Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Lepődjél meg!!! A britek kémkednek az EU után

2018. augusztus 30. - GABOR2

A britek kémkednek az EU után; jött a nagy felzúdulás. "Érik a Brexit-botrány: a brit titkosszolgálatok kémkednek az EU után?"

Csak tudnám, hogy miért, hisz Snowdentől tudjuk, hogy pl. az USA is napi rutinként kémked szövetségesei után, beleértve a gazdasági kémkedést is. Szóval semmi új nincs itt, de valamiért akarják lepődjünk meg.

"Aggodalmak merültek fel az Európai Unió tárgyalóinak részérő azzal kapcsolatban, hogy a brit titkosszolgálatok kémkednek az Egyesült Királyság európai uniós tagsága megszűnésének feltételrendszeréről szóló egyeztetéseken - jelentette a The Daily Telegraph csütörtökön, a tárgyalások újabb fordulójának kezdetén."

"A konzervatív brit napilap egy magas rangú, de meg nem nevezett európai uniós forrásra hivatkozva arról írt, a brüsszeli tárgyalócsoportban azt követően merültek fel aggodalmak, hogy a brit fél július elején birtokába jutott egy olyan bizalmas dokumentumnak, amelyeket röviddel azelőtt ismertettek európai uniós tisztségviselők egy ülésén."

Micsoda gentlemanek ezek a brit urak és hölgyek...

Ami sokkal érdekesebb:

A brüsszeliek egyáltalán nem lepődtek meg, vagyis ez nem politikai szívárogtatás volt:

"A lapnak egy másik magas rangú, a Brexit-tárgyalásokban érintett diplomata a kémkedés gyanújáról megjegyezte, mindig is voltak ezzel kapcsolatos félelmeik."

Ó, szóval Brüsszel aki mindig erölteti, hogy a vállalatok digitalizálódjanak, legyen európai szuperfelhő stb. tud ezekről a problémákról. Nos... hogy kezeli; úgy hogy mint nekünk ajálja, hogy használjunk biztonsági programokat?

"A The Daily Telegraph szerint Brüsszelben intézkedéseket hoztak a biztonsági kockázatok csökkentésére a tárgyalásokon. A résztvevőktől például elkérik telefonjukat és más eszközeiket az egyeztetések kezdetén.

A kémkedéstől, úgy tűnik, a brit fél is tart: tavaly olyan fényképek készültek David Davis akkori brit Brexit-miniszterről, amelyen Faraday biztonsági aktatáskával látható. A politikus még az Apple-óráját is lecserélte, nehogy feltörjék a mikrofonját. Emellett beszámolók szerint a brit tárgyalók saját nyomtatót visznek a tárgyalásokra, nehogy az európai uniós eszközökön titkos másolatok készüljenek a dokumentumokról - írta lap."

Jé nem... valahogy maguknak nem ezt teszik, hanem az igazából egyetlen hatásos dolgot... fizikailag nincs a közelükben elektronukus cucc. Ha bárki más javasol ilyet, akkor azt mondják rá paranoiás. Pedig tényleg csak ez segít. 

Persze a britek megjegyzik, hogy van sok ember akit símán megvásárolnak és onnan is tudhatják ám, úgyhogy ne legyenek már ilyen paranoiások ott Brüsszelben.

"Brit tisztségviselők túlzónak nevezték az újságnak a kémkedéssel kapcsolatos brüsszeli aggodalmakat, mondván, hogy a brüsszeli bürokráciában vannak szivárogtatók, és rengeteg jó, információt adó forrás akad."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr7214212185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása