Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A hagyományos szolgáltatók is k@rvulnak

2019. január 14. - GABOR2

Nem is olyan rég még a techcégek komoly problémának tekintették a kémprogramokat, de aztán úgy döntöttek, hogy ők is szeretnének részesedni abból a pénzből ami a felhasználók személyes adatának a minél több mindenkinek való eladásából megszerezhető.

Viszont az elk@rvulás nem állt meg itt, mostmár olyan hagyományos feladatokat ellátó intézmények is beszállnak a buliba mint a hagyományos Posta.

"Hárommillió ügyfelének adatait adta el az Osztrák Posta"

"Az Osztrák Posta kedden beismerte, hogy az ügyfelei feltételezett "politikai hovatartozásával" kapcsolatos adatokat gyűjtött és adott el. Az intézmény szerint viszont ebben semmi törvénytelen nincs, mivel csak marketing céllal gyűjtötték az adatokat."

Vajon egy olyan elvileg szép demokratikus országban mint az övék miért gyűjtik a politikai hovatartozással kapcsolatos adatok már eleve ez is érdekes, de hogy aztán még ezt el is adják... ez aztán a "fejlődés".

Ezek az adatok nagy pontosak lehettek, mert amúgy elég keveset fizetnek ezekért az infókért, de ebben az esetben:

" A portál szerint az adatforgalmazás révén a posta évi mintegy 10 millió eurós bevételre tett szert."

Úgy tűnik a profilokat folyamatosan frissítették is.

"Az adatvédelmi hatóság (DSB) kedden bejelentette, hogy vizsgálatot indít az ügyben."

Azért mehetett ez évek óta, amit tudtak és igazán értékes már lepasszoltak. A következő 15 évben igazán nincs is szükség frissíteni annyira ezeken az adatokon feltehetően.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr314561894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása