, ez a bevétel jóval alacsonyabb a korábbi bevételeknél és nem is lehet nagyon növelni, mert a felhasználók egy ponton azt mondják, hogy nem hajlandók többet fizetni; az elvileg szolgáltatásért ami úgy működne mint egy vízműi szolgáltatás nem hajlandóak szinte egész árakat kifizetni minden hónapban.

"Még egy rossz hír az Apple-től"

"A társaság látványosan afelé akarja terelni a világot, hogy már ne az iPhone gyártóját lássák benne. Különösen nagy hangsúlyt helyez a szolgáltatások üzletágára (App Store, Apple Pay, Apple Music, iCloud), 2017-ben Tim Cook azt a célt tűzte ki, hogy 2020 végére megduplázza a szolgáltatások bevételeit. Mellette a hordható eszközök és az egészségügyi szektor felé nyit a társaság, ami kijelölheti az irányt, ahol a következő nagy dobást keresi a társaság"

"Az idei évre új szolgáltatások bejelentését ígéri a vezérigazgató, lesz közte olyan, amin már évek óta dolgozik az Apple. Erről annyit árult el, hogy az egészségügyhöz kapcsolódik majd." 

Biztos sokan alig vágynak arra, hogy egy olyan cég kezelje az egészségügyi adatait mint az Apple, aki "nagyon" vigyáz a felhasználói privátszférájára.

Az Apple nyilván nem gondolt arra régebben, hogy szolgáltató lesz a jövőben, mert olyan árakat alkalmazott, ami egy csomó piacot kizár, viszont ha alacsony profit/egység cég akarsz lenni, akkor inkább minél több emberhez el akarsz jutni.

A jövő nem bíztató az Apple számára. Viszont még bármi lehet. Annyi pénze van, hogy nagyon sokszor kellene rossz döntéseket hozni ahhoz, hogy ne legyen legalább jó követő vállalat, ha már az innováció nem megy. Persze az emberi hülyeség végtelen.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr8614562466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása