Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Még jó, hogy joguk van pénzt teremteni: újabb bankrablás digitális úton

2018. augusztus 30. - GABOR2

Milyen jó, hogy a nagy techcégek kapják az állami pénzeket, a bankok pedig a semmiből pénzt teremthetnek, így egész könnyű elviselni a digitalizáció árnyoldalait, mint például azt, hogy folyton kirabolják őket. Ha közel korlát nélkül tudom a veszteségeket pótolni akkor könnyen lehetünk a digitalizáció boldognak tűnő élharcosai.

Ez a mai storynk:  "Semmi perc alatt vagyonok tűntek el az ATM-ekből szerte a világon"

"Az indiai Cosmos Bank egy nemzetközi hackercsoport gondosan megtervezett és kivitelezett támadásának esett áldozatául: 13,5 millió dollárnyi készpénzzel lépett meg a bűnszervezet - írja a Reuters."

"Egyetlen hétvége alatt 944 millió rúpiát (kb. 13,5 millió dollárt) loptak el hackerek az indiai Cosmos Banktól. A szövetkezeti formában működő bank közlése szerint először ügyféladatokat szereztek meg az ATM-ek szofteres megfertőzésével, majd ezeket felhasználva egy nagy, nemzetközi akció során csupán két óra leforgása alatt 805 millió rúpiát vettek fel a hackerek készpénzben. Összesen 28 országban fosztottak ki ATM-eket az indiai bank kontójára mintegy 14 849 pénzfelvétel során."

Szóval két óra alatt meg volt a döntő része az összegnek. 14849 pénzfelvétel... ez csapat munka volt. Ami azt is jelenti, hogy el kell az összeget osztani, ami pedig azt jelenti, hogy ennyivel nem fogják beérni valószínű, lesz itt még folytatás.

Node mi van azzal, hogy érzékelik a rendszerek a furcsa pénzmozgásokat és a mesterséges intelligencia segítségével... ja eddig csak simán csak egy program volt ami érzékeli a kiúgró furcsaságokat, de mostmár máshogy kell hívni... szóval ennek segítségével észreveszik ezt és leállítják? Hol volt ő?

Itt: "Az indiai bank a támadásról kiadott közleményében azt is elárulta, hogy az ATM-es tranzakciókat jóváhagyó rendszert is feltörték a támadók, így tudták tömegesen végrehajtani a tranzakciókat."

"A készpénzfelvételek mellett 139 millió rúpiát egy hongkongi cég számlájára utaltak három tranzakció során a SWIFT rendszeren keresztül - derül ki a Reuters birtokába jutott rendőrségi feljelentésből. A SWIFT a hírügynökség megkeresésére nem kommentálta az esetet."

Hogy is kommentálhatná, hisz épp arról folyik az agymosás, hogy az emberek egyre inkább intézzék a pénzügyeiket digitálisan. Csinálják így, mégha nem tudják megvédeni ezeket a rendszereket se.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr3114211959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása