Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Versenytársat kaptak a nagy cégek ( adatlopás )

2018. március 12. - GABOR2

Biztonsági kutatók 42 olyan olcsó androidos okostelefont találtak, amelyek gyárilag adatlopó kártevővel előtelepítve kerülhettek a fogyasztókhoz. A mobilok számos országban kaphatóak, egy részük Magyarországon is elérhető, ráadásul bizonyos modelleket a legismertebb elektronikai üzletláncok is forgalmazták vagy forgalmazzák.

"A Dr. Web szerint a készülékeken a rendkívül veszélyes Android.Triada.231 trójai található, amelyet elsősorban banki információkat lopására terveztek. A kártevőt nem szándékosan integrálták a mobiljaik operációs rendszereibe a gyártók, hanem egy közös szoftverfejlesztő partnerüktől kapták azzal, hogy tegyék be a készülékeik szoftverébe. A gyártók nem tudták, hogy mire való a kapott kód, de megbíztak a sanghaji cégben, így bármi ellenőrzés nélkül eleget tettek a kérésnek."

Alig várom már, hogy csak okostelefonnal lehessen fizetni... Biztonságos.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr9713732958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása