Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Digitális állam storyk itthonról

2018. március 12. - GABOR2

Kicsi ország vagyunk, de azért zajlik itt az élet; az más kérdés, hogy nem minden szempontból jó irányba. Most pl. hogy közeledik a választás mivel mi már egy modern digitális ország leszünk, elkerülhetlen, hogy ennek csődjével ne találkozzunk, ahogy közeledik a választás.

Zuschlag János például felbérelt egy hackert, hogy lopjon neki adatokat, hogy kamupártokat hozhasson létre és így szerezze meg a pártoknak járó pénzt. Sikerült is korábban 9000 ember adatát ellopniuk, sajnos azt nem árulták el honnan.

Van itt egy szánalmas történet is, amit csak nagymamáknak lehet beadni, de azért megpróbálják:

"Kémprogramot találtak Márki-Zay Péter számítógépén"

Ez egy mindennapos történet, simán lehet, hogy nincs itt semmi összeeskövés, hacsak nem az ellenzék részéről, hogy idős nagymamákat megijesszék.

"Hódmezővásárhely új polgármestere a választás után arra lett figyelmes, hogy laptopjának működése megváltozott: lelassult, nehezebben kapcsolt be és ki. Kiderült: a billentyűleütéseket is figyelő kémszoftver van rajta."

Legális programok, mint a Windows 10 is csinálnak ilyet, meg ennél sokkal durvábbakat. De oké föltettek rá egy kémprogramot, lehet. De ami ezután jön:

"A szakértő szerint profi munkáról van szó, mivel a felfedezett képprogramot amatőr felhasználó képtelen telepíteni."

Ebben az esetben mindenki profi. Amúgy meg... profi munka... egy szánalmas billentyűzet leütéseket figyelő program nem lassítja le így a gépet, pláne ha bármi köze van a profizmushoz. Ha valami nagy dolog lenne emögött a story mögött ilyen amatőr dolgon nem bukna el a történet, hogy lassult a gép.

Szánalmas. Mindegy... Egy darabig lesz egy réteg, akik az ilyen szánalmas storykat elhiszik. Ez is hozzá fog tartoznia a digitális állam-léthez.

Aztán... egyesek azt gondolják, hogy az időseket nem kell békénhagyni, mindenáron be kell őket vezetni egy világba amiről fogalmuk sincs és nincs már meg a kapacitásuk, hogy megtanulják.

"Elindult az idősügyi infokommunikációs program, amelynek keretében az idén százezer 65 év feletti polgár szerezheti meg a számítógép- és internethasználattal kapcsolatos alapismereteket vagy mélyítheti el tudását hatszor kétórás időkeretben – hangzott el a kormányzati forrásból finanszírozott, 1,2 milliárdos költségvetésű képzést bemutató hétfői budapesti sajtótájékoztatón."

Ő és akik alig várják már, hogy széthackelhető városban éljenek azoknak most itt egy jó hír:

"Okosvárosok fejlesztéséről írt alá megállapodást az MFB"

"Elsősorban közlekedési infrastruktúra és intelligens város projektek azonosítása, és ezek finanszírozására egy befektetési platform felállítása a célja annak a megállapodásnak, amely az Európai Beruházási Bank (EIB) és a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) között jött létre - olvasható az MFB közleményében."

Akik meg nem örülnek a hírnek az a jó hír, hogy még csak vizsgálódnak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr5813733844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása