Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Ha bankokat hackelnek te akkor se vagy veszélyben... vagy mégis?

2018. július 03. - GABOR2

Ugye van egy olyan érv, hogyha megis hackelik a bankodat sebaj, mert majd az kárpótol téged. A nagy bankok legalábbis biztos.

Nos ismerkedj meg a nagyon modern Dani Venn-el és családjával akik a modern digitális bankolás szeretetének hála hajléktalanok lettek.

"MasterChef finalist caught in conveyancing hacker attack"

"A former MasterChef contestant and her family are homeless after hackers stole $250,000 from the proceeds of their home sale while it was being settled on Australia’s new online property transfer system, owned by the big banks and state governments."

Eladták a házukat és a nagyon modern, online, nagy bankos, állami hatóságos ,új rendszerben bíztak. Most az utcán élnek és ott is maradnak, mivel a bank nem kártérített.

"The sophisticated criminals breached the new electronic property transfer system run by Property Exchange Australia (PEXA)."

Vagyis az új, modern, digitális, nem "felügyeletlen és szabályozatlan" (mint a Bitcoin) szuper rendszert, amit egy nagy bank üzemeltet bizony feltörték. És ez kínos...

"The fraud may impact on the company's mooted $1 billion plus listing on the stock exchange."

Nagyon kínos:

"Australia is midway through converting from the 150-year-old Torrens title paper system of exchanging property, to electronic certificates.

Thousands of land titles are now transacted and exchanged on an electronic conveyancing platform operated by PEXA, a private company owned by state governments, the ANZ, CBA, NAB, Westpac, Macquarie Bank, private equity and property developer Paul Little."

A lenézett papír alapú intézést egyre kevesebb intézmény használja és kiderült, hogy mint minden ami informatika sérülékeny. Milyen választ lehet akkor adni a családnak; ime:

'Not responsible'

Mi, ti azt hittétek, hogy majd felelőséget vállalnak a "ez lesz az elkerülhetetlen jövő" emberkék, nem, ők nem felelősek.

"Both PEXA and the CBA told Ms Venn they were not responsible or liable for the loss."

"“PEXA has robust fraud protections and strict authentication procedures built into its platform," its acting chief executive James Ruddock said."

Ó az ő robosztus biztonsági rendszer ennyit ért.

"These are isolated incidents and do not represent a wider or systemic risk to the PEXA platform."

Ezek csak elszigetelt esetek.

És egy további jó hír azoknak akik szeretik a kényelmet. Ez a család csak nagyon modern volt (mielőtt hajléktalanok lettek), mert nem volt kötelező ezt a rendszert hansználniuk, de hamarosan mindenkinek kell majd.

"The thefts are likely to put a cloud over the electronic exchange of property, which is set to become mandatory in Victoria in October, with NSW to follow suit next July."

"Dream over"

"“You trust the system, you trust the banks. But PEXA has claimed no liability and neither has the CBA. I’ve really lost trust in this process,” she said."

Ó mostmár az okos családfő nem bízik az új rendszerben, talán ha előtte egy kicsit elgondolkodott volna arról, hogy tele vannak a hírek arról, hogy az informatikai rendszerek nem biztonságosak... kivéve persze a felhő, mert az nagyon, persze ez is hazugság.

És van még valaki aki tanult az esetből, csak éppen rosszat:

"Another provider Sympli, a joint venture between the ASX and Infotrack, is looking to set up a rival platform."

Vagyis inkább egy másik platformot választ... ami ugyanúgy hackelhető, dehát klassz dolog újrakezdeni folyton mindent.

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr7814090779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása