Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Ha esetleg eddig tétováztál szinte mindent okostelefonra bízni...

2018. április 17. - GABOR2

Ezzel irányítjuk az okosotthonunk bizonyos rendszereit, ezzel fizetünk, bankolunk a "elkerülhetetlen jövőben". Hú hát biztos a techcégek átérzik milyen nagyon-nagyon fontos, hogy mindezen dolgok egyik központja, az okostelefonod az elképzelhető legbiztonságosabb dolog legyen. Nos... telibe sz@rják. Még a minimumot is.

Ime: "Kamuznak a biztonsági frissítésekről az Android telefonok gyártói"

"Bár az Android telefonok esetében már eleve eléggé problémás szokott lenni a biztonsági rések foltozása az eredeti, gyári firmware-ekkel, a napokban kiderült, hogy a helyzet még annál is rosszabb ezen a téren, mint ahogy elsőre tűnik. A felhasználók ugyanis valójában sokszor akkor sem kerülnek biztonságba számos sebezhetőség kihasználásával szemben, ha sikerül megkapniuk és felrakniuk az azokat elvileg javító Android frissítéseket."

Most komolyan... lehet ennél rosszabb a helyzet, meg hozzáállás a dologhoz. Hogy a #### képzelhetik, hogy jó ötlet a telefonjaikra fontos dologokat bízni? Egy okot azért mondok... pl. ők is örülnek annak, ha pénzt tudnak csinálni a felhasználóik utánni kémkedésből. Meg talán titkosszolgálati elvárás is... Mindenesetre ez katasztrofa és nonszensz, hogy ilyen körülémynek között komolyan gondolják milyen szerepet kéne betöltenie az okostelefonnak egy ember életében.

"egy biztonsági cég, ami összesen 1200, a piacon kapható Android készüléket vizsgált meg annak érdekében, hogy kiderítse: mekkora részük, illetve milyen mértékben védett ténylegesen a nyílt forrású rendszerben 2017-ben felfedezett sebezhetőségekkel szemben. Az eredmények szerint szinte nincs olyan telefon, amin minden, korábba ismert sérülékenység foltozva lenne - ráadásul a gyártók gyakran megtévesztik a felhasználókat ezen a téren."

"A Security Research Labs szerint ugyanis utóbbiak sok esetben valójában nem integrálják újabb firmware-verzióikba a biztonsági réseket lezáró foltokat, csak úgy tesznek, mint ha beépítették volna őket. Így a készülékek szoftveresen azt mutatják, mint ha védettek lennének a szóban forgó sebezhetőségekkel szemben, de azok valójában továbbra is kihasználhatók lesznek, a telefonok és a rajtuk tárolt adatok pedig támadhatók maradnak ezek révén."

Gondolom fontos ezeknek a cégeknek, hogy bizzanak bennük.

További info.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr1613841326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása