Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Gondolatolvasó

2018. április 17. - GABOR2

Gondolom nagyon örülnél egy olyan készüléknek, ami miatt már azt is meg kell fontolnod mire gondolsz. Nos ez se teljesen sci-fi ma már. Talán majd egyszer fel is tölthetnek a felhőbe, ahol majd a tudatodból kitörölhetik a "rossz" részeket egyszer.

"A Massachusettsi Műszaki Egyetem által kifejlesztett AlterEgo megérti a szavakat, melyeket csak magunkban mondunk ki, így akár parancsokat, feladatokat is adhatunk neki."

"Néhány évvel ezelőtt még csupán a scifi kategóriájában lehetett besorolni a gondolatolvasó eszközöket, az elmúlt évek fejlesztései azonban azt mutatják, a dologtól már egyáltalán nem vagyunk távol."

 "A viselhető eszköz lényege ugyanis abban rejlik, hogy képes "meghallani" azokat a szavakat, amelyeket egy "belső beszélgetés" folyamán mondunk, majd az így kiadott utasításokra a választ is megadja – szintén úgy, hogy azt kívülről nem hallani."

"Az AlterEgo elektródái képesek felismerni a neuromuszkuláris rendszer elektromos impulzusait, ezekre pedig reagál is. A valóságban ez úgy néz ki, hogy elég csak arra gondolni, hogy mennyi lehet az idő, a rendszer pedig automatikusan válaszol."

"A végeredmény igen meggyőző lett, a szakemberek szerint az AlterEgo az esetek 92 százalékában jól érti, hogy mit szeretne mondani az ember. Ennek köszönhetően a felhasználó úgy kommunikálhat a körülötte lévő eszközökkel, hogy meg sem kell szólalnia."

Remélem a migránsok előbb lerombolják... Vagy inkább visszaszerezzük az irányítását annak merre menjenek a dolgok, mert a trendeket manapság nem az emberek érdekei határozzák meg; vagyis inkább nem a közjó.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr913841368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása