Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Itt a következő féléves felhős dosszié 3-2

2018. július 04. - GABOR2

Cisco

 "növekedés tehát továbbra is viszonylag szerény, ám az elmúlt jó néhány negyedév kitartó negatív hullámai után már ez is jó eredmények számít"

"A tavaly év végi bejelentésnek megfelelően a Cisco öt fő kategóriára bontja termékpalettáját. A relatíve új elszámolási struktúrában... "

Vagyis a Cisco is úgy gondolta variál a dolgokon.

Itt is gyűlölt "régi" hozza a pénzt igazán a konyhára:

 "Nem meglepő, hogy a messze legnagyobb forgalmat továbbra is a hardverek hozzák a cég konyhájára, a szóban forgó három hónap során 7,16 milliárd folyt be ezekből, amely szerény 2 százalékos növekedést jelent az előző év hasonló időszakához képest."

Mennyit hozott a felhő? Nem tudni.

"Egyedül az egyéb kategóriába sorolt, a komplett forgalom viszonylag apró szeletét jelentő kategória zsugorodott, amely a 6 százalékos visszaesésével végül 249 millió dollárt hozott a konyhára."

 

Google

A Googlenél az egyéb kategóriában van a felhő és összemosva másokkal, úgyhogy itt se lehet tudni, hogy teljesített és nincs is kommentálva.

"Fontosnak tűnik még, hogy az "egyéb bevételek" mint például a hardveres termékek (Pixel, Google Home) és a felhős szolgáltatások jelenleg 4,35 milliárd dolláros bevételt jelentettek az Alphabetnek, de úgy tűnik, hogy a felhős szolgáltatásokba jelentősen szeretne beruházni a vállalat. Biztosat nem lehet tudni, de az látható, hogy a költések jelentősen megugrottak."

 

Az SAP-nak szerencsére nem sikerült behálóznia a KKV szektort.

"Kudarcba fulladt az SAP Anywhere"

"SAP Anywhere is a cloud based SaaS (software as a service), delivered by SAP in the public cloud (Amazon cloud for the US market)."

"A vállalat már értsítette a még megmaradt kiskereskedelmi előfizetőket, hogy a két évig élt SAP Anywhere-t bezárja. Sok ballépés mellett a legfőbb probléma az volt, hogy az SAP nem tudott a KKV-k nézőpontjából gondolkodni."

Amúgy hatalmas siker volt, igazi felhős sztori:

"Két évvel ezelőtt jelent meg az SAP kis- és középvállalkozásoknak szánt SAP Anywhere e-kereskedelmi frontend megoldása, de a jelek szerint hamarosan be is zár a sikertelen próbálkozás. Már az SAP is megerősítette, hogy az Anywhere-rel nincsenek további tervei, bezárja a szolgáltatást, amelynek mindössze 30 aktív előfizetője lehet, és nagyjából ugyanennyi inaktív partnere. Az eddigi felhasználókkal a vállalat egy közös megoldáson dolgozik, hogy például SAP Business One-ra változtassa a szerződés tartalmát vagy kárpótlást fizessen."

Így építs a felhőre, szépen kihúzhatják bármikor alólad. You are not in control! Ez a felhő egyik hátránya. És még mennyi van...

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr9014093805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GABOR2 2018.07.04. 21:54:43

Miért ez a fura sorrend... Nos gondok akadtak. Kiderült, hogy vannak határok és azután nem mentette el amiket írtam így újra kellett írni stb. stb. stb. Hiába, hisz mégiscsak egy távoli tárhelyes cucc ez is.
süti beállítások módosítása